Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir?

Diplomatik tanıma Nedir?

Diplomatik tanıma Nedir?, Diplomatik tanıma Nerededir?, Diplomatik tanıma Hakkında Bilgi?, Diplomatik tanıma Analizi? Diplomatik tanıma ilgili Diplomatik tanıma ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Diplomatik tanıma ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Diplomatik tanıma Ne Anlama Gelir Diplomatik tanıma Anlamı Diplomatik tanıma Nedir Diplomatik tanıma Ne Anlam Taşır Diplomatik tanıma Neye İşarettir Diplomatik tanıma Tabiri Diplomatik tanıma Yorumu 

Diplomatik tanıma Kelimesi

Lütfen Diplomatik tanıma Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Diplomatik tanıma İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Diplomatik tanıma Kelimesinin Anlamı? Diplomatik tanıma Ne Demek? ,Diplomatik tanıma Ne Demektir? Diplomatik tanıma Ne Demektir? Diplomatik tanıma Analizi? , Diplomatik tanıma Anlamı Nedir?,Diplomatik tanıma Ne Demektir? , Diplomatik tanıma Açıklaması Nedir? ,Diplomatik tanıma Cevabı Nedir?,Diplomatik tanıma Kelimesinin Anlamı?,Diplomatik tanıma Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Diplomatik tanıma Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Diplomatik tanıma Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Diplomatik tanıma Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Diplomatik tanıma Kelimesinin Anlamı Nedir? Diplomatik tanıma Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Diplomatik tanıma Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Diplomatik tanıma Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Diplomatik tanıma - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Diplomatik tanıma

Diplomatik tanıma Nedir? Diplomatik tanıma Ne demek? , Diplomatik tanıma Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Diplomatik tanıma Kelimesinin Anlamı? Diplomatik tanıma Ne Demek? Diplomatik tanıma Ne Demektir? ,Diplomatik tanıma Analizi? Diplomatik tanıma Anlamı Nedir? Diplomatik tanıma Ne Demektir?, Diplomatik tanıma Açıklaması Nedir? , Diplomatik tanıma Cevabı Nedir? , Diplomatik tanıma Kelimesinin Anlamı?






Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir?

Diplomatik tanıma

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Uluslararası hukukta diplomatik tanıma (veya hukuken tanıma), bir devletin başka bir devlet veya yönetimin, statüsünü veya bir eylemini, kabul ettiği, dahilî ve uluslararası sonuçlar doğuran, tek taraflı bir politik eylemdir. Diplomatik tanıma de facto veya de jure olabilir, genelde tanıyan hükûmetin bir resmî açıklaması yoluyla bu gerçekleşir.

Devlet ve yönetimlerin tanınması[değiştir | kaynağı değiştir]

Diplomatik tanımada, devletler ve onların yönetimlerinin tanınması arasındaki farkın altı çizilmelidir.[1] Devletler arasında ikili ilişki sürdürmemeleri, birbirlerini birer devlet olarak tanımamalarını gerektirmez. Bir devlet başka bir devleti resmen tanımakla yükümlü değildir, ama bir devlet olmak için bazı şartları sağlayan herhangi bir varlığa bir devlet olarak muamele etmelidir. Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nde belirtilen, şiddet kullanma veya şiddet tehdidi yapma yasağı vardır. Bir devlet, bu yasağı ihlal ederek devlet olma kıstasını elde etmiş bir varlığı tanımama sorumluluğunu taşır. Devletler tanıma veya tanımama güçlerini ister açık, ister zımni yolla uygulayabilirler.[2] Bir yönetimin tanınması onun yönettiği devletin de tanınması anlamına gelir ama bunun aksi doğru değildir.

Devletlerin de jure değil de de facto tanınması enderdir. De jure tanıma daha kuvvetlidir, de facto tanıma ise geçicidir ve sadece bir yönetimin bir toprak üzerinde kontrol sahibi olduğunu tanır. Aradaki farkı gösteren bir örnek, Birleşik Krallıkın Sovyetler Birliği'ni de facto olarak 1921'de ama de jure olarak 1924'te tanımasıdır. Bir diğer örnek, 1948'de kurulan İsrail devletidir, bu devlet ABD tarafından derhal de facto tanınmış, üç gün sonra Sovyetler tarafından de jure tanınmıştır.

