Songül Öden

Songül Öden

Songül Öden Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Songül Öden Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Songül Öden
Songül Öden İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Songül Öden Kelimesinin Anlamı?
Songül Öden Ne Demek?
Songül Öden Ne Demektir?
Songül Öden Analizi?
Songül Öden
Songül Öden Anlamı Nedir?
Songül Öden Ne Demektir?
Songül Öden Açıklaması Nedir?
Songül Öden Cevabı Nedir?
Songül Öden Kelimesinin Anlamı?
Songül Öden Kelimesinin Anlamı Nedir?
Songül Öden Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Songül Öden Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Songül Öden (d. 17 Şubat 1979, Diyarbakır), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı mezunu olan ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda yarı zamanlı şan eğitimi alan sanatçı, Ankara Sanat Tiyatrosu'nda (AST), Ankara Deneme Sahnesi’nde, Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda (1 yıl), Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda (3,5 yıl) ve özel tiyatrolarda görev yaptı. Oyuncu, Kanal D'den FOX TV'ye transfer olan, yapımcısının Fatih Aksoy olduğu Med Yapım imzalı Umutsuz Ev Kadınları adlı dizide Yasemin karakterini 2011-2014 yılları arası canlandırmıştır.

Filmografisi

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2007 Sınır Didem Kısa film
2010 Acı Aşk Ayşe
2011 72. Koğuş Meryem
2016 Rüzgarda Salınan Nilüfer Handan
2016 Ekşi Elmalar Türkan Özay
2021 Beni Çok Sev
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
1999 Ferhunde Hanımlar
2001 Vasiyet Ruhinaz
2002 Havada Bulut Ayşe
2005 Gümüş Gümüş Şadoğlu
2008 Vazgeç Gönlüm Ezra
2010 Ayça
2011 Umutsuz Ev Kadınları Yasemin Anday Kalyoncu
2015 Serçe Sarayı Serçe
2017 Kayıtdışı Zeynep
2019 Bir Aile Hikayesi Reyhan Güneş
İnternet
Yıl Başlık Rolü Notlar
2017 Fi Yıldız Kolhan Konuk Oyuncu
2021 Şeref Bey Neşe Başrol Oyuncusu

Rol aldığı oyunlar

Ödülleri

  • 2008 8. Lions Tiyatro Ödülleri, "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü" ()
  • 2008 33. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri, "İsmet Küntay Özendirme Ödülü" ()
  • 2011 17. Siyaset Dergisi Ödülleri, "Yılın Özel Ödülü"
  • 2012 2. Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Kadın Platformu Ödülleri, "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"
  • 2012 Muscat Film Festivali , "Onur Ödülü"
  • 2012 3. Quality of Magazines, "Yılın En İyi Kadın Oyuncusu Ödülü" (Umutsuz Ev Kadınları)
  • 2012 televizyondizisi.com, "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"(Umutsuz Ev Kadınları)
  • 2012 MGD 18. Altın Objektif Ödülleri, "Yılın En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncusu" (Umutsuz Ev Kadınları)
  • 2013 Lions Tiyatro Ödülleri, "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"(Küçük Adam Ne Oldu Sana)
  • 2017 Okan Üniversitesi , "En İyi Kadın Sinema Oyuncu Ödülü" (Rüzgarda Salınan Nilüfer )
  • 2017 Uçan Süpürge 20 , "Uluslararası Kadın Filmleri Festivali "Özel Ödülü"
  • 2017 22.Sadri Alışık Ödülleri, "Sinema Seçici Kurul Özel Ödülü " (Ekşi Elmalar)
  • 2017 Bilkent Üniversitesi, "En İyi Kadın Oyuncu' Ödülü "
  • 2017 Ankara Film Festivali, "En İyi Kadın Oyuncu' Ödülü "(Rüzgarda Salınan Nilüfer )
  • 2018 Murex D’or Ödül Töreni, ''Ortadoğu’da Türk Dizilerini İlk Tanıtan ve Sevdiren Kadın Oyuncu''

Kaynakça

  1. ^ name="milliyet.com.tr">Songül Ö.: Annem Diyarbakırlı bir beyin kızı...Mirgün C.: Kürt mü? Songül Ö.: Zaza. Babam da Zaza. Annem Bingöl asıllı, babam Diyarbakırlı., "Beş kadının arasında büyüdüm, beş kadının başrolde olduğu bir dizi için antrenmanlıyım" 2 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Milliyet, 6 Ocak 2013.
  2. ^ https://www.turkishcelebritynews.com/songul-oden-got-married-to-business-man-arman-bicakci.html

Dış bağlantılar