Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir?

Kaynanalar Nedir?

Kaynanalar Nedir?, Kaynanalar Nerededir?, Kaynanalar Hakkında Bilgi?, Kaynanalar Analizi? Kaynanalar ilgili Kaynanalar ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kaynanalar ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kaynanalar Ne Anlama Gelir Kaynanalar Anlamı Kaynanalar Nedir Kaynanalar Ne Anlam Taşır Kaynanalar Neye İşarettir Kaynanalar Tabiri Kaynanalar Yorumu 

Kaynanalar Kelimesi

Lütfen Kaynanalar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kaynanalar İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kaynanalar Kelimesinin Anlamı? Kaynanalar Ne Demek? ,Kaynanalar Ne Demektir? Kaynanalar Ne Demektir? Kaynanalar Analizi? , Kaynanalar Anlamı Nedir?,Kaynanalar Ne Demektir? , Kaynanalar Açıklaması Nedir? ,Kaynanalar Cevabı Nedir?,Kaynanalar Kelimesinin Anlamı?,Kaynanalar Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kaynanalar Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kaynanalar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kaynanalar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kaynanalar Kelimesinin Anlamı Nedir? Kaynanalar Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kaynanalar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kaynanalar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kaynanalar - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kaynanalar

Kaynanalar Nedir? Kaynanalar Ne demek? , Kaynanalar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kaynanalar Kelimesinin Anlamı? Kaynanalar Ne Demek? Kaynanalar Ne Demektir? ,Kaynanalar Analizi? Kaynanalar Anlamı Nedir? Kaynanalar Ne Demektir?, Kaynanalar Açıklaması Nedir? , Kaynanalar Cevabı Nedir? , Kaynanalar Kelimesinin Anlamı?






Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir?

Kaynanalar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynanalar
FormatTelevizyon dizisi
TürSitcom
YönetmenTekin Akmansoy
Arzu Akmansoy
BaşrolTekin Akmansoy
Leman Çıdamlı
Defne Yalnız
Sevda Aydan
Ege Aydan
Münir Caner
Sermin Hürmeriç
Sezai Aydın
Ülke Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı14
Bölüm sayısı314 + 10 Video Kaset Bölümü (bölümleri listesi)
Yayın bilgileri
KanalTRT (1974-1988), (2000-2002), (2005)
Kanal D (1997-1999)
Yayın tarihi19 Mayıs 1974 - 24 Ocak 2005
DurumuSona erdi

Kaynanalar, Türkiye'de sitcom'un ilk örneklerinden biri olarak kabul edilirken, aynı zamanda Türkiye'nin ilk yerli televizyon dizisidir. 30 yıl içerisinde, 10 yıl verdiği araya rağmen, toplam 14 sezon ve 314 bölüm boyunca ekranlarda yayımlanmıştır.[1] 19 Mayıs 1974 tarihinde TRT'de yayımlanmaya başlayan dizide Anadolu'dan Ankara'ya göç eden Nuri Kantar ve ailesinin büyük şehrin kurallarına ayak uydururken kendi geleneklerinden uzak kalmama çabası anlatılmıştır.

Bilgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi 1974-1988 arasında TRT'de 9 sezon ve 59 bölüm olarak yayımlandı. 9 yıllık aradan sonra 1997-1999 yılları arasında da Kanal D'de 3 sezon ve 156 bölüm yayımlandı. Sonrasında transfer olduğu TRT'de ise 2000 ve 2002 arası 99 bölüm yayımlandı. 1974-2004 yılları arasında toplam 14 sezon 314 bölüm sürdü. İnternet üzerinde ve hatta bazı gazete haberlerinde Kaynanalar'ın 22 sezondan oluşup ve 950 bölüm sürdüğüne dair iddialar olsa da dizi yayın hayatına verdiği aralarla beraber toplamda 14 sezon ve 314 bölüm sürdü.

