Seda Sayan

Seda Sayan

Seda Sayan Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Seda Sayan Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Seda Sayan
Seda Sayan İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Seda Sayan Kelimesinin Anlamı?
Seda Sayan Ne Demek?
Seda Sayan Ne Demektir?
Seda Sayan Analizi?
Seda Sayan
Seda Sayan Anlamı Nedir?
Seda Sayan Ne Demektir?
Seda Sayan Açıklaması Nedir?
Seda Sayan Cevabı Nedir?
Seda Sayan Kelimesinin Anlamı?
Seda Sayan Kelimesinin Anlamı Nedir?
Seda Sayan Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Seda Sayan Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Aysel Gürsaçer (d. 30 Aralık 1962, İstanbul), bilinen adıyla Seda Sayan, Türk şarkıcı, oyuncu ve sunucu. Şarkıcılık ve oyunculuk kariyerinin ardından televizyon sunuculuğuyla öne çıktı ve başta Sabahların Sultanı Seda Sayan olmak üzere çeşitli programların sunuculuğunu üstlendi.

İlk yılları

Seda Sayan, 30 Aralık 1962'de İstanbul, Eyüpsultan'da doğdu.[1][2] Şarkıcılığa düğün salonlarında başladı. Sonra uvertür olarak küçük gazinolara geçti. Sevgilisi organizatör Turgut Akyüz'ün Stardust kulübünde assolist oldu. Uzun süre "b" sınıfı gazinolardan Gülizar'da assolistlik yaptı. Dönemin büyük assolistlerin çok yüksek ücret taleplerine kızan Fahrettin Aslan tarafından, Harika Avcı'yla birlikte bir süre ders aldırılıp dönemin en büyük gazinosu Maksim Gazinosu'na assolist olarak çıktı. Böylece ilk kez ciddi müzik eğitiminden gelmeyen assolistler dönemi başladı. Fahrettin Aslan'a Seda Sayan'ı tavsiye eden film yapımcısı Türker İnanoğlu'ydu.

Özel hayatı

Ağustos 1978'de sahne alabilmek için mahkeme kararıyla yaşını büyüterek doğum tarihini 4 Ocak 1959 olarak değiştirdi.[2] Mayıs 1987'de ilk eşi Rıdvan Kılıç'la evlenen Seda Sayan, Aralık 1987'de boşandı. 1990 yılında evlendiği ikinci eşi Sinan Engin'den 1995 yılında boşandı. Bu evlilikten Oğulcan adında bir oğlu dünyaya geldi. Mahsun Kırmızıgül ile üç yıl süren bir birliktelik geçirdi. Üçüncü eşi Soner Yapcacık ile 25 Ağustos 1998'de evlendi ve Ocak 1999'da boşandı. Dördüncü eşi Tuncay Kıratlı ile Nisan 2000'de evlendi ve Ocak 2001'de boşandı. Futbolcu Hakan Şükür'ün kardeşi Gökhan Şükür ile 2004 yılında evlendi ve bir yıl sonra boşandı. Türkücü Nihat Doğan ile nişanlanıp evliliğin eşiğinden dönen Seda Sayan, Türk halk müziği sanatçısı Onur Şan'la 1 Şubat 2008 tarihinde Çırağan Sarayı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından kıyılan nikâhla evlendi. Seda Sayan ve Onur Şan Şubat 2010 tarihinde boşanmışlardır. Aralık 2017'de mahkeme kararıyla doğum tarihi 30 Aralık 1962 olarak değiştirildi.[1] 2014 yılında Ankaralı Turgut'a hakaret nedeniyle 5 yıl denetimli serbestlik ve 6 bin lira adli para cezası aldı[3].

Diskografi

Albümler

EP'leri

  • 2014:
  • 2017: Seni Seviyorum

Tekliler

  • 2011:
  • 2012:
  • 2016:
  • 2017: Tabi Tabi
  • 2018: Milletin Duâsı (çeşitli sanatçılar ile birlikte)
  • 2019: Son Sözüm
  • 2019: Üzülme (Aşkın'ın Şarkıları)
  • 2019: Keten Helva (Sergio Gürlek ile birlikte)
  • 2020: Düşerim
  • 2020: Gerçekçi Ol (Ferat Üngür ile birlikte)

Filmografi

Yıl Film Rol Notlar
1983
1984 İmparator
1986
1993 Üç İstanbul
Seda
1997 Gülnaz
1999 Filiz
2002 Reyting Hamdi Konuk oyuncu
Bihter Can
2004 Yabancı Damat Kendisi Konuk oyuncu
2005 Hababam Sınıfı