Şenay Akay

Şenay Akay

Şenay Akay Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Şenay Akay Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Şenay Akay
Şenay Akay İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Şenay Akay Kelimesinin Anlamı?
Şenay Akay Ne Demek?
Şenay Akay Ne Demektir?
Şenay Akay Analizi?
Şenay Akay
Şenay Akay Anlamı Nedir?
Şenay Akay Ne Demektir?
Şenay Akay Açıklaması Nedir?
Şenay Akay Cevabı Nedir?
Şenay Akay Kelimesinin Anlamı?
Şenay Akay Kelimesinin Anlamı Nedir?
Şenay Akay Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Şenay Akay Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Şenay Akay (16 Ağustos 1980, Antalya), Türk oyuncu ve model.

Biyografi

1980 yılında Antalya'da doğan Akay, ses sanatçısı Müşerref Akay'ın yeğenidir.[2] Eğitimini Akdeniz Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Modelliğe 14 yaşındayken başladı. 2001'de önce Best Model of Turkey, ardından yarışmalarını birincilikle tamamladı.[3]

2012 yılında 17 yıllık modellik hayatını anlatacağı bir kitap yazacağı medyada geniş yer bulmuştur.[4][5][6] Günümüzde hala pek çok açılış ve defilede modellik yapmaya devam etmektedir.[7] Akay, 1,5 yıl evli kaldığı Buğra Özçetin'den kendisini aldatması nedeniyle[8] 2006 yılında boşanmıştır.[9] 2009 yılında imaj danışmanlığı da yapmıştır.[8]

Filmografi

Film
Yıl Film Rol Notlar
2010 Nadya[10]
Dizi
Yıl Yapım Rol Notlar
1998 Sıcak Saatler Ester
1999 Yüzleşme Deniz
2002
2004 Avrupa Yakası Konuk oyuncu
2007 Zeynep
2010 Kızım Nerede?
Programlar
Yıl Yapım Rol Notlar
2014 Arkadaşım Hoşgeldin Şenay Akay Konuk oyuncu
2014 Güldür Güldür Şenay Akay Konuk oyuncu

Kaynakça

  1. ^ "Şenay Akay". sinematurk. 2 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2013. 
  2. ^ "Türk müziğinin ünlü sesi Müşerref Akay, Emin Atalay ile hayatını birleştirdi..." sacitaslan.com. 16 Ocak 2009. 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2013. ünlü sanatçının manken yeğeni Şenay Akay'ın törene katılmaması dikkatlerden kaçmadı... 
  3. ^ "Best Model Şenay Akay". Hürriyet. 10 Aralık 2001. 25 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  4. ^ "Keşke o transparan elbiseyi giymeseydim". hurriyet. 12 Mart 2012. 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2013. 
  5. ^ "Şenay Akay kitap çıkarıyor". haberturk. 26 Şubat 2012. 22 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2013. 
  6. ^ "Stil sahibi olmanın kitabını yazıyor". bugun. 20 Mart 2012. 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2013. 
  7. ^ "Şenay Akay kitap yazıyor". milliyet. 26 Ekim 2008. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2013. 
  8. ^ a b "Güzel ama o da aldatıldı". bugun. 23 Aralık 2009. 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2013. 
  9. ^ "Bursalı Buğra Özçetin, Şenay Akay'ı boşuyor". yenibursa. 11 Nisan 2006. 22 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2013. 
  10. ^ "Pak Panter mahkemelik oldu". bugun. 25 Mart 2012. 21 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2013. 

Dış bağlantılar