Yıldız Asyalı

Yıldız Asyalı

Yıldız Asyalı Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Yıldız Asyalı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Yıldız Asyalı
Yıldız Asyalı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Yıldız Asyalı Kelimesinin Anlamı?
Yıldız Asyalı Ne Demek?
Yıldız Asyalı Ne Demektir?
Yıldız Asyalı Analizi?
Yıldız Asyalı
Yıldız Asyalı Anlamı Nedir?
Yıldız Asyalı Ne Demektir?
Yıldız Asyalı Açıklaması Nedir?
Yıldız Asyalı Cevabı Nedir?
Yıldız Asyalı Kelimesinin Anlamı?
Yıldız Asyalı Kelimesinin Anlamı Nedir?
Yıldız Asyalı Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Yıldız Asyalı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Şerife Yıldız Asyalı (d. 17 Eylül 1980[1]), Türk oyuncu ve şarkıcı. İstanbul doğumlu olan Asyalı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur.

Hayatı

Yıldız Asyalı'nin müziğe karşı ilgisi küçük yaşlarda başladı, o yüzden daha çok küçük yaşlarda şarkı söylemeye başladı ve beş yaşında piyano çalmayı öğrendi. Asyalı, sanatçı bir ailenin çocuğu, çünkü babası viyola sanatçısı, ablası Güliz, Devlet Konservatuvarı viyola mezunu, babaanne Fehime Hanım da piyanist. Solist olarak İstanbul Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu'nda görev aldı. Asyalı, 12 yaşında Nabucco Operası'nda "Kral Ve Ben" müzikalinde yer aldı ve 13 yaşında iken Sarah Brightman'le İstanbul Devlet Opera ve Bale Orkestrası eşliğinde Lösemili Çocuklar Vakfı yararına düzenlenen konserde aynı sahneyi paylaştı. Yıldız Asyalı, 15 yaşından itibaren birçok dizi ve filmde oyunculuk yaptı.

programıyla birlikte Eyvah Babam, Eyvah Kızım Büyüdü, Yasak Elma, ve gibi dizilerin jenerik müziğini bestelemiş ve yorumlamıştır.

23 Kasım 2015 tarihinde iş adamı Emre Vatansever ile evlenmiştir.[2] Ayşe Mira adlı bir kızı var. Asyalı ve Vatansever Temmuz 2017'de boşandılar.[3] 30 Haziran 2020'de yönetmen Kerem Saka ile evlendi.[4]

Kariyeri

Televizyon

Yıldız Asyalı 'nde sunuculuk yaparak başladığı televizyon kariyerine, Haluk Bilginer'le birlikte yaptığı dönemin sevilen dizilerinden Eyvah Babam'la kariyerine devam etti. İlk oyunculuk yeteneğini bu dizide gösteren Asyalı, dizide anne ve babası boşanmış bir genç kızın otoriter babasıyla yaşadığı bir takım olayları konu almıştır. Sevilen bu dizinin ardından bir süre televizyona ara veren Asyalı, dizinin devamı niteliğindeki Eyvah Kızım Büyüdü ile yeniden ekrana döndü. Bir sezon süren bu dizinin ardından Kanal D'de başlayıp uzun bir süre Show TV'de yayına devam eden Hayat Bilgisi adlı dizide üç sezon boyunca yer aldı. Dizide idealist bir öğretmenin komşusunun kızı ve aynı zamanda kardeşinin sevgilisi olan Rüya rolündeki performansıyla dikkat çekti. Ayrıca Adab-ı Muaşeret adlı sinema filminde Tarık Ündüz ile başrolde oynadı. 2010 yılında Evcilik Oyunu adlı televizyon programında yarışmacı olarak yer aldı.

Müzikal

Müzikal kariyeri tam olarak küçüklüğünde sunmuş olduğu Kanal D Çocuk Kulubü'nde her program bitişinde çaldığı kemanı eşliğinde söylediği şarkılarla başlamıştır. 2008 senesinde Seda Telciler ve Burcu Canbaş ile Grup Mp3 adlı grubu kurdu. Grubun ilk albümündeki "Sevmek Zamanı" adlı şarkısı hariç bütün şarkıların söz ve müziği Yıldız Asyalı'ya aittir. Yıldız Asyalı'nın Grup Mp3 ile birlikteliği uzun sürmedi. Grubun kurulduğu sene sanatçı gruptan ayrıldığını açıkladı.

Filmografi

Yıl Film Rol Notlar ve ödüller
1998-2001 Eyvah Babam Ece
Eyvah Kızım Büyüdü Ece
2001 Hakikat
2002 Yıldızların Altında Nilgün
2003-2006 Hayat Bilgisi Rüya Şahiner
2004 Avrupa Yakası Esra / Özlem Konuk oyuncu
2006 Pınar
Saliha Sinema filmi
2007 Yasak Elma Esra
2008 Pulsar Hazan
2009-2010 Kahve Bahane Jale
Adab-ı Muaşeret Zeynep Sinema filmi
2011 Akasya Durağı Melda Konuk oyuncu
2014 Ceyda Tekineli
2016 Hayat Bazen Tatlıdır
2017-2019 Elif[5] Rana Yardımcı oyuncu

Kaynakça

  1. ^ http://www.sinematurk.com/kisi/3139-yildiz-asyali/
  2. ^ "Yıldız Asyalı, Emre Vatansever'le evlendi". Hürriyet Gazetesi. 23 Kasım 2015. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2016. 
  3. ^ "Yıldız Asyalı eşinden boşandı". CNN Türk. 14 Ocak 2018. 16 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2020. 
  4. ^ "Ünlü oyuncu Yıldız Asyalı ile yönetmen Kerem Saka, Bodrum'da evlendi". Hürriyet Gazetesi. 1 Temmuz 2020. 1 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2020. 
  5. ^ https://m.haberler.com/yillardir-ekranlarda-goremedigimiz-yildiz-asyali-10122143-haberi/

Dış bağlantılar