Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir?

Kütlenin Korunumu Yasası Nedir?

Kütlenin Korunumu Yasası Nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası Nerededir?, Kütlenin Korunumu Yasası Hakkında Bilgi?, Kütlenin Korunumu Yasası Analizi? Kütlenin Korunumu Yasası ilgili Kütlenin Korunumu Yasası ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kütlenin Korunumu Yasası ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kütlenin Korunumu Yasası Ne Anlama Gelir Kütlenin Korunumu Yasası Anlamı Kütlenin Korunumu Yasası Nedir Kütlenin Korunumu Yasası Ne Anlam Taşır Kütlenin Korunumu Yasası Neye İşarettir Kütlenin Korunumu Yasası Tabiri Kütlenin Korunumu Yasası Yorumu 

Kütlenin Korunumu Yasası Kelimesi

Lütfen Kütlenin Korunumu Yasası Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kütlenin Korunumu Yasası İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kütlenin Korunumu Yasası Kelimesinin Anlamı? Kütlenin Korunumu Yasası Ne Demek? ,Kütlenin Korunumu Yasası Ne Demektir? Kütlenin Korunumu Yasası Ne Demektir? Kütlenin Korunumu Yasası Analizi? , Kütlenin Korunumu Yasası Anlamı Nedir?,Kütlenin Korunumu Yasası Ne Demektir? , Kütlenin Korunumu Yasası Açıklaması Nedir? ,Kütlenin Korunumu Yasası Cevabı Nedir?,Kütlenin Korunumu Yasası Kelimesinin Anlamı?,Kütlenin Korunumu Yasası Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kütlenin Korunumu Yasası Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kütlenin Korunumu Yasası Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kütlenin Korunumu Yasası Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kütlenin Korunumu Yasası Kelimesinin Anlamı Nedir? Kütlenin Korunumu Yasası Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kütlenin Korunumu Yasası Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kütlenin Korunumu Yasası Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kütlenin Korunumu Yasası - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kütlenin Korunumu Yasası

Kütlenin Korunumu Yasası Nedir? Kütlenin Korunumu Yasası Ne demek? , Kütlenin Korunumu Yasası Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kütlenin Korunumu Yasası Kelimesinin Anlamı? Kütlenin Korunumu Yasası Ne Demek? Kütlenin Korunumu Yasası Ne Demektir? ,Kütlenin Korunumu Yasası Analizi? Kütlenin Korunumu Yasası Anlamı Nedir? Kütlenin Korunumu Yasası Ne Demektir?, Kütlenin Korunumu Yasası Açıklaması Nedir? , Kütlenin Korunumu Yasası Cevabı Nedir? , Kütlenin Korunumu Yasası Kelimesinin Anlamı?






Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir?

Kütlenin korunumu yasası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kütlenin Korunumu Yasası sayfasından yönlendirildi)

Kütlenin korunumu yasası, zaman zaman Lomonosov-Lavoisier kanunu olarak da adlandırılan, kapalı bir sistemde var olan çevrimler ve işlemler ne olursa olsun, kütlenin sabit kalacağını belirten kanundur. Denk bir ifadeyle açıklamak gerekirse kütlenin durumu yeniden düzenlenebilir fakat kütle yaratılamaz veya yok edilemez. Böylece, kapalı bir sistem dahilindeki her türlü kimyasal tepkime ve proseste tepkenlerin (yani reaktiflerin) kütlesi, ürünlerin kütlesine eşit olmalıdır.

Buna göre: Kimyasal olaylara giren maddelerin kütleleri toplamı oluşan ürünlerin toplamına eşittir. X + Y = Z + T tepkimesinde X ve Y girenler (reaktif) olup, Z ve T (ürünler)’ye kütlece eşittir.

Kimyasal maddelerin kütleleri atom sayıları ile orantılı olduğundan tüm kimyasal tepkimelerde atom sayıları korunur.

