Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir?

Metaksas Rejimi Nedir?

Metaksas Rejimi Nedir?, Metaksas Rejimi Nerededir?, Metaksas Rejimi Hakkında Bilgi?, Metaksas Rejimi Analizi? Metaksas Rejimi ilgili Metaksas Rejimi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Metaksas Rejimi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Metaksas Rejimi Ne Anlama Gelir Metaksas Rejimi Anlamı Metaksas Rejimi Nedir Metaksas Rejimi Ne Anlam Taşır Metaksas Rejimi Neye İşarettir Metaksas Rejimi Tabiri Metaksas Rejimi Yorumu 

Metaksas Rejimi Kelimesi

Lütfen Metaksas Rejimi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Metaksas Rejimi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Metaksas Rejimi Kelimesinin Anlamı? Metaksas Rejimi Ne Demek? ,Metaksas Rejimi Ne Demektir? Metaksas Rejimi Ne Demektir? Metaksas Rejimi Analizi? , Metaksas Rejimi Anlamı Nedir?,Metaksas Rejimi Ne Demektir? , Metaksas Rejimi Açıklaması Nedir? ,Metaksas Rejimi Cevabı Nedir?,Metaksas Rejimi Kelimesinin Anlamı?,Metaksas Rejimi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Metaksas Rejimi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Metaksas Rejimi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Metaksas Rejimi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Metaksas Rejimi Kelimesinin Anlamı Nedir? Metaksas Rejimi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Metaksas Rejimi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Metaksas Rejimi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Metaksas Rejimi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Metaksas Rejimi

Metaksas Rejimi Nedir? Metaksas Rejimi Ne demek? , Metaksas Rejimi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Metaksas Rejimi Kelimesinin Anlamı? Metaksas Rejimi Ne Demek? Metaksas Rejimi Ne Demektir? ,Metaksas Rejimi Analizi? Metaksas Rejimi Anlamı Nedir? Metaksas Rejimi Ne Demektir?, Metaksas Rejimi Açıklaması Nedir? , Metaksas Rejimi Cevabı Nedir? , Metaksas Rejimi Kelimesinin Anlamı?






Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir?

Metaksas Rejimi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
4 Ağustos Rejimi
Yunanca: Καθεστώς Μεταξά, Kathestós Metaxa
Metaksas Rejimi
1936-1941
4 Ağustos Rejimi bayrağı
Bayrak
{{{arma_açıklaması}}}
Arma
BaşkentAtina
Yaygın dil(ler)Yunanca
Resmî din
Rum Ortodoks Kilisesi
HükûmetMetaksist Yönetimi
Başbakan 
• 1936–1941
İoannis Metaksas
• 1941
Alexandros Koryzis
• 1941
Emmanouil Tsouderos
Kral 
• 1936–1941
II. Georgios
Tarihçe 
• Kuruluşu
1936
• Darbe
1936
• Rejimin yıkılması
1941
• Dağılışı
1941
Öncüller
Ardıllar
Yunanistan Krallığı
Yunan Devleti (1941-44)

Metaksas Rejimi (Yunanca: Καθεστώς Μεταξά, Kathestós Metaxa) ya da 4 Ağustos Rejimi (Yunanca: Καθεστώς της 4ης Αυγούστου, Kathestós tis tetragtis Avgoústou), General İoannis Metaksas'ın önderliğinde gerçekleşen 4 Ağustos 1936 darbesiyle kurulan otoriter rejimdir.

Darbenin arka planı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülkenin kuzeyinde bulunan tarım bölgelerinde ve sanayisel olarak gelişmiş kentlerde huzursuzluk patlak verdi. 1 Mart 1935 tarihinde gösteriler patlak verdi. Gösterilerin ardından Yunanistan'da darbe girişimi gerçekleşti. Darbenin başarısız olması kralcıların elini güçlendirdi ve Monarşinin geri getirilme referandumu yapılarak krallık tekrar kuruldu. 1936 yılında gerçekleşen genel seçimlerde çıkan sonuçlar ülkeyi çıkmaza sürükledi. Ülkenin genelinde olaylar tekrar yükselince General Metaksas, 4 Ağustos 1936'da parlamentoyu askıya aldığını ve anayasanın çeşitli maddelerini iptal ettiği açıkladı. Ülkede asayişi sağlamak için bir kriz kabinesi kurdu.

