Yasemin Allen

Yasemin Allen

Yasemin Allen Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Yasemin Allen Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Yasemin Allen
Yasemin Allen İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Yasemin Allen Kelimesinin Anlamı?
Yasemin Allen Ne Demek?
Yasemin Allen Ne Demektir?
Yasemin Allen Analizi?
Yasemin Allen
Yasemin Allen Anlamı Nedir?
Yasemin Allen Ne Demektir?
Yasemin Allen Açıklaması Nedir?
Yasemin Allen Cevabı Nedir?
Yasemin Allen Kelimesinin Anlamı?
Yasemin Allen Kelimesinin Anlamı Nedir?
Yasemin Allen Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Yasemin Allen Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yasemin Kay Allen (d. 10 Temmuz 1989), İngiliz-Türk oyuncudur.

İlk yılları

Yasemin Kay Allen, 10 Temmuz 1989'da, İngiliz Dudley Allen ile İngiliz-Türk vatandaşı oyuncu ve şarkıcı Suna Yıldızoğlu'nun[3] kızı olarak Londra'da doğdu.[4] Kaan adında bir erkek kardeşi vardır.[4][5] Üç aylıkken ailesiyle birlikte Türkiye'ye geldi.[4] İlköğrenimini burada tamamladıktan sonra 11 yaşında annesiyle birlikte Avustralya'ya yerleşti.[6] Lise yıllarında sinema televizyon, drama, resim ve Japonca dersleri aldı ve kısa filmler çekti.[4] 'nin sinema televizyon bölümünden burs kazandı.[6] On sekiz yaşında Türkiye'ye dönüp[4] Müjdat Gezen Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi.[7]

Kariyeri

Allen, 2008'de L'Oréal'in yeni yüz yarışmasında finalist oldu.[6] Aynı yıl annesinin de yer aldığı Elif dizisinde başrol oynadı.[5] 2010'da Kavak Yelleri dizisinde Elena, Yerden Yüksek dizisinde ise Juliette karakterlerini canlandırdı.[6] 2011'de Hayat Devam Ediyor dizisinde Pelin Akça rolünü üstlendi.[6] 2013'te "Merhamet" dizisinde Irmak Tunalı karakterini canlandırdı.[6] Aynı yıl N11.com adlı alışveriş sitesinin reklam yüzü oldu.[6]

Allen,Özcan Deniz'in yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı Su ve Ateş filminde canlandırdığı Yağmur karakteriyle sinemaya adım attı.[8] 2014'te Defne Sultan rolüyle Muhteşem Yüzyıl dizisinin kadrosuna katıldı.[9] 2014 yılının Kasım ayında başlayan Şeref Meselesi dizisinin başrollerinden biri olan Sibel karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

Sinema
Yıl Başlık Rol Notlar
2013 Su ve Ateş Yağmur Efe Başrol
2016 Dönerse Senindir Selin Başrol
Televizyon
Yıl Başlık Rol Notlar
2008 Elif Elif Doğan 15 bölüm
2010 Kavak Yelleri Elena Banderenko/Karakuş 3 bölüm
2010-11 Yerden Yüksek Juliette/Jüjü 37 bölüm
2011-12 Hayat Devam Ediyor Pelin Akça 42 bölüm
2013-14 Merhamet Irmak Tunalı 44 bölüm
2014 Muhteşem Yüzyıl Defne Sultan/Louisa 11 bölüm
Elidor Miss Turkey 2014 Güzellik Yarışması Kendisi Sunucu
2014-2015 Şeref Meselesi Sibel Özer Kılıç 21 bölüm
2016 46 Yok Olan Selin Acar 12 bölüm
2017 Fi Ece Sayda
2019-2020 Katrina Zarkova 10 bölüm
2020 İyi Günde Kötü Günde Melisa Yalçınkaya
2021 Olağan Şüpheliler Exxen
Reklam
Yıl Şirket/Ürün Rol Notlar
2009 Sprite Nazlı
2013 N11.com
2014 TTNET Netta
Video klip
Yıl Sanatçı Şarkı Notlar
"Rüyamda"
Ogün Şanlısoy "Büyüdük Aniden"

Ödüller

Ödül ve adaylık
Yıl Ödül Kategori Dizi - Film Sonuç
2014 İnternet Medyası Yılın En İyileri Ödülleri Yılın En İyi TV Yıldızı Merhamet(dizi) Kazandı [10]
2014 Elle Stil Ödülleri En Stil Sahibi Kadın Oyuncu - Adaylık [11]

Kaynakça

  1. ^ Yasemin Kay Allen'dan samimi açıklamalar
  2. ^ Suna Yıldızoğlu Yasemin Allen'ı anlattı
  3. ^ "Ünlü anneler ve kızları". Milliyet. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2014. 
  4. ^ a b c d e Maro, Asu (28 Nisan 2013). ""Ben de sahiplenmeyi severim ama Irmak nevrotik"". Milliyet. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2014. 
  5. ^ a b "Ana-kız Karşılıklı Rol Kesiyor". Yeni Aktüel. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2014. 
  6. ^ a b c d e f g "Yasemin Kay Allen kimdir?". Bugün. 19 Nisan 2013. 8 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2014. 
  7. ^ "Yasemin Allen - ICON". 2 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2014. 
  8. ^ Durgun, Aydil (23 Kasım 2013). ""Sevgiliyi oynayacaksam arada samimiyet olmalı"". Milliyet. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2014. 
  9. ^ "Yasemin Allen, Muhteşem Yüzyıl'da". Akşam. 26 Mart 2014. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2014. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2020. 
  11. ^ http://www.elle.com.tr/moda/moda-haberleri/iste-esa-adaylari/ İşte ESA Adayları

Dış bağlantılar