Örneğin 1 mol C atomu 12 gram, 1 mol O2 molekülü 32 gramdır. Buna göre 1 mol CO2 atomu 44 gram olur:

C + O2 = CO2
12 gram + 32 gram = 44 gram

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Kütlenin korunumu kanunu ilk kez Nasîrüddin Tûsî tarafından 13. yüzyıl ortaya atılmışsa da bu ilk sürümde eksiklikler mevcuttu; Maddenin yapısının değişebileceğini fakat yok olamayacağını yazmaktaydı.

Kütlenin korunumu kanunu ilk kez net bir şekilde tanımlanması 1789 tarihinde Lavoisier tarafından başarılabilmiştir. Nitekim bu sebepten ötürü bazen kendisinin modern kimyanın babası olduğu da söylenir. Bununla birlikte, Mikhail Lomonosov aslında benzeri fikirleri 1748'de ortaya atmış ve çeşitli deneyler sonucu kanıtlamıştı. Lavoisier'in çalışmasının öncülleri bununla da sınırlı değildir ve şu isimler daha erken tarihlerde benzeri fikirleri ortaya atmıştır: Joseph Black (1728 - 1799), Henry Cavendish (1731 - 1810) ve Jean Rey (1583 - 1645).

Flojiston teoremi[değiştir | kaynağı değiştir]

Lavoisier bilim dünyasında en başta yanma olayına ilişkin geliştirdiği yeni kuramıyla ün kazanır. Ne ki, kimya devrimini oluşturmada başka önemli çalışmaları da vardır. Ayrıca, deneylerinde, özellikle ölçme işleminde gösterdiği olağanüstü duyarlılık, kendisini izleyen yeni kuşak araştırmacılar için özenilen bir örnek olmuştur. Kimya dil, mantıksal düzen ve kuramsal açıklama yönlerinden bilimsel kimliğini Lavoisier'e borçludur. Tüm bu çalışmalarında ona büyük desteği eşi sağlar: deney şekillerini çizer, yabancı dillerden kaynak çeviriler yapar, makale ve kitaplarını yayıma hazırlar.

Lavoisier araştırmalarına başladığında, kimyada Antik Yunanların maddeye ilişkin dört element (toprak, su, ateş ve hava) öğretisinin yanı sıra yanmaya ilişkin flogiston kuramı geçerliydi. Bilindiği gibi, bir tahta ya da bez parçası yandığında duman ve alev çıkar, yanan nesne bir miktar kül bırakarak yok olur.

Yürürlükteki kurama göre, yanma, yanan nesnenin flogiston denen, ama ne olduğu bilinmeyen, gizemli bir madde çıkarması demekti. Odun kömürü gibi yandığında geriye en az kül bırakan nesneler flogiston bakımından en zengin nesnelerdi. Bilim insanlarının çoğunluk doyurucu bulduğu bu kurama ters düşen kimi gözlemler de yok değildi. Bunlardan biri yanma için havanın gerekliliğiydi. Bir diğeri, kurşun gibi madenlerin, erime derecesinde ısıtıldığında, yüzeylerinde oluşan "calx"ın, madenin eksilen bölümünden daha ağır olmasıydı. Aslında yanma olayını açıklamadaki güçlüğün bir nedeni gazlara ilişkin bilgi eksikliğiydi. 1756'da İskoç Joseph Black "sabit gaz" dediği karbon dioksidi buluncaya dek bilinen tek gaz hava idi. İngiliz kimya bilgini Joseph Priestley daha sonra deneysel olarak on kadar yeni gaz keşfeder. Bunlardan biri onun "yetkin gaz" dediği, ileride Lavoisier'in "oksijen" adını verdiği gazdır.