Kaynanalar dizisinin ilk sezonu 7 bölüm sürdü. 19 Mayıs 1974'te TRT'de yayımlanmaya başlayan dizinin ilk sezonu 29 Haziran 1974 tarihinde yayımlanan 7. bölümle sona ermiştir. Dizinin 7 bölüm süren 2.sezonu 2 Mart 1975'te yayımlanmaya başlamış, 4 Mayıs 1975 tarihinde yayımlanan bölümle sezonu tamamlamıştır. Ayrıca 1975 yılında "Kaynanalar" ve Nöri Kantar Ailesi adlı sinema filmleri çekilip vizyona girmiştir. 1 Nisan 1976 tarihinde 7 bölüm süren 3.sezonun ilk bölümü yayımlanmış, 13 Mayıs 1976 tarihinde yayımlanan 7. bölümle sezonu tamamlamıştır. 3 sezonda yayımlanan toplam 21 bölümün ardından 3 farklı özel bölüm birbirini izlemiştir. Bunlardan ilki 20 Temmuz 1976'da, yani Kıbrıs Barış Harekâtı'nın yıl dönümünde yayımlanan "Kaynanalar Kıbrıs'ta" bölümü. İkincisi 25 Eylül 1976 tarihinde yayımlanan Ramazan Bayramı Özel Bölümü, üçüncüsü ise 31 Aralık 1976 tarihinde yayımlanan yılbaşı özel bölümüdür. Bu bölüme Göksel Arsoy konuk sanatçı olarak dahil olmuştur.

1 Ocak 1977'de yayımlanan bölümle başlayan 4.sezon 19 Şubat 1977 tarihinde yayınlanan 7. bölümle sona ermiştir. 4 sezon boyunca yayımlanan toplam bölüm sayısı 31'dir. 4.sezonun ortasında Leman Çidamlı diziden ayrılmıştır. 31 Ocak 1977 tarihli haberde "Hakaret edilen, bir hiç yerine koyulan Nöriye Gantar olup çıktım. Son bölümdeki sözler bardağı taşıran son damlalar oldu. Oynayamayacağımı söyledim." şeklinde beyanatı olmuştur. Son 3 bölümde Nuriye Kantar'ı Ayşe Nebioğlu canlandırmıştır. 8 Aralık 1977'de çıkan gazete haberinde 20 Aralık 1977'de çekimlere başlanacağı ve Şubat 1978'de yayımlanmaya başlayacağı yazmaktadır. İlgili haberde Tekin Akmansoy: "Bundan böyle yeni diziler yapacağım. Kaynanalar'ı son kez yapıyorum. Yeni yapacağım dizilerin de seyirci tarafından beğenileceğini ve en az Kaynanalar kadar sevileceğini tahmin ediyorum." Fakat işler umulduğu gibi gitmemiştir ve çekimler başlayamamıştır. 25 Haziran 1979 tarihinde çıkan gazete haberinde Tekin Akmansoy'un "Kaynanalar ekrana şerefiyle veda etmeli. Bir zamanların çok sevilen bu dizisini yine iyi bir hale getirebilmem için bana yeniden başarılı bir yapım şansı tanıyın." şeklindeki önerisinin kabul edildiğini, senaryolar beğenilirse çekimlere başlanacağını yazmaktadır. Uzun bir bekleyişin ardından 5.sezon 5 Nisan 1980 tarihinde yayımlanmaya başlamıştır. Leman Çidamlı diziye dönmüştür yeniden. 26 Nisan 1980 tarihinde yayımlanan 4. bölümle sezon tamamlanmıştır. 2,5 yıl süren aradan sonra 31 Aralık 1982 tarihinde "Dağda Bir Yılbaşı" isimli özel bölüm yayımlanmıştır. Bu bölüm dizinin 36. bölümüdür. 3 sene süren aranın ardından 6.sezonun ilk bölümü 28 Kasım 1985 tarihinde yayımlanmıştır. 6.sezonda Sermin Hürmeriç'in yerine Gülseren Gürtunca dahil olmuştur diziye Nur Hakmen rolünde. 19 Aralık 1985'te yayımlanan 4. bölümle sezon tamamlanmıştır. 11 senede 40 bölüme ulaşılmıştır. 7.sezon 6 bölüm sürmüştür. 3 Mayıs 1987'de başlamıştır. 14 Haziran 1987'de sona ermiştir. 8.sezon 9 Kasım 1987'de başlamış, 14 Aralık 1987'de yayınlanan 6. bölümle sona ermiştir. 31 Aralık 1987'de yılbaşı özel bölümü yayımlanmıştır. Dizi 53 bölüme ulaşmıştır. 9.sezonun başlangıç tarihi 9 Mayıs 1988, bitiş tarihi ise 13 Haziran 1988'dir. 14 senede 9 sezon 59 bölüm yayımlanmıştır. 4 Temmuz 1988 tarihinde Kaynanalar dizisinin Timuçin'i Muammer Çıpa, tatilini geçirdiği Datça'da özel arabasıyla bir kamyonete çarpmış ve olay yerinde ölmüştür. 2 Eylül 1989 tarihli haberde, 077 Acil Servis dizisinde oynamaya başlayan Defne Yalnız'ın "Ben sanatçıyım. Komedi de oynarım dram da. Yıllar boyu televizyonda Döndü'yü canlandırdım. Artık Kaynanalar defteri benim için tamamen kapandı. Eşim Mete ile istediğimiz gibi bir dizi yapabilmek için kendi ajansımızı kurduk." demiştir. 4 Ekim 1996 tarihinde Tijen'in kılıbık kocası Timur'u canlandıran Haşim Hekimoğlu (80) beyin tümörü nedeniyle tedavi gördüğü hastanede ölmüştür.