Diktatörlüğün tahkim edilmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Metaksas, medyanın sansür edilmesi, siyasi partilerin yasaklanması ve grevlerin yasaklanması gibi politikaları, Avrupa'daki Faşist rejimlerden kopyaladı. Hitler'in, Nazi Almanyası'nda muhalefeti bastırabilmek için oluşturduğu gizli polis teşkilatı Gestapo'nun aynısını Metaksas, Yunanistan'da da kurdu ve gizli polis teşkilatının adını Asfaleia koydu. Teşkilatın başkanı Maniadakis, yöntem ve teknikler konusunda Heinrich Himmler ile yakın bir ilişki içindeydi. Asfaleia'nın amacı kamu düzeni sağlamak olarak açıklanmıştı.

Rejim, otoriteye karşı gelen Rebetiko müzik tarzını bastırdı ve geleneksel Yunan halk müziğini teşvik etti. Buzuki ve bağlama gibi doğu tipi müzik aletleri yasaklandı.

Rejim kuruluşundan itibaren komünistlere ve diğer solcu gruplarına karşı ciddi bir mücadeleye girdi. Yaklaşık 15.000 kişi siyasi sebeplerden ötürü tutuklandı, hapsedildi veya sürüldü. Bazıları işkenceye maruz kaldı. Metaksas rejimi Yunanistan Komünist Partisi'ni yeraltı faaliyetlerine zorladı.

Ancak siyasi baskılar uygulanırken rejim, diğer baskı uygulayan devletler gibi siyasi cinayetler işlemedi. Ölüm cezaları uygulamadı. Muhalifler, çoğunlukla Ege denizindeki küçük adalara sürüldü.

Metaksas rejimi, baskısını haklı çıkarmak için komünizm tehdidi kozunu oynuyordu. Ancak bu baskılar sadece komünistlere değil yapılmayıp diğer gruplara da uygulandı. Örneğin, liberal lider Yorgo Papandreu, Andros'a sürüldü.

Ayrıca devlette gücünü yerleştirebilmek için Metaksas, devletin içinde güçlü olan, Venizelosçu ve mutlak monarşiyi savunan partilerin etkilerini kırmaya çalıştı. Ancak bütün baskılara rağmen bu güçlerin etkilerini kırılamadı ve II. Dünya Savaşı'ndan sonra güçlerini korumayı başardı.

Metaksas'ın ölümü rejiminin liberalleşmesi ve parlamento yönetiminin yeniden tesis edileceği düşüncesini artırdı. Ancak bu umutlar Kral II. Georgios'un, mutlakiyet esaslı yönetim kurmasıyla sona erdi.

Milliyetçilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer birçok faşist rejimlerde olduğu gibi, Metaksas rejimi de güçlü bir milliyetçi programı benimsedi. Yunan ırkını yücelten bir dil kullandı. Metaksas, egemenliği altındaki etnik ve dini azınlıklara zulüm yaptı. Metaksas, Megali İdea kapsamında gerçekleştirilen Küçük Asya'nın işgaline karşı çıktı. Çünkü bu işgalin başarısız olacağını öngörmüştü. Fakat komşu ülkelerdeki Yunan azınlıklarına milliyetçi söylevlerle hitap etmekten kaçınmadı.

Metaksas rejimi, önceki rejimlerin antisemitik yasalarını yürürlükten kaldırdı. Yunan Yahudileri diğer dönemlere göre rahat duruma geldi. 1913'te Yunanistan tarafından ilhak edilen Selanik'te yaşayan yoğun Sefarad Yahudi topluluğu rejiminin de karşı olduğu Venizelosçu düşünceye karşıydı. Bu ortaklık, Yahudiler'in durumunu iyileşmesine neden olmuştu. Metaksas; başta kuzey Yunanistan, güney Makedonya ve Trakya'da yaşayan Slav kökenli Yunanlar ve Bulgarlara siyasal baskılar uygulanmaya başlandı.