Priestley, oksijeni bulmasına karşın flogiston kuramından kopamaz. Üstün bir deneyci olan bu İngiliz bilim insanı, kuramsal yönden rakibi Lavoisier ile boy ölçüşecek yeterlikte değildi. Lavoisier yanma olayı ile 1770'lerin başında ilgilenmeye başlamıştı. Kapalı bir kapta fosfor yakınca gazın ağırlığının değişmediğini, oysa kabı açtığında havanın içeri girmesiyle birlikte gazın ağırlığının az da olsa arttığını saptamıştı. Bu gözlemin yürürlükteki kurama uymadığı belliydi, ama daha doyurucu bir açıklaması da yoktu.

Kütlenin korunumu kanunu[değiştir | kaynağı değiştir]

Lavoisier aradığı açıklamanın ipucunu birkaç yıl sonra Priestley'le Paris'te buluştuğunda elde eder. Priestley cıva oksit üzerindeki deneylerinden söz ederken bulduğu "yetkin gaz"ın özelliklerini belirtir. Lavoisier yayınlarının hiçbirinde Priestley'e hakkı olan önceliği tanımaz; sadece bir kez, "Oksijeni Priestley'le hemen aynı zamanda keşfetmiştik," demekle yetinir.

Doğrusu, oksijenin keşfinde öncelik Lavoisier'in değildi; ama bu gazın gerçek önemini ilk kavrayan bilim insanıydı. Priestley'in deneylerini kendine özgü dikkat ve özenle tekrarlamaya koyulur. Belli miktarda havaya yer verilen bir kapta cıva ısıtıldığında, cıvanın kırmızı cıva okside dönüşmesiyle ağırlık kazandığı, havanın ise aynı ölçüde ağırlık yitirdiği görülür. Lavoisier deneylerinde bir adım daha ileri gider: cıvadan ayırdığı cıva oksidi (calx'ı) tarttıktan sonra daha fazla ısıtır; kora dönüşen kırmızı oksidin giderek yok olmaya yüz tuttuğunu, geriye belli sayıda cıva taneciğiyle, solunum ve yanma sürecinde atmosferik havadan daha etkili bir miktar "elastik akıcı" kaldığını saptar. Elastik akıcı Priestley'in "yetkin gaz" dediği şeydi.

Lavoisier üstelik bu artığın ağırlığı ile cıvanın ilk aşamadaki ısıtılmasından azalan hava ağırlığının da eşit olduğunu belirler. Dahası, cıva oksidin ısı altında cıvaya dönüşmesiyle kaybettiği ağırlık etkili bölümüyle (yani oksijenle) birleşmesiyle gerçekleşmektedir. Başta önemsenmeyen bu kuram, suyun iki gazın birleşmesiyle oluştuğuna ilişkin Cavendish deney sonuçlarını da açıklayınca, bilim çevrelerinin dikkatini çekmede gecikmez. Cavendish deneylerinde, asitlerin metal üzerindeki etkisinden "yanıcı" dediği bir gaz elde etmiş, bunu flogiston sanmıştı. Ancak Priestley'in bir deneyi onu bu yanlış yorumdan kurtarır. Priestley, hidrojen ve oksijen karışımı bir gazı elektrik kıvılcımıyla patlattığında bir miktar çiyin oluştuğunu görmüştü. Aynı deneyi tekrarlayan Cavendish daha ileri giderek patlamada "yanıcı" gazınsu olduğunu saptar.

Flogiston teorisi yıkılmıştı artık. Yeni teorinin benimsenmesi, kimi bağnaz çevrelerin direnmesine karşın, uzun sürmez. Kimyada geciken atılım sonunda gerçekleşmiş olur. Lavoisier ulaştığı sonucu Bilim Akademisi'ne bir bildiriyle sunar; ne var ki, tek kelimeyle de olsa Priestley, Cavendish vb. deneycilerin katkılarından söz etmez. Lavoisier'in aslında ne yeni kimyasal bir nesne, ne de yeni kimyasal bir olgu keşfettiği söylenebilir.yeni ve işler bir sistem kurmaktı. 1789'da yayımlanan "Traité Élémentaire de Chimie" adlı yapıtı, kendi alanında, Newton'un Principia'sı sayılsa yeridir. Biri modern fiziğin, diğeri modern kimyanın temelini atmıştır.

