Tuvana Türkay

Tuvana Türkay

Tuvana Türkay Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Tuvana Türkay Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Tuvana Türkay
Tuvana Türkay İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Tuvana Türkay Kelimesinin Anlamı?
Tuvana Türkay Ne Demek?
Tuvana Türkay Ne Demektir?
Tuvana Türkay Analizi?
Tuvana Türkay
Tuvana Türkay Anlamı Nedir?
Tuvana Türkay Ne Demektir?
Tuvana Türkay Açıklaması Nedir?
Tuvana Türkay Cevabı Nedir?
Tuvana Türkay Kelimesinin Anlamı?
Tuvana Türkay Kelimesinin Anlamı Nedir?
Tuvana Türkay Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Tuvana Türkay Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Tuvana Türkay (d. 3 Ekim 1990, Üsküdar), Türk oyuncudur.

Biyografi

Anne tarafından Kırım Türkü asıllı Erzurum, Trabzon ve Rize kökenli olan oyuncu baba tarafından ise Bulgaristan göçmeni kökenlidir.[1] 1990 yılında İstanbul'da doğan Tuvana Türkay, önce 'ni bitirdikten sonra eğitimine Beykent Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümünde devam etmiştir.[2] 2009'da yayınlanmaya başlayan dizisinde Kevok karakterini, 2011-2012 yıllarında ise Yer Gök Aşk dizisinde Bade Palalı karakterini canlandırmıştır. 2014-2015 yılında Kara Para Aşk dizisinde Bahar Çınar karakterini canlandırmıştır. Oyunculuğun yanı sıra şarkıcılıkla da ilgilenen Türkay, 2015 yılında Enbe Orkestrası'nın albümünde sözü müziği kendisine ait olan Ara Ne Olursun isimli parçayı seslendirmiş ve büyük beğeni kazanmıştır. Daha sonra Mustafa Ceceli aranjörlüğünde "Tuana" şarkısını coverlamıştır. Ayrıca şarkı sözü yazmakta ve beste de yapmaktadır.[3]

Filmografi

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2013 Ayşegül Başrol Oyuncusu
2015 En Güzeli Gizem Başrol Oyuncusu
2015 Sema Taşkın Başrol Oyuncusu
2015 Bizans Oyunları (Geym Of Bizans) Ayçörek Hatun Başrol Oyuncusu
2016 Somuncu Baba Aşkın Sırrı Necmiye Başrol Oyuncusu
2016 Sen Sağ Ben Selamet Doğa Başrol Oyuncusu
2017 Olanlar Oldu Aslı Başrol Oyuncusu
2017 Bir Nefes Yeter Nefes Başrol Oyuncusu
2020 Ağır Romantik Aslı Egeli[4] Başrol Oyuncusu
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2009 Kevok Başrol Oyuncusu
2010 Nakş-ı Dil Sultan Başrol Oyuncusu
2010-2012 Yer Gök Aşk Bade Palalı Hancıoğlu Başrol Oyuncusu
2014 Kara Para Aşk Bahar Çınar Başrol Oyuncusu
2016 Ece Başrol Oyuncusu
2017 Deli Gönül Fatmanur Başrol Oyuncusu
2017-2018 Kızlarım İçin Kumru Başrol Oyuncusu
2019-2020 Yasak Elma Leyla Çelebi Yardımcı Oyuncu
2021- Kağıt Ev Azra Başrol Oyuncusu

Diskografi

Single'ları
  • "Yalan De" (2019)

Kitapları

  • İkimiz de Beni Seviyoruz, Artemis Yayınları (2020)

Kaynakça

  1. ^ "Anne tarafım Kırım Türklerinden, kütükleri Erzurum. Dedem Trabzon, anneannem Rizeli. Annem de Antalya doğumlu. Babam Bulgaristan göçmeni". 29 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2020. 
  2. ^ "Tuvana Türkay kimdir?". Milliyet. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2015. 
  3. ^ "Genç oyuncu Tuvana Türkay şarkıcı oluyor". Bugün. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2015. 
  4. ^ "Güzel & fit & enerjik". 16 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2019. 

Dış bağlantılar