Kaynanalar 9 yıl boyunca ekranlardan uzak kalmıştır. 20 Nisan 1997'de Kaynanalar'ın Kanal D'de ekranlara döneceği belirtilmiştir. 21 Eylül 1997'de kıdemli oyuncular ve genç oyuncularla harmanlanmış kadrosuyla Kanal D'de ekranlara yeniden dönmenin mutluluğunu yaşamışlardır. Tekin Akmansoy'un yazıp başrolü üstlendiği, kızı Arzu Akmansoy'un yönetmen koltuğuna oturmaya başladığı yeni bölümlerde kadroda Leman Çidamlı, Defne Yalnız, Sevda Aydan, Sermin Hürmeriç, Alev Sezer (4 bölüm, 1997), Fethi Kantarcı, Gültekin Gülkan, Münir Canar, Mete Dönmezer ve Levent Çelmen yer almıştır. Son kadrodan hayatını kaybeden Haşim Hekimoğlu'nun canlandırdığı Timur karakteri de senaryo gereği ölmüştür yeni bölümlerde. Alev Sezer dahil olmuştur diziye Timuçin rolünde. 3 Eylül 1997'de henüz bölümler yayımlanmadan hayatını kaybetmiş, sadece ilk 4 bölümde oynayabilmiştir. Alev Sezer'in yerine kadroya Ege Aydan dahil olmuştur Timuçin rolüyle. Kanal D'deki ilk bölümü 21 Eylül 1997'de yayımlandı. 8 Şubat 1998'de yayımlanan 21. bölümün ardından ara verilmiştir diziye. Mart ayında günlük tekrarları yayımlanmıştır dizinin. 20 Nisan 1998 - 1 Mayıs 1998 arasında haber öncesi kuşağında 9 yeni bölüm yayımlanmış ve sezonu tamamlamıştır. Kanal D'deki ilk sezon, genel toplamda 10.sezon 30 bölüm sürmüştür. Toplamda 89 bölüme ulaşılmıştır.

