Seden Kızıltunç

Seden Kızıltunç

Seden Kızıltunç Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Seden Kızıltunç Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Seden Kızıltunç
Seden Kızıltunç İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Seden Kızıltunç Kelimesinin Anlamı?
Seden Kızıltunç Ne Demek?
Seden Kızıltunç Ne Demektir?
Seden Kızıltunç Analizi?
Seden Kızıltunç
Seden Kızıltunç Anlamı Nedir?
Seden Kızıltunç Ne Demektir?
Seden Kızıltunç Açıklaması Nedir?
Seden Kızıltunç Cevabı Nedir?
Seden Kızıltunç Kelimesinin Anlamı?
Seden Kızıltunç Kelimesinin Anlamı Nedir?
Seden Kızıltunç Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Seden Kızıltunç Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Seden Kızıltunç (d. 1942, Ağrı) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Ankara Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Seden Kızıltunç, Stockholm’de bale öğrenimi gördü. 1959 yılında tiyatro oyunculuğuna başladı. Cüneyt Türel, Mete İnselel ve Şener Şen'le Cağaloğlu'ndaki Yeşil Sahnede amatör tiyatro oyunculuğu yaptı. Türkiye'de televizyonun siyah - beyaz yayın yaptığı dönemlerde, ilk yerli fantastik kurgu filmlerinden sayılan Uzaylı Zekiye dizisinde oynadığı başrolle geniş kitlelerce tanındı. Şehir Tiyatroları'nın gerçekleştirdiği İlk türkü müzikali olan Sultan Gelin`de rol aldı (2003). Sanatçı, başrol oynadığı dizinin senaryolarını da yazmıştır.

Sahip olduğu ödüller

Rol aldığı oyunlar

Filmografisi

  • Sihirli Safiye - 1993
  • Uzaylı Zekiye - 1987
  • Kaşık Düşmanı - 1984
  • Şoför Mehmet - 1976
  • Dam Üstüne Çul Serelim - 1975
  • Kuvvet Macunu - 1975
  • Sevgili Halam - 1975
  • Pisi Pisi - 1975
  • Zavallılar - 1974
  • Gelin - 1973
  • Sinderella Kül Kedisi - 1971
  • Yavru İle Katip - 1971
  • Vur Patlasın Çal Oynasın - 1970
  • Bir Türk'e Gönül Verdim - 1969
  • Denize İnen Sokak - 1960
  • Karacaoğlan'ın Kara Sevdası - 1959
  • Üç Garipler - 1957
  • Dursun Çavuş

Dış bağlantılar