Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir?

Hece vezni Nedir?

Hece vezni Nedir?, Hece vezni Nerededir?, Hece vezni Hakkında Bilgi?, Hece vezni Analizi? Hece vezni ilgili Hece vezni ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Hece vezni ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Hece vezni Ne Anlama Gelir Hece vezni Anlamı Hece vezni Nedir Hece vezni Ne Anlam Taşır Hece vezni Neye İşarettir Hece vezni Tabiri Hece vezni Yorumu 

Hece vezni Kelimesi

Lütfen Hece vezni Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Hece vezni İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Hece vezni Kelimesinin Anlamı? Hece vezni Ne Demek? ,Hece vezni Ne Demektir? Hece vezni Ne Demektir? Hece vezni Analizi? , Hece vezni Anlamı Nedir?,Hece vezni Ne Demektir? , Hece vezni Açıklaması Nedir? ,Hece vezni Cevabı Nedir?,Hece vezni Kelimesinin Anlamı?,Hece vezni Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Hece vezni Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Hece vezni Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Hece vezni Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Hece vezni Kelimesinin Anlamı Nedir? Hece vezni Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Hece vezni Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Hece vezni Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Hece vezni - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Hece vezni

Hece vezni Nedir? Hece vezni Ne demek? , Hece vezni Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Hece vezni Kelimesinin Anlamı? Hece vezni Ne Demek? Hece vezni Ne Demektir? ,Hece vezni Analizi? Hece vezni Anlamı Nedir? Hece vezni Ne Demektir?, Hece vezni Açıklaması Nedir? , Hece vezni Cevabı Nedir? , Hece vezni Kelimesinin Anlamı?






Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir?

Hece ölçüsü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Hece vezni sayfasından yönlendirildi)

Türkçe’de heceler uzunluk kısalık bakımından hemen hemen aynı değerdedir. Bu yapısal özellik şiirde hece ölçüsünün kolayca kullanılmasına imkân verir. İlk yazılı Türk edebiyatının ürünleri olarak bilinen Göktürk Yazıtları’nda şiir bulunmamasına rağmen şiirsel özellikler taşıyan ve hece ölçüsüne uyan bölümler vardır. Kaşgarlı Mahmut’un Divanü Lugati’t Türk eserindeki şiirler de hece ölçüsüyle yazılmışlardır. Türklerin İslamiyet’i kabulünden sonra divan edebiyatı ve aruz ölçüsünün yaygınlaşması hece ölçüsünün yalnızca tekke ve aşık edebiyatına özgü bir ölçü olmasına yol açtı.

Hece ölçüsünde kalıbı dizelerdeki hecelerin sayısı belirler. Örneğin her dizesinde 11 hece bulunan bir şiirin kalıbı "11’li hece ölçüsü" olarak gösterilir. Bir hecenin belli bölümlere ayrılmasına "durgulanma", bu bölümlerin okuma sırasında hafifçe durularak vurgulanan yerlerine de "durak" denir. Kalıplar 2’liden başlayarak 20’lilere kadar çıkar. Az heceli, yani 2’liden 6’lıya kadar kalıplar tekerleme, atasözü, bilmece gibi ürünlerin şiirsel parçalarında uyum öğesi olarak yer alır. Bu tür kısa kalıpların durakları dizenin sonundadır.

Hece ölçüsünde durağın önemi büyüktür. Bir kalıp en az 2, en çok 5 duraklı olabilir. Bir durakta bulunan hece sayısı ise 1 ile 10 arasında değişir. Hece kalıpları duraklar ve duraklardaki hece sayıları bakımından bölümlenir. Bu kalıplar içinde en çok kullanılanlar 7’li, 8’li, 11’li ve 14’lü olanlardır. 7’li ölçü daha çok mani türünde kullanılmıştır. 8’li kalıp semai, varsağı, destan ve türkülerin ölçüsüdür. 11’li ölçü ise başta koşma ve destan olmak üzere aşık ve tekke edebiyatı şiirlerinde kullanılmıştır. 14’lü hece ölçüsüne ise daha çok tekke şiiri ve çağdaş Türk şiirinde rastlanır.