Dizinin 11.sezonu, Kanal D'deki 2.sezon 13 Ekim 1998'de yayımlanmaya başlamıştır. Önceki sezonun günlük tekrarlarının ilgi görmesi ve son 9 bölümünün günlük olarak yayımlanmasının ardından dizi, yeni sezona hafta içi her gün 17:00'da yayımlanacak şekilde hazırlanmıştır. Günlük bölümlerin numaralandırması 1'den başlamıştır. Bölüm süreleri yarım saate indirilmiştir. Şubat 1999'da ara veren dizi, 5 Nisan 1999'da yayımlanan 2.sezonun 64. bölümüyle yayımlanmaya devam etmiştir. 16 Nisan 1999'da yayımlanan 73. bölümle sezonu tamamlamıştır. Toplamda 162 bölüme ulaşılmıştır. Dizinin 12.sezonu öncesinde Kanal D 69. bölümden alarak yayına başlatmıştır diziyi 5 Ekim 1999'da. 12 - 15 Ekim 1999 tarihlerinde stokta kalan 74 - 77 arası(4 bölüm) bölümler ilk kez yayımlanmıştır. 18 Ekim 1999'dan itibaren yeni sezon bölümleri yayımlanmaya başlamıştır. 3 Aralık 1999'da yayımlanan 107. bölümle Kanal D'deki yayını sona ermiştir. 1999 yılında 126. bölüme kadar çekilmesine rağmen son 19 bölüm (108-126 arası) yayımlanmamıştır. 108-126 arası bölümler 1 Temmuz 2001 - 9 Eylül 2001 tarihleri arasında ilk kez Kanal D'de hafta sonları gündüz kuşağında yayımlanmıştır. Böylece Kanal D'deki ekran macerası 1997-1999 yılları arasında toplam 3 sezon 156 bölüm sürmüştür. Genel toplamda ise 12 sezon 215 bölüme ulaşılmıştır. Kanal D ile yollarını ayıran Kaynanalar 1974-1988 yılları arasında yayımlandığı TRT'ye transfer olmuştur. 16 Şubat 2000 tarihinden itibaren TRT 1'de akşam kuşağında haftalık olarak yayımlanmaya başlamıştır. Bir süre sonra haber öncesi kuşağında haftalık olarak yayınlanmaya devam etmiştir. 14 Eylül 2002 tarihine kadar yayımlanmıştır.

2004 yılında Tekin Akmansoy; Kaynanalar dizisi için final bölümünü yazmış, ekibi toplayıp son bölümü çekmiştir. Defne Yalnız, final bölümü çekildikten sonra Temmuz 2004'te gazeteye verdiği röportajda[2] Kaynanalar'ın son bölümünü çekmenin insana burukluk verdiğini, böyle bir çalışmada yer aldığı için çok büyük gurur duyduğunu belirtmiştir. Leman Çidamlı, Kaynanalar'dan sonra daha birçok dizide, birçok rolde oynamasına rağmen hala kendisine herkesin Nöriye Kantar dediğini, 30 yıllarını verdikleri bir diziyi bitirmenin kendilerini çok üzdüğünü ama bunun da zamanının geldiğini sözlerine eklemiştir. Son bölümü çekerken de çok hüzünlendiklerini, vedanın çok hüzünlü bittiğini. röportajdan bir gün önce vefat eden torununun o sıralarda rahatsız olmasından ötürü üzgün olduğunu ve çekimlerde bol bol ağladığını ifade etmiştir.

Kaynanalar'ın final bölümü 24 Ocak 2005 akşamı saat 19:55'te TRT 1'de yayımlanmıştır. 2 saate yakın süren final bölümünde Nuri Kantar iflas etmiş, Döndü ve Nur'un bütün ısrarlarına rağmen onlarda kalmayı reddetmiş, gözyaşları içinde huzurevine yerleşmişlerdir. 30 senelik serüven duygusal bir final bölümüyle noktalanmıştır. TRT 1'de 2000-2005 arası 99 bölüm süren dizi toplamda 314. bölümüyle yayın hayatını noktalamıştır. 30 yıllık dizi 14 sezonluk yayın hayatında TRT 1'de 11 sezon 158 bölüm, Kanal D'de 3 sezon 156 bölüm sürdü.

