Selin İşcan

Selin İşcan

Selin İşcan Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Selin İşcan Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Selin İşcan
Selin İşcan İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Selin İşcan Kelimesinin Anlamı?
Selin İşcan Ne Demek?
Selin İşcan Ne Demektir?
Selin İşcan Analizi?
Selin İşcan
Selin İşcan Anlamı Nedir?
Selin İşcan Ne Demektir?
Selin İşcan Açıklaması Nedir?
Selin İşcan Cevabı Nedir?
Selin İşcan Kelimesinin Anlamı?
Selin İşcan Kelimesinin Anlamı Nedir?
Selin İşcan Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Selin İşcan Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Selin İşcan, (d. 29 Kasım 1978; İstanbul), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Orta ve lise öğrenimini Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde, lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde tamamlayan Selin İşcan, Tiyatro İstanbul, Misafir Oyuncular gibi topluluklarda çalıştı. 2002 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosuna dahil oldu. 2001 yılından itibaren kamera karşısına da geçerek, popüler televizyon dizileri Gülbeyaz, Sultan Makamı, Aşka Sürgün, Kaybolan Yıllar, Keşanlı Ali Destanı ve Kayıp Şehir'de oynadı. 2010 yılında çocuk tiyatrosu 'Gökkuşağı Kumpanyası' nın kurucuları arasında yer aldı ve bu tiyatronun ilk oyunu olan 'Gökkuşağı'nın Altında' adlı oyunu yönetti. 2012 yılında Beyoğlu'nda açılan alternatif tiyatro ve performans sahnesi Hayal Perdesi’nin kurucuları arasında yer aldı. Halen İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosundadır ve Hayal Perdesi’nde Genel Sanat Yönetmenliği görevine devam etmektedir.

Rol aldığı bazı oyunlar

  • Üç Kız Kardeş - A.Çehov - Hayal Perdesi Uyarlayan ve Yöneten: Aleksandar Popovski
  • Bir Yaz Gecesi Rüyası - W.Sheakspeare - İstanbul Şehir Tiyatroları Yöneten: Aleksandar Popovski
  • İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz - Boris Vian - Hayal Perdesi Yöneten: Aleksandar popovski
  • İsimsiz : Özgür Kaymak Tanık - İstanbul Şehir Tiyatroları
  • Bir Zamanlar - Harold Pinter - İstanbul Şehir Tiyatroları - Yöneten: Handan Ergiydiren
  • Tehlikeli İlişkiler : - İstanbul Şehir Tiyatroları - Yöneten: Aleksandar Popovski
  • Koleksiyoncu - John Fowles - Nilüfer Sanat Tiyatrosu - Yöneten: Yiğit Sertdemir
  • Bozuk Düzen - Güner Sümer - İstanbul Şehir Tiyatroları - Yöneten: Burteçin Zoga
  •  : - İstanbul Şehir Tiyatroları - Yöneten: Kenan Işık
  • Mary Stuart : - İstanbul Şehir Tiyatroları - Yöneten: Özkan Shultze
  • Medea : Euripides - İstanbul Şehir Tiyatroları Yöneten: Ljupço Gorkievski
  • - Gökkuşağı Kumpanyası Yöneten: Selin İşcan
  • - Sabahattin Kudret Aksal - Misafir Oyuncular Yöneten: İskender Altın
  •  : - İstanbul Şehir Tiyatroları Yöneten: Nedret Denizhan
  •  : - İstanbul Şehir Tiyatroları Yöneten:Nurhan Karadağ
  • Martı - Anton Çehov
  • - Tiyatro İstanbul Yöneten:Hakan Altıner

Filmografisi

  • Kayıp Şehir - 2013
  • Balık - 2013
  • Keşanlı Ali Destanı - 2012
  • Balkan is not Dead - 2012
  • Talih Kuşu - 2008
  • Menekşe ile Halil - 2007
  • Son Tercih - 2007
  • Kaybolan Yıllar - 2006
  • Aşka Sürgün - 2005
  • An Eye for a Tooth - 2005
  • Körfez Ateşi - 2005
  • Sultan Makamı - 2003
  • Gülbeyaz - 2002
  • Yeditepe İstanbul - 2001

Dış bağlantılar