Bir yönetim normal, anayasal bir yolla değişirse (bir seçim veya referandum yoluyla) onun tanınmasının yenilenmesi gerekli değildir, ama askerî darbe veya devrim yoluyla değişirse, bu gereklidir. Yeni bir yönetimin diğer devletlerce tanınması onun uzun vadeli yaşamı için önemlidir. Örneğin, 1996 ila 2001 arasında süren Afganistan'ın Taliban yönetimi sadece Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan tarafından tanınmışken, çok daha sayıda devlet, devrilmiş başkan Burhanuddin Rabbani'nin yönetimini tanımıştı. Hindistan'da bulunan tartışmalı toprak Cemmu ve Keşmir, Pakistan ve Çin tarafından tanınmamakta ama Rusya tarafından tanınmaktadır.

Tanıma, resmi bir açıklamadan başka eylemlerle de ima edilebilir, örneğin bir devlet başkanının ziyareti veya ikili bir anlaşmanın imzalanması gibi. Eğer zımni tanıma yorumu mümkün ise, bir devlet söz konusu eyleminin bir diplomatik tanıma oluşturmadığını açıklama gereğini görebilir, örneğin, ABD'nin 1988'de Filistin Kurtuluş Örgütü ile diyalog başlattığı zamanda olduğu gibi.

ABD'nin Stimson Doktrini, şiddet yoluyla toprak edinimi gibi yasa dışı veya ahlak-dışı durumların tanınmaması doktrinidir. Bu doktrin II. Dünya Savaşı'ndan beri önem kazanmıştır, özellikle Birleşmiş Milletler'de, uluslararası hukuk ile uyum sağlamanın bir aracı haline gelmiştir (örneğin 1965'te Rodezya vakasında). Bir yönetimin diplomatik tanınmasının geri alınması, onunla diplomatik ilişkilerin kesilmesinden daha ciddi bir kınama eylemidir.

Yönetimlerin tanınması[değiştir | kaynağı değiştir]

Devletler, başka devleri tanımanın yanı sıra, devlet yönetimlerini de tanıyabilirler. Yeni bir yönetim yasa dışı yollarla iktidara gelirse (örneğin darbe yaparak) veya iktidardaki yönetim seçim hilesi ile iktidarını devam ettirirse, bu durum sorunlu olabilir. Eskiden devletler, hem bir devletin yönetimini hem de o devletin kendisini tanıdıklarını resmen ilan ederlerdi. Ama, diplomatik ilişkilerin sürdürülebilmesi için diplomatik ilişkinin yapılacağı bir yönetimin olması gerekse de, çoğu devlet artık bu usulü uygulamamaktadır.[3] [4] ABD gibi ülkeler bir yönetimin tanınması hakkındaki sorulara cevap verirken "Tanıma meselesi gündeme gelmemiştir: yeni yönetim ile ilişkilerimizi sürdürmekteyiz."[5]

Tanınmayan devlet[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünyanın bazı jeopolitik varlıkları genel uluslararası tanınmadan yoksundur ama egemen devlet olarak tanınmayı arzu ederler. Bu varlıkların toprakları üzerinde sahip oldukları de facto kontrol derecesi farklılıklar gösterir.

Bu varlıkları çoğu, kendi etnik veya millî kimliği olan ülke bölgesidir ve bir ana devletten ayrılmıştır. Bu varlıklar genelde "bağımsızlığını ilan eden bölge" denir. Bazıları kendi kendini yöneten himayelerdir, orijinal devletlerine zorla geri girmelerine karşı başka bir devletin askerî korumasından yararlanırlar. Bu jeopolitik varlıklar, koruyucu devletleri aracılığıyla gayriresmî diplomatik ilişkilere de girebilirler.

Yukarıda söz konusu olan "kontrol" kelimesi, bulunulan bir alan üzerindeki kontrol demektir, hak iddia edilen bir toprağın işgali değil. Tanınmayan ülkeler, bulundukları topraklar üzerinde ya tam kontrole sahiptirler veya (Batı Sahra örneğinde olduğu gibi) kısmi kontrole sahiptirler. Birinci durumda, o toprakların "resmî" sahipleri, yani de jure yönetimler egemen olduklarını iddia etikleri topraklar üzerinde pek az veya sıfır kontrole sahiptirler, ikinci durumda ise değişen derecelerde kontrole sahiptirler ve bölgede yaşayan insanlara hâlâ gerekli hizmetler sağlıyor olabilirler.