Video Kaset İçin Çekilen Bölümler (10 Bölüm)[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynanalar dizisi, 30 senede toplamda 314 farklı bölümle ekranlarda yer aldı. o Televizyonda yayımlanan 314 bölümden bağımsız olarak 10 bölümden oluşan, televizyonda yayımlanmayan video bölümlerinden oluşan sezonu da mevcuttur. Bu bölümlerde Timur Hakmen'i Kenan Büke canlandırmıştır. Türkiye'de video konusunda kendisine seçkin bir yer edinen ODVİ, dışarıya ilk kaset ihracatını gerçekleştiren şirkettir. Kaset ihraç edilen ülke ise Federal Almanya, kasetlerdeki görüntü de bizim televizyonun ilk zamanlarındaki güldürü makinesi Kaynanalar'dır. Televizyonda izlendiği süre içinde büyük beğeni toplayan yerli dizi, özel olarak, yalnız bu iş için yeniden çekilmiştir. Eskişehir Televizyonu ile işbirliği sonucu gerçekleştirilen Kaynanalar'da bazı sahnelerin anımsatmasına karşın, video için hazırlanan bölümlerin televizyonda gösterilenlere hiçbir bağlantısı yoktur. Çekim esnasında yalnız dekorasyon için 6-7 milyon harcadıklarını belirten ODVİ'nin yönetim kurulu başkanı Demir Baran Sarol, tüm çekimin 55-60 milyona mal olduğunu, Eskişehir Televizyonu'nun kendilerine çok büyük yardım sağladığını, onlar olmadığı takdirde tam anlamıyla profesyonel bir çekim yapamayacaklarını vurguladı. Kopya edilmesinden çekindikleri için Kaynanalar'ın kasetlerini yerli piyasaya vermediklerini belirten Sarol, buna rağmen şu anda 12 şube ve 56 bayi sayısı 150'ye ulaştığında, kasetlerin iç piyasaya verilerek, video izleyicilerinin hizmetine sunulacağını belirtmiştir.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Rolde Kayserili, uyanık bir iş adamını canlandırır. Nuriye Kantar ile evlidir. Nur adında bir kızı ve Döndü adında bir evlatlığı vardır. Timuçin Hakmen'in kayınpederi, Timur Hakmen ve Tijen Hakmen'in dünürü, Timurlenk Hakmen'in dedesidir.
Nuri Kantar'ın eşidir. Nur adında bir kızı ve Döndü adında bir evlatlığı vardır.
Timur Hakmen ile evlidir. Timuçin Hakmen'in annesi, Nur Hakmen'in kayınvalidesi, Kayserili iş adamı Nuri Kantar ve Nuriye Kantar'ın dünürü, Timurlenk Hakmen'in babaannesidir.
Nur Hakmen ile evlidir. Timur Hakmen ve Tijen Hakmen'in oğlu, Nuri Kantar ve Nuriye Kantar'ın damadı, Timurlenk Hakmen'in babasıdır.
Timuçin Hakmen ile evlidir. Timurlenk adında bir oğlu vardır. Nuri Kantar ve Nuriye Kantar'ın kızıdır.
Tijen Hakmen ile evlidir. Timuçin Hakmen'in babası, Nur Hakmen'in kayınpederi, Nuri Kantar ve Nuriye Kantar'ın dünürü, Timurlenk Hakmen'in dedesidir.
Timuçin Hakmen ve Nur Hakmen'in oğlu, Nuri Kantar ve Nuriye Kantar ile Timur Hakmen ve Tijen Hakmen'in torunudur.

Yayın takvimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Yayın günü ve saati Sezon başlangıcı Sezon finali Çekilen bölüm sayısı Bölüm aralığı Yayın yılı TV kanalı
1. sezon Pazar
(1-5)
Cumartesi

(6-7)

19 Mayıs 1974 29 Haziran 1974 7 1-7 1974 TRT 1
2. sezon Pazar 2 Mart 1975 4 Mayıs 1975 8-14 1975
3. sezon Perşembe 1 Nisan 1976 13 Mayıs 1976 15-21 1976
Özel Bölüm

"Kaynanalar Kıbrısta"

Salı 20 Temmuz 1976 20 Temmuz 1976 1 22 1976
Ramazan Bayramı Özel Bölüm Cumartesi 25 Eylül 1976 25 Eylül 1976 23
Yılbaşı Özel Bölüm Cuma 31 Aralık 1976 31 Aralık 1976 24
4. sezon Cumartesi 1 Ocak 1977 19 Şubat 1977 7 25-31 1977
5. sezon 5 Nisan 1980 26 Nisan 1980 4 32-35 1980
Yılbaşı Özel Bölüm Cuma 31 Aralık 1982 31 Aralık 1982 1 36 1982
6. sezon Perşembe 28 Kasım 1985 19 Aralık 1985 4 37-40 1985
7. sezon Pazar 3 Mayıs 1987 14 Haziran 1987 6 41-46 1987
8. sezon Pazartesi 9 Kasım 1987 14 Aralık 1987 47-52
Yılbaşı Özel Bölüm Perşembe 31 Aralık 1987 31 Aralık 1987 1 53
9. sezon Pazartesi 9 Mayıs 1988 13 Haziran 1988 6 54-59 1988
10. sezon Pazar
(1-21)
Hafta içi her gün
(22-30)
21 Eylül 1997 1 Mayıs 1998 30 60-89 1997-1998 Kanal D
11. sezon Hafta içi her gün 13 Ekim 1998 16 Nisan 1999 73 90-162 1998-1999
12. sezon 18 Ekim 1999 3 Aralık 1999 53 163-215 1999
13 ve 14. sezon Çarşamba (1-28)/
Pazar
(29-51) / Cumartesi
(59-98)
16 Şubat 2000 14 Eylül 2002 98 216-313 2000-2002 TRT 1
FİNAL Pazartesi 24 Ocak 2005
(Final bölümü)
1 314 2005

