Tuğba Özay

Tuğba Özay

Tuğba Özay Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Tuğba Özay Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Tuğba Özay
Tuğba Özay İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Tuğba Özay Kelimesinin Anlamı?
Tuğba Özay Ne Demek?
Tuğba Özay Ne Demektir?
Tuğba Özay Analizi?
Tuğba Özay
Tuğba Özay Anlamı Nedir?
Tuğba Özay Ne Demektir?
Tuğba Özay Açıklaması Nedir?
Tuğba Özay Cevabı Nedir?
Tuğba Özay Kelimesinin Anlamı?
Tuğba Özay Kelimesinin Anlamı Nedir?
Tuğba Özay Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Tuğba Özay Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Nihal Tuğba Özay (d. 10 Şubat 1978, İstanbul), eski manken, oyuncu ve şarkıcı.

Biyografi

1995 dünya güzellik yarışmasında ikinci seçilmiştir. Aslen Trabzonludur.

Ödüller kazanmış bir ders kitapları yazarı ve aynı zamanda şair olan babası Trabzon, öğretmen olan annesi Antalya kökenlidir.

Ortaöğrenimini Fenerbahçe Lisesi'nde yapmış,daha sonra Haliç Üniversitesi Konservatuvar ve Tiyatro Bölümüne kaydolmuştur.

Başlangıçta yelkencilik ve yüzme spor dallarına ağırlık vermiş, sonradan Fenerbahçe voleybol as takımında 5 yıl voleybol oynamıştır.

Mankenliğe 1994'te bir Vakko defilesi ile başlamıştır. Aynı "Sonradan Görmeler" televizyon dizisinde bir yüzme hocası rolü oynamıştır.

1995'te seçilmiş, ardından yarışmasında ikinci seçilmiştir. Aynı yarışmada en iyi vücutlu model ödülünü de almıştır. 1996'da Paris'te kısa bir modellik kariyerine başlamış ise de, Türkiye'ye dönmüş, aynı yıl Avrupa seçilmiştir. Oyunculuk kariyerinde de başarılara imza atan Tuğba Özay, 2017 yılında ise engellilerin verdiği oylarla OnurAkayMedya tarafından "Yılın Oyuncusu" seçilmiştir.[1]

1996 sonrası kariyerinin temel taşları şu şekilde sıralanabilir:

  • 1997'de Mahsun Kırmızıgül ile "Hemşerim" TV dizisinde oynamış, "Aynalı Tahir" TV dizisinde bir yardımcı rol üstlenmştir.
  • 1998'de bir özel TV kanalında otomobil dünyası temalı bir program sunmuştur.
  • 1999'de "Çiçek Taksi" TV dizisinde oynamıştır.
  • Sonraki yıllarda, "Zehirli Çiçek", "Yapayalnız" ve "Bizim Otel" gibi TV dizilerinde önemli roller almıştır.
  • Mehmet Ali Erbil ile Çarkıfelek programını sunmuştur.
  • 2001 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde en iyi manken-model seçilmiştir.
  • Ferhan Şensoy'un sahneye koyduğu "Dün Gece Ormanda Çok Komik Bir Şey Oldu" oyununda rol almıştır.
  • Abdullah Şahin tiyatrosunda adını kendisinin koyduğu adlı oyunda yer aldı.

Özay, "Dekolte" ve "Melekler Evi" adlı müzik eğlence programları sunuculuklarının yanı sıra, Fısıltı Dergisi, Zeyn Ayakkabı, Jandarma Güçlendirme Vakfı, Sabah Gazetesi, Star Live Dergisi, Schlafgut, Burada Dergisi reklam filmlerinde rol aldı. Ayrıca 1994'te Nuray Hafiftaş ve 'ın, 1995'te Alihan ve Gökhan Güney'in, 1997'de Mahsun Kırmızıgül'ün, 1998'de Ferhat Güzel'in kliplerinde rol alan Özay, Yaşar Günaçgün, Selami Şahin, ve Demet Akalın'ın kliplerinde de oynadı.[2]

2003 yılında adlı ve DVD'sini yaptı. Kısa bir süre sonra kariyerindeki 10 yıl anısına kataloğunu hayata geçirdi. Katalogdan elde edilen gelirle Tuğba Özay, Ankara Çubuk'da hortum felaketinde yıkılan köy okulunu yeniden yaptırdı.