Diğer tip tanımalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Diplomatik olarak tanınabilen diğer unsurlar, bir toprağın işgal veya ilhakı veya bir ihtilaftaki taraflardan birinin muharrip (İng. belligerence) hakları olabilir. Uluslararası hukukta savaş halinde olan taraflar muharrip olarak tanımlanır, eğer taraflardan biri bir egemen devlet değilse statüsü ya muharrip ya da asi sayılır. Muharrip haklarının tanınması, bir devletin tanınmasını gerektirmez. Muharrip haklarının tanınmasına örnekler arasında şunlar sayılabilir:

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ See Stefan Talmon, Recognition of Governments in International Law: With Particular Reference to Governments in Exile (Oxford: Clarendon Press, 1998) pages 1-4
  2. ^ Örneğin bakınız "The Restatement (Third) Foreign Relations Law of the United States, American Law Insitute Publishers, 1990, ISBN 0314301380, §202 Recognition or Acceptance of States; and §203 Recognition or Acceptance of Governments; and §204 Recognition and Maintaining Diplomatic Relations
  3. ^ Örneğin, Uluslararası Adalet Divanı'nda Kosova'nın bağımsızlık ilanı davası için yapılan sözlü argümanlar. CR 2009/32, page 39 [1] 5 Haziran 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  4. ^ ABD, 1970'lerden beri yönetimleri tanıma usulünden uzaklaşmıştır. Bakınız: [1977] Digest of U.S. Practice in International Law 19-21.
  5. ^ [1974] Digest of U.S. Practice in International Law at 13; [1975] Digest of U.S. Practice in International Law at 34.

Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Nedir? :Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? ile ilgili Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Ne Demektir? Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Açıklaması Nedir? Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Cevabı Nedir? Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Açıklaması? :Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Gerçek mi? :Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? ile ilgili Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Hakkında? :Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? ile ilgili Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? burada bulabilirsiniz. Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Diplomatik tanıma nedir?, Diplomatik tanıma anlamı nedir?, Diplomatik tanıma ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
2004 Macaristan Grand Prix, Saarland millî futbol takımı, Yükselen Güneş bayrağı, Niccolò Ammaniti, Mahmut Özer, Fransada LGBT hakları, Hayvan Çiftliği, Metafelsefe, Giresun Dağları, Royal Exchange, Londra, Sinan Erdem Spor Salonu, Suriye devlet başkanı yardımcısı, Thanos, 57 Numaralı Yolcu, Kasım 2022 Gaziantep saldırısı, Nanopunk, Sva bol svijeta, 2013 Türkiye Kupası Finali, Leonel Sánchez, Jevons paradoksu, Türk Telekom Telekomünikasyon Müzesi, Joan Segarra, Chgrp, Nişanyan Sözlük, Class, Centre Pompidou, Türksat, Sufizm, All That Jazz, Östersund, Amazon Prime Video, Nur Ali Halife İsyanı, Berkay Özcan, 1985 UEFA Kupası Finali, Mas Que Nada, Karacaali, Yenişehir, Jill Johnson, Neyzen Tevfik Kolaylı, TCDD 3. Bölge, Harrisburg, Pennsylvania, Hystricomorpha, Abdullah bin Amr, Av hayvanı, De Tomaso Pantera, Eşzamanlılık denetimi, 2016 İtalya Grand Prix, Capote (film), Dengfeng, Ratnakar Matkari, Armutluyazı, Juan Evaristo, MÖ 354, Bursa İpekyolu Film Festivali, Dejima, Tuğba Melis Türk, 2000 Yaz Olimpiyatlarında Kenya, Margaret Pellegrini, 2022 Formula 1 sezonu, Cardiff City FC, Seabird Airlines, Tarsus, Mersin, Lucy Fry, Ugo Tognazzi, Modena ve Reggio Dükalığı, Damian Szymański, Bruno Labbadia, İmamqulubəyli, Honduras bayrağı, Thecesternus, Selknamia, Arnavut yazarlar listesi, Whoa, Nelly, Menes, Süper Lig istatistikleri ve rekorları listesi, windows store, Iran Air, Jonas Mačiulis, Dekor, Kudüs Mitingi, Water (Elitsa Todorova Stoyan Yankulov şarkısı), Hanga Roa, Air Transat, Babür Ünsal, Bahşili, Proudhon, 2020 Dağlık Karabağ Ateşkes Antlaşması, Anna Kurnikova, Surp Vartanants Kilisesi, Austrasia, Ottawa Antlaşması, Paleolitik, Paul Clement (teknik direktör), 1999 Türkiye yerel seçimleri, Francisco Aritmendi, Kaija Kärkinen, Charleston, West Virginia, Davit Lortkipanidze, NGC 5484, Bajar, Falaise,
Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?,