Not: 12.sezonda 3 Aralık 1999 tarihinde Kanal D'de 107. bölüm yayımlanmıştır ve yayından kaldırılmıştır. Kanal D'de çekilip ancak yayımlanmayan son 19 bölüm (internet ortamında yer alan 108-126 arasındaki bölümler) 1 Temmuz 2001 ile 9 Eylül 2001 tarihleri arasında Kanal D'de hafta sonları yayımlanmıştır. 314 bölümden bağımsız olarak çekilen 10 video kaset bölümü de mevcuttur.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İçel, Bahadır (Ocak 2011). Hayatımızı Değiştiren Unutulmaz Diziler. başlık yay. s. 200. ISBN 978-605-4033-15-7. 

Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Nedir? :Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? ile ilgili Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Ne Demektir? Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Açıklaması Nedir? Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Cevabı Nedir? Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Açıklaması? :Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Gerçek mi? :Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? ile ilgili Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Hakkında? :Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? ile ilgili Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kaynanalar nedir?, Kaynanalar anlamı nedir?, Kaynanalar ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Houda Benyamina, Fatih Yıldız, Flusitozin, Wehrkreis, Bisera Alikadić, Akita (köpek), Mitka Grıbçeva, Belçika Savaşı, Erebus Dağı, Osman Zeki Yüksel, Mişkan, Avemetatarsalia, Arif Sağ, Nizamiye medreseleri, Paradiplomasi, Mglinavi Kalesi, Theodor Wagner, Tarkan Karlıdağ, Çiğdem Talu, Sycanus, Proteobakteri, Flavio Ortega, Antônio Carlos Jobim, Area Control Centre, Karch Kiraly, Mezmaiskaya Mağarası, Püskürtme, Andrey Jdanov, Abdülillah, Alişer, Marc Blucas, Adcılık, Trachymedusae, 2003 NBA Playoffları, 2013 NBA Finalleri, NGC 1100, Çavdar, Sofya, Samuel J. Palmisano, Lisa Gelius, Kıbrıs Seferi, Danja, NGC 1324, Yıldız Geçidi literatürü listesi, 日本, İnternet gizliliği, Genom, Songhua Nehri, Pennabilli, Cihat Arslan, Güney Sardinya, Çankırı, Arpaçbahşiş, Erdemli, Monguş Ölçeyool, Anne Murray, Kseniya Stolbova, Chaldon Herring, İkinci Tırnovo İsyanı, Ivan Mikulic, 1974 Fransa Bisiklet Turu, Ares, Bayır Barajı, Benjamin Netanyahu, 1945 Türkiye nüfus sayımı, Viktors Arājs, Joseph Jarabinsky, Ah Keşkem, Kacaran, Los Fabulosos Cadillacs, Riccardo Meggiorini, Powertürk, Ordinaryüs, Chevrolet Silverado, John Alcock, Kuzey Japonyadaki Jōmon Tarihöncesi alanları, 1964 Hama isyanı, Verimli, Mikronova, Honey to the B, Kozana Ulusal Havalimanı, Samsung Ativ S, Limoges, Amii Stewart, St Pinnock, 2012 Mısır cumhurbaşkanlığı seçimleri, JS Pictures, 1900 yılı devlet liderleri listesi, Deutsche Bank Park, Hyalomma hystricis, Ança Kilisesi, Robert Smith (müzisyen), Yandaş medya, Lophotrochozoa, Heinz Lorenz, Cant Stop (albüm), Zürih, Nasıriye, III. Hadrianus, Nasiriye, Stockholm Garı, Avrupa Birliği,
Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?,