Metaksas rejimi, hem kamuoyunda hem de sivil alanlarda Slav kültürünü ve Slav dillerin kullanımı engellemeye başladı. Ancak Avrupa'daki diğer faşist devletlerin baskı altına aldıkları ırklara yaptıkları katliamları Metaksas Slavlara uygulamadı. Hatta Slav kökenli Yunanlar Yunan-İtalyan Savaşı'nda Yunan Ordusu ile birlikte savaştı.

Ekonomi politikası[değiştir | kaynağı değiştir]

Metaksas rejiminin ana hedeflerinden bir tanesi, bireyciliği ön plana alan kapitalist sistemi ve ulusu sınıflara ayıran komünist sistemi reddederek bunların yerine ulusal ve toplumsal dayanışmayı teşvik etmek Korporatist ekonomik sisteme geçilmesini sağlamaktı.[1]

Bu amaçla, Başkan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Konstantinos Zavitsianos, Korporatist ekonomiyi tesis etmek için programla ilgi bilgi yayınladı. Ancak İtalya'yla olan dış kriz nedeniyle planın geçici olarak ertelenmesine neden oldu. Bu politika hiçbir zaman gerçekleştirilemedi.

Metaksas rejimi, Yunan ekonomisini sosyalleştirmek için kapsamlı bir program uyguladı:

  • Asgari ücretin getirilmesi.
  • İşsizlik sigortası ve bir kamu istihdam bürosunun kurulması.
  • Doğum izni.
  • Haftada beş gün, toplam 40 saat çalışma saati.
  • İki hafta tatil garantisi.
  • Çalışma güvenliğinin standartların artırılması.
  • İşçilerin konut ve dinlenme gibi faaliyetleri ile ilgilenilmesi için İşçi Merkezi'ni kurdu.

Metaksas Rejimi, başlangıçta yüksek enflasyona maruz kalmış olan drahmiyi istikrarlı hale getirdi. Ardından yol yapımı ve iyileştirmeleri, demiryolları inşası ve telekomünikasyon altyapısının modernizasyonu gibi geniş kamu çalışmaları programını başlattı.

Metaksas'ın ekonomi programı, 1936-1938 yılları arasında Yunanistan'da kişi başına düşen gelirde yükseliş ve işsizlik oranında belirgin bir düşüş yaşandı. Hükûmet başarıyı kullanarak çiftçilere borç indirimi başlattı ve zenginliği kırsala dağıtmak için bazı tarımsal malların fiyat tabanlarını oluşturdu.

Dış politika[değiştir | kaynağı değiştir]

Metaksas, hem düşüncelerinin yakın olması hem de orada eğitim görmesinden dolayı Almanya yanlısıydı. Kral ise İngiliz yanlısıydı. Bu durum kral ile Metaksas arasında tartışmalara neden oldu. Almanya ise durumdan yararlanarak Yunanistanı kendi tarafına çekmek için Yunan ekonomisini düzeltmek için Dr. Schacht'ı görevlendirdi. Ancak mevcut durum İngilizler ile müttefik olmayı gerektiriyordu. Çünkü Yunanistan'nın güneyini kapsayan Doğu Akdeniz'in hakimi İngiltere'ydi. Ayrıca İtalyan lider Benito Mussolini'nin Akdeniz'de yeni bir Roma İmparatorluğu kurma planları kapsamında Yunanistan topraklarında gözü vardı.

Metaksas Rejiminin yıkılması[değiştir | kaynağı değiştir]

Metaksas bütün durumları göz önünde bulundurarak tarafsız olmaya karar verdi. Ancak İtalyan Hükûmeti Yunanistan'a ültimatom verdi. Metaksas ültimatomu reddetti. Bu durum Yunan-İtalyan Savaşı'na neden oldu. Yunan kuvvetleri, İtalyan istilasını durdurdu ve işgal altındaki Arnavutluk'a doğru ilerlemeye başladı. Bu ilerleyişle Metaksas, Arnavutluk'ta yaşayan Rum azınlığın "müttefik" olduğu ilan etti ve Metaksas onları Yunanistan'a katmaya çalıştı.