Kafiye[değiştir | kaynağı değiştir]

Kafiye, halk edebiyatında bulunmayan öğedir. bugünkü manada kafiye sistemi yoktu. yarım kafiye diyebileceğimiz assonance oluşumu mevcuttu. Onlar için mısraların son hecelerinin birbirine yakınlığı yeterliydi. Şair içinde söyleyiş kolaylığı verdiği için kullanımı yaygındı.[1]

Durak[değiştir | kaynağı değiştir]

Durak, hece ölçüsüne uyum sağlayan bir çeşit ses kesimidir. Hece ölçüsüyle yazılan şiirlerde, ses ahengini arttırmak amacıyla dizeler okunurken dizelerin belli yerlerinde okuyucu nefes alır. Bu uygun nefes alım noktaları birer duraktır.[2][3][4] Duraklar, bazı istisnalar dışında mutlaka her dizede aynı noktalarda yer alır ve kelime aralarında yer alarak aslı kelime içinde durak olmaz. Öte yandan her hece ölçüsüyle yazılmış şiirde durak olması da şart değildir, hece ölçüsüyle yazılmış duraksız şiirler de vardır. Divan edebiyatında yoğun olarak kullanılan aruz ölçüsündeki "takti" kavramının karşılığı olarak değerlendirilebilir. Belli başlı hece ölçülerinin durakları şu şekilde formüle edilebilir:

  1. 5'li Hece Ölçüsü: 3+2 veya 2+3
  2. 6'lı Hece Ölçüsü: 3+3
  3. 7'li Hece Ölçüsü: 4+3 veya 3+4
  4. 8'li Hece Ölçüsü: 4+4
  5. 9'lu Hece Ölçüsü: 5+4 veya 4+3
  6. 10'lu Hece Ölçüsü: 5+5
  7. 11'li Hece Ölçüsü: 6+5 veya 4+4+3
  8. 12'li Hece Ölçüsü: 6+6
  9. 14'lü Hece Ölçüsü: 7+7
ÇEŞİTLİ HECE ÖLÇÜLÜ VE DURAKLI ŞİİR ÖRNEKLERİ
3+4 Duraklı 7’li Hece Ölçüsü Örneği: 4+4 Duraklı 8’li Hece Ölçüsü Örneği: 6+5 Duraklı 11’li Hece Ölçüsü Örneği: 7+7 Duraklı 14’lü Hece Ölçüsü Örneği:
Giderim / yolum yaya

Cemâlin / benzer aya

Eridim / hayal oldum

Günleri / saya saya

(Anonim)

Gel dilberim / kan eyleme

Seni kandan / sakınırım

Doğan aydan / esen yelden

Seni gülden / sakınırım

(Aşık Ömer-Gel Dilberim Kan Eyleme)

İptida Bağdat'a / sefer olanda

Atladı hendeği / geçti Genç Osman

Vuruldu sancaktar / kaptı sancağı

İletti, bedene / dikti Genç Osman

(Kayıkçı Kul Mustafa-Genç Osman Destanı)

Başka sanat bilmeyiz / karşımızda dururken

Söylenmemiş bir masal / gibi Anadolu'muz

Arkadaş, biz bu yolda/ türküler tuttururken

Sana uğurlar olsun / ayrılıyor yolumuz

(Faruk Nafiz Çamlıbel-Sanat)

4+4 Duraklı 8’li Hece Ölçüsü Örneği: 3+4 Duraklı 7’li Hece Ölçüsü Örneği: 7+7 Duraklı 14’lü Hece Ölçüsü Örneği: Duraksız 11’li Hece Ölçüsü Örneği:
Ecel büke / belimizi

Söyletmeye / dilimizi

Hasta iken / halimizi

Soranlara / selam olsun

(Yunus Emre-Kalanlara Selam Olsun)

Her ağza / kanarmışım

Her söze / inanmışım

Ben artık / sevgiden de

Bıkmışım / usanmışım

(O. Seyfi Orhon-Her Yalana Kanmışım)

