Sermin Hürmeriç

Sermin Hürmeriç

Sermin Hürmeriç Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Sermin Hürmeriç Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Sermin Hürmeriç
Sermin Hürmeriç İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Sermin Hürmeriç Kelimesinin Anlamı?
Sermin Hürmeriç Ne Demek?
Sermin Hürmeriç Ne Demektir?
Sermin Hürmeriç Analizi?
Sermin Hürmeriç
Sermin Hürmeriç Anlamı Nedir?
Sermin Hürmeriç Ne Demektir?
Sermin Hürmeriç Açıklaması Nedir?
Sermin Hürmeriç Cevabı Nedir?
Sermin Hürmeriç Kelimesinin Anlamı?
Sermin Hürmeriç Kelimesinin Anlamı Nedir?
Sermin Hürmeriç Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Sermin Hürmeriç Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Sermin Hürmeriç (d. 17 Ağustos 1947, Trabzon) Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Sermin Hürmeriç, 1947 yılında Trabzon‘da doğdu. Subay olan babasının tayinlerinden ötürü sık sık şehir değiştiren ailesi, yine babasının emekliliğinden sonra Ankara‘ya yerleşmiştir. Lise ve Üniversite eğitimini Ankara’da tamamlayan Hürmeriç, Ankara Kız Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Devlet Konservatuarı sınavlarına girerek başarılı oldu.

Ankara Devlet Konservatuarı'ndan 1970 yılında mezun olduktan sonra aynı yıl, Ankara Devlet Tiyatrosu kadrosuna katıldı. Günümüze dek başta tiyatro oyunları olmak üzere birçok dizi ve sinema filminde rol aldı. 1974 yılında TRT ekranlarında başlayan ve 2005 yılına dek aralıklarla süren ülkemizin ilk sitcom dizisi Kaynanalar'da Tekin Akmansoy, Leman Çıdamlı, Defne Yalnız, Sevda Aydan, Haşim Hekimoğlu ve Münir Caner ile birlikte rol aldı. 1987 Muhsin Bey filminde birlikte rol aldığı Şener Şen ile 1989 yılında evlendi. Çiftin sekiz yıl süren evliliğinden Bengü isimli kızları oldu.

Filmografi

2014 - Mihrap Yerinde (Gülümser) (TV Dizisi)

2013 - Benim Hala Umudum Var(Emel) (TV Dizisi)2013

2012 - (TV Dizisi)

2011 - Huzurum Kalmadı (Nigar) (TV Dizisi)

2010 - (TV Dizisi)

2010 - Eşrefpaşalılar (Eleni) (Sinema Filmi)

2009 - Zoraki Başkan (Gönül) (TV Dizisi)

2009 - Aile Reisi (Tülin Anne) (TV Dizisi)

2008 - Serçe (Gülşen Karatlı) (TV Dizisi)

2007 - Sinekli Bakkal (Sabiha) (TV Dizisi)

2007 - Leylan (Şiraz) (TV Dizisi)

2007 - Güzel Günler (Nezaket) (TV Dizisi)

2006 - Hayat Türküsü (Gülcihan) (TV Dizisi) (Hayat’ın Annesi)

2006 - Adak (Raziye) (TV Dizisi)

2002 - (TV Dizisi)

2002 - Gülbeyaz (Neriman Demiroğlu) (TV Dizisi)

2002 - Ekmek Teknesi (Ayhan) (TV Dizisi)

2002 - Altın Saçlı Kız (TV Filmi)

2001 - Son (Suzan) (Sinema Filmi)

1999 - Umut Yolcuları (TV Dizisi)

1998 - Güzel Günler (TV Dizisi)

1996 - (Aliye) (Sinema Filmi)

1996 - Eşkıya (Keje) (Sinema Filmi)

1992 - Gölge Oyunu (Pavyon Çalışanı) (Sinema Filmi)

1990 - Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni (Konuk Oyuncu) (Sinema Filmi)

1989 - Cahide (Hale Soygazi Seslendirmesi) (TV Dizisi)

1988 - Kaynanalar (Nur Hakmen) (TV Dizisi)

1987 - Yaprak Dökümü (Sevtap Parman Seslendirmesi) (TV Dizisi)

1987 - Yakışıklı (Güzin Özipek Seslendirmesi) (Sinema Filmi)

1987 - Muhsin Bey (Sevda) (Sinema Filmi)

1985 - (Serpil Çakmaklı Seslendirmesi) (Sinema Filmi)

1985 - Aşık Oldum (Şehnaz Dilan Seslendirmesi) (Sinema Filmi)

1984 - O'na Çirkin Kral Derlerdi ( (archive footage) (as Sermin Sen)) (Sinema Filmi)

1984 - Bir Yudum Sevgi (Hale Soygazi Seslendirmesi) (Sinema Filmi)

1983 - Kartallar Yüksek Uçar (Meral Gökçe Seslendirmesi) (TV Dizisi)

1978 - Denizin Kanı (O. Aydoğan Seslendirmesi) (TV Dizisi)

1975 - Kaynanalar (Nur) (Sinema Filmi)

1974 - Kaynanalar (Nur Hakmen) (TV Dizisi)

1971 - Ağıt (Doktor) (Sinema Filmi)

Aldığı ödüller

  • 7. Sadri Alışık Ödülleri, 2002, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu "Son" filmi.
  • 1973 - Necati Cumalı'nın "Nalınlar" oyunu ile Sanat Sevenler Derneği tarafından "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"

Rol aldığı oyunlar

Dış bağlantılar