Metaksas, Ocak 1941'de ölünce bütün ipler kralın eline geçti. Ancak kral bu nimetten pek faydalanamayacaktı. Çünkü Adolf Hitler müttefiki Mussolini'ye yardım ederek Alman birliklerini 6 Nisan 1941'de Yugoslavya ve Bulgaristan üzerinden Yunanistan'a sürdü.

İngilizlerin yardımına rağmen, Mayıs sonuna kadar, Almanlar ülkenin çoğunu ele geçirmişti. Kral ve hükûmet, Girit Savaşı'nın sonuna kadar kaldığı Girit'e kaçtı. Daha sonra kral, hükûmetteki kişilerle birlikte sürgün hükûmeti kurmak üzere Mısır'a geçti. Bu arada Yunanistan'da Mihver Devletleri tarafından faşist bir kukla hükûmeti iktidara getirildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Constantine Sarandis, "The Ideology and Character of the Metaxas Regime", The Metaxas Dictatorship: Aspects of Greece, 1936-1940, pages 156-157.

Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Nedir? :Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? ile ilgili Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Ne Demektir? Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Açıklaması Nedir? Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Cevabı Nedir? Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Açıklaması? :Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Gerçek mi? :Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? ile ilgili Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Hakkında? :Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? ile ilgili Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Metaksas Rejimi nedir?, Metaksas Rejimi anlamı nedir?, Metaksas Rejimi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Dayk, Eiso, Delio Rossi, Sofra takımı, Cici Gelin, 1930 FA Charity Shield, Kült film, 1841 Boğazlar Sözleşmesi, FaceTime, Hüküm Dağı, Avialae, Abdullah bin Revaha, Gübre, Cathay Dragon, Muş Alparslan Üniversitesi, William Huggins, Göttingen Üniversitesi, 1331, Ulusal Meclis (Saint Kitts ve Nevis), Chōji, 1995 Kral Fehd Kupası, Cakarta, Tanzanya pasaportu, Judi Dench, Liberal Demokrat Parti, Julian Nagelsmann, 2020 yapımı Türk filmleri, Mar del Plata, Corey Taylor, Ejektörlü pompa, Ermenistan Azerileri, Kıbrıs Rumları, Kozluca, İzmit, 2010 Türkiye anayasa değişikliği referandumu, Rhea (cins), Faik Gökay, Air Macau, Taktik Tatbikat ve Seyahati, Kalisz, Tophane Çeşmesi, Begüm Kütük Yaşaroğlu, Abludomelita, Fokker 100, Patrica, Martín Lasarte, Yılın Kaydı Grammy Ödülü, Frankenstein kompleksi, Turgut Yaşar Gülez, Türkiyedeki fikrî ve sınaî haklar hukuk mahkemeleri, Edward Morley, Philippe Étienne, Batı kıyafet kodları, Bir sonraki Türkiye yerel seçimleri, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği, Ekvador devlet başkanları listesi, Murat Çidamlı, XVI. Louisin İdamı, 1142, Slobodan Miloseviç, Fergana Vadisi, Monk ayakkabı, Siniša Gogić, Jérémie Renier, Alsas Loren, Dağıstan Operasyonu (1999), Thiago Cionek, Jeremy Sumpter, Ötümsüz gırtlaksıl sürtünmeli ünsüz, Orhan Sefa Kilercioğlu, Katalin Karikó, Alman Krallığı, Greenwich Parkı, Soylu, Harran, Premier League Summer Series, Gül suyu, Mads Valentin, Vatanseverlik Savaşı Nişanı, Sordzha, Gaugamela Muharebesi, Meksika mutfağı, Gürcü mutfağı, NGC 1784, Karamürsel, Mansice, Tayf, Antoninus Pius, FK Arsenal Kiev, 1990 Tour de France, Rockefeller Street, Goralılar, Monolitik çekirdek, Windows Chat, The Last Kingdom (dizi), Kurt Weill, Xbox Series X, Micromerys baiteta, .50 BMG, Richard Bremmer, Christian Wood, Zenc İsyanı,
Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?,