Ben gideyim yol gitsin / ben gideyim yol gitsin;

İki yanımdan aksın / bir sel gibi fenerler

Tak, tak ayak sesimi / aç köpekler işitsin

Yolumda bir tak olsun / zulmetten taş kemerler

(Necip Fazıl Kısakürek-Kaldırımlar)

Bir düşünsen, yarıyı geçti ömrüm

Gençlik böyledir işte, gelir gider

Ve kırılır sonra kolun kanadın

Koşarsın pencereden pencereye

(Cahit Sıtkı Tarancı)


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Fuat Köprülü, Türk Edebiyatında İlk Mutasavvıflar, 12.
  2. ^ Cem Dilçin, Örneklerle Türk Şiir Bilgisi, Türk Dil Kurumu, 2005.
  3. ^ Uğur Başaran, Durak Terimini Yeniden Tartışmak 17 Şubat 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Bilim ve Kültür Dergisi, S. 2, Haziran 2013, s. 108-114.
  4. ^ M. Öcal Oğuz, Türk Halk Edebiyatı ( El Kitabı), Grafiker Yayınları, 2010.

Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Nedir? :Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? ile ilgili Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Ne Demektir? Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Açıklaması Nedir? Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Cevabı Nedir? Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Açıklaması? :Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Gerçek mi? :Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? ile ilgili Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Hakkında? :Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? ile ilgili Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? burada bulabilirsiniz. Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Hece vezni nedir?, Hece vezni anlamı nedir?, Hece vezni ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Carlos Hugo (Parma dükü), Elia Viviani, Yılan Adası Deniz Muharebesi, Lessons, Bereketli Topraklar Üzerinde (roman), Santa Monica, California, Rana pretiosa, Lys Assia, Mağara ayısı, Permanganik asit, Alyaksandr Hatskeviç, Wilhelm Dilthey, Ayın uzak yüzü, Polisario Cephesi, Marcel Carné, Fantamady Keita, Gabriel Achilier, Transliterasyon, Güngören, Sorgun, sd.kfz. 251, NGC 1616, Maps (Maroon 5 şarkısı), Cezayirin savunması (1519), Valerie Bertinelli, Chevalia, Nüfuslarına göre başkentler listesi, Henri Matisse, Kanada Grand Prix, Khachaghbyur, Prenses Zelda, Lee Daniels, Çığlık (film, 1996), NGC 712, Du bist Musik, Cinnet (film), Richard Barthelmess, Ünye, Lower Manhattan, Vilarinho das Cambas, Tallulah Bankhead, Nigel Worthington, Tamil İlam Kurtuluş Kaplanları, Dünya Barışı Küresel Ülkesi, İskele, Anamur, Tor (anonim ağ), Asher Roth, NGC 1972, Melilli, Afghanistan, Lokman Hekim, Bennett Mnguni, Denizaslanıgiller, Parlak mavi değişenler, Aşar, Asar, Butarque Belediye Stadyumu, Waterhead, Carlisle, Pedaliaceae, Tolapai, Curve25519, Küba espressosu, Karaağaç, Çin şiiri, Vanessa Mae, Dolon, Solo, CD Tenerife, Malezya tarihi, Częstochowa, Rio 2, Kabul ve kararlılık terapisi, Pat Conroy, Anthony Burgess, Dağ incir kuşu, Azerbaycan Milli Havacılık ve Uzay Ajansı, Kevin Doyle, Evarcha wulingensis, Cocomelon, Sala Monferrato, Detroit Sokak Pisti, Sindirella, Cyrano de Bergerac (film, 1990), Tutulma, Toklukaya, İnebolu, Ovacık, Kütahya, Lorton, Cumbria, Babeşyoz, Yağlaş, Turta, Natalie Portman, Laodikeia, Onüçüncü Kabile, Yağdaş, Gerede, Cyprien Ntaryamira, Say Somethin (Mariah Carey şarkısı), Macar Çalışma Halk Partisi, The Iron Lady (film), Université Catholique de Louvain, Carlos (Parma dükü), Mehmed Emin Âli Paşa,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,