Tuğba Özay, 12 Mayıs 2009 tarihinde İtalya'nın Milano kentinde İtalyan iş adamı ile evlendi. 4 yıl sonra boşanma kararı alan Özay, 6 yıl sonra 2015 yılında boşanabildi.[3]

Ağustos 2007 - Ocak 2008 tarihleri arasındaki hapishane günlerinin anılarını, Doğan Kitap'la anlaşarak Haziran 2008'de "Bedel" adı altında kitaplaştırdı.[4]

2010 yılında ilk albümü Armoni, 2011 yılında ikinci albümü Üç Nokta yayınlanmıştır.[5]

2015 yılında CHP İstanbul 1. Bölge'den milletvekili aday adayı olan Tuğba Özay, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay'a konuşmuş, "Sanatçı muhalif olmak durumundadır. İsterse aynı ideolojiden, aynı görüşten olsun karşısındaki güç ama bence her zaman toplumun kanayan yaralarını dile getirmeli, duyarlılık gösterilmesi gereken konuları dillendirmeli, bunları masaya yatırmalı, bunlara çözüm aramalıdır." ifadelerini kullanmıştır.[6] 2016 yılında üçüncü albümü Pes Etme yayınlanmıştır. Ardından albümün çıkış şarkısı Pes Etme'nin klibi YouTube'da, 1 Ağustos tarihinde yayınlanmıştır..[7]

Albümler

Yıl Albüm-Single adı Yapımcı
2010 Armoni Seyhan Müzik
2011 Üç Nokta Seyhan Müzik
2016 Pes Etme Seyhan Müzik

Filmografi

Yıl İsim Rol Notlar
1996 Sonradan Görmeler
1997
1997 Fatma TV dizisi
1998 Aynalı Tahir Sevda TV dizisi
1999 Çiçek Taksi Selma Güneş TV dizisi
2000 Zehirli Çiçek Ayşin TV dizisi
2001 Natalia TV dizisi
2001 TV dizisi
2002 Dadı Konuk Oyuncu
2002 Paşalı TV dizisi
2006 Seslendirme
2007 Dövme
2009 Sinema Filmi
2010 Karabulut
2010 Seslendirme Sinema Filmi
2012 Kalemiti Sinema Filmi
2012 İşler Güçler Nigar Tan TV dizisi
2012 Yarışmacı TV programı
2013 Ben Burdan Atlarım Yarışmacı TV programı
2014 Sinema filmi
2015 Sinema filmi
2016 Survivor 2016 Yarışmacı TV programı
2020 Jüri TV Programı

[8]

Kaynakça

  1. ^ "Onur Akay'a 'Yılın Sanatçısı' Ödülü Verildi!". Haberler Com. 11 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2020. 
  2. ^ "Tuğba Özay Biyografisi". Biyografi İnfo. 8 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2020. 
  3. ^ "Tuğba Özay boşandı". Hürriyet. 18 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2020. 
  4. ^ "Tuğba Özay'ın Cezaevinde Yazdığı Kitap Doğan Kitap'tan Çıktı". Medyatava. Erişim tarihi: 7 Eylül 2020. [ölü/kırık bağlantı]
  5. ^ "Kitabı çıktı albüm yolda". Hürriyet. Erişim tarihi: 7 Eylül 2020. 
  6. ^ "Eski manken Tuğba Özay: CHP'de değişim rüzgarı esmeli". Suputnik Türkiye. 19 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2020. 
  7. ^ "Tuğba Özay'dan yeni albüm: Pes Etme". Mynet. Erişim tarihi: 7 Eylül 2020. [ölü/kırık bağlantı]
  8. ^ "Tuğba Özay Filmleri". Antoloji.Com. 8 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2020. 

Dış bağlantılar