Lavoisier'i unutulmaz yapan bir özelliği de nesnelerin kimyasal değişimlerini ölçmede gösterdiği olağanüstü duyarlılıktı. Bu özelliği ona "Kütlenin Korunumu Yasası" diye bilinen çok önemli bilimsel bir ilkeyi ortaya koyma olanağı sağlar. Lavoisier kimi kez kendi adıyla da anılan bu ilkeyi şöyle dile getirmişti:

"Doğanın tüm işleyişlerinde hiçbir şeyin yoktan var edilmediği, tüm deneysel dönüşümlerde maddenin miktar olarak aynı kaldığı, elementlerin tüm bileşimlerinde nicel ve nitel özelliklerini koruduğu gerçeğini tartışılmaz bir aksiyom olarak ortaya sürebiliriz."

Genelleştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel görelilikte kütlenin korunumu mevcut değildir. Nitekim bir parçacık sisteminin kütlesinin, her bir parçacığın kütlelerinin toplamına eşit olduğu prensibi de özel görelilikte doğru değildir.


Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Nedir? :Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? ile ilgili Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Ne Demektir? Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Açıklaması Nedir? Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Cevabı Nedir? Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Açıklaması? :Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Gerçek mi? :Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? ile ilgili Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Hakkında? :Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? ile ilgili Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kütlenin Korunumu Yasası nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası anlamı nedir?, Kütlenin Korunumu Yasası ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Daniel kitabı, Türkiye Kupası, Kontrast madde, Mika şist, Çin Komünist Gençlik Birliği, Killa Hakan, Belpınar Barajı, Tütüncüler, Bozdoğan, Adil Karaismailoğlu, Kutsallık, NGC 6605, Türk adları, 25. kuzey enlemi, Lucania (thema), Meşkat, Papakouli Diop, Jessica Szohr, Santa Marta, Android Pay, Ülüş sistemi, Reuven Rivlin, Fransa Futbol Federasyonu, Hisashi Tsuchida, Konya tramvayı, Alderney, Maxwell (birim), Trevico, Kosova Meclisi, Velid Ali, Stade Auguste Bonal, Dolna Mitropoliya, Blás Riveros, 17 Aralık, VinFast, Admit It, Zarkan bahşı, Murat Dalkılıç, Abhazya, Yeşilbayır, Arnavutköy, Diriltmeyin, Türkçede Vurgu, Sandusky County, Ohio, Sağlık çalışanı, Cody Rhodes, Edafe Egbedi, Libertin, Montemiletto, Sinan Akçıl tarafından yazılmış şarkılar listesi, Ahiroe, American Motors, Kuzey Frizce, Zan dilleri, Niğdenin il yolları, Kopuntu, Mérida, Jerome Thomas, Müktefî, Dmitri Gluhovski, Muktefî, Siamosaurus, Dengelenmiş seçilim, Aydında 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, José Francisco Cevallos, Yasin Uzun, Theodoros Pangalos, Startops End, Uluslararası Komünist ve İşçi Partileri Toplantısı, Adolf Hitlere yönelik suikast girişimleri, Londra Antlaşması (1913), Sevim Emre, Alan Lloyd Hodgkin, NGC 7277, Bretton Woods sistemi, Sean Beavan, Millet İttifakı, The R.E.D. Album, Sürveyans, Doğu İngiltere, Halstead, TCDD, Yomra, 1996 FA Charity Shield, ACIS, TBMM 6. dönem milletvekilleri listesi, Koji Maeda, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Konseyi, Snyder County, Pensilvanya, Sümer mitolojisi, Sadio Mané, Mardinde 1969 Türkiye genel seçimleri, Laktaz, Lizin, Anadolu, Kserofit, IP Kodu, Broward, Codex Gigas, NGC 6393, Marlen Khutsiev, David Cañada,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,