Sevtap Özaltun

Sevtap Özaltun

Sevtap Özaltun Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Sevtap Özaltun Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Sevtap Özaltun
Sevtap Özaltun İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Sevtap Özaltun Kelimesinin Anlamı?
Sevtap Özaltun Ne Demek?
Sevtap Özaltun Ne Demektir?
Sevtap Özaltun Analizi?
Sevtap Özaltun
Sevtap Özaltun Anlamı Nedir?
Sevtap Özaltun Ne Demektir?
Sevtap Özaltun Açıklaması Nedir?
Sevtap Özaltun Cevabı Nedir?
Sevtap Özaltun Kelimesinin Anlamı?
Sevtap Özaltun Kelimesinin Anlamı Nedir?
Sevtap Özaltun Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Sevtap Özaltun Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Sevtap Özaltun (d. 12 Eylül 1984, İstanbul) Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncudur. Aslen Artvinlidir.[2]

Hayatı ve Kariyeri

Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olarak üniversite eğitimini tamamlayan genç oyuncu ilk oyunculuk deneyimini reklam filmlerinde rol alarak gerçekleştirmiştir. Yapı Kredi ,Turkcell , ve Sakız reklamlarında rol almıştır.[3]

Başrollerini Engin Akyürek ve Beren Saat'in paylaştığı Fatmagül'ün Suçu Ne? isimli dizide Asude/Hacer Ovacıklı karakteri ile tanınmıştır. Oyuncu Kanal D ekranlarında yayınlanan A.Ş.K. isimli dizide de Ece karakterini canlandırmıştır. 2014 yılı Kanal D ekranların'da yaz dizisi olarak yayına giren Ulan İstanbul isimli yapımda Derya karakterini canlandırmıştır. Bu rolle beraber geniş kitlelerce tanınmıştır. En son Sevda Kuşun Kanadında adlı dizide oynamıştır.[4]

Filmografi

Sinema ve Televizyon[5]
Yıl Başlık Rolü Notlar
2007 Hakkını Helal Et Dizi

Samanyolu TV

2008 Canım Ailem Ahsen Dizi

(Başrol) (Atv)

2010 Fatmagül'ün Suçu Ne? (dizi) Hacer Dizi (Kanal d)
2011 Devrimden Sonra Elif Sinema Filmi (Başrol oyuncu)
2013 A.Ş.K. Ece Dizi (Kanal d)
2014 Ulan İstanbul Derya Dizi

(Başrol oyuncu) Kanal d

2014 Yağmur: Kıyamet Çiçeği Seher Sinema Filmi
2016 Sevda Kuşun Kanadında Tümay 2 Dizi (TRT-1)
2018 Mülteci Sinema
2018 Gülizar (dizi) Mine Dizi (Kanal d)
2018 Çarpışma (dizi) Aslı Adalı Dizi

Show TV Başrol Oyuncusu

2019 Kimse Bilmez Özlem Dizi (Atv)
2021 Hekimoğlu Dizi (Kanal D)
Tiyatro[6]
Yıl Başlık Rolü Notlar
2015 Nesibe (Başrol Oyuncusu)

Dış bağlantılar

Kaynakça