Selen Seyven

Selen Seyven

Selen Seyven Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Selen Seyven Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Selen Seyven
Selen Seyven İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Selen Seyven Kelimesinin Anlamı?
Selen Seyven Ne Demek?
Selen Seyven Ne Demektir?
Selen Seyven Analizi?
Selen Seyven
Selen Seyven Anlamı Nedir?
Selen Seyven Ne Demektir?
Selen Seyven Açıklaması Nedir?
Selen Seyven Cevabı Nedir?
Selen Seyven Kelimesinin Anlamı?
Selen Seyven Kelimesinin Anlamı Nedir?
Selen Seyven Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Selen Seyven Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Selen Seyven Katırcıoğlu (d. 2 Nisan 1986, Ankara), Türk oyuncudur.

Hayatı

Özbek bir anne ve Türk babadan dünyaya gelmiştir. Ankara Yahya Kemal Beyatlı Lisesi mezun olduktan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nü okudu. Selen Seyven Genco dizisiyle tanınmaya başladı. Ardından adını Osman Sınav 'ın yönetmenliğini yaptığı Doludizgin Yıllar dizisinde rol aldı.[kaynak belirtilmeli]İlk başrol oynadığı filmi Janjan'dır. Sinemada ikinci başrolünü, engelli bir kızı canlandırdığı Abimm filmiyle oynamış ve bu filmin gösterim gününde hayranları kendisi için sinema salonu kapattırmıştır.[kaynak belirtilmeli]

Birçok Türk dizisinde rol alan Selen Seyven son olarak bir aile komedisi olan Kocamın Ailesi dizisinde canlandırdığı Yonca karakteriyle yer aldı.

Filmografi

Yapım Rolü
Büyük Buluşma (2004) ?
Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2005) Oyunbaz Kız
Janjan (2006) Güzel Alaz
Genco (2007-2008) Pınar
(2008) (müzik klip) Pınar
Doludizgin Yıllar (2008) Gülşen
Kapalıçarşı (2010) Yasemin
Abimm (2009) Melek
(2009) Zeynep
Leyla ile Mecnun (2011) Aysel
Doktorlar (2010) Arzu Altındağ
Avrupa Avrupa (2011-2013) Gül
Kocamın Ailesi (2014) Yonca
(2015) Ceyda
O Hayat Benim (2016) Reyhan
(2016) Asya
Sihirbazlık Okulunda Bir Türk

(2017)

?
Tatlı Bela (2018)
Avlu (2018) Heves

Kaynakça

  1. ^ "Avlu'nun yıldızı Selen Seyven sessiz sedasız evlendi! Sosyal medyadan böyle duyurdu…". Sabah. 21 Ağustos 2020. Erişim tarihi: 14 Eylül 2020. 

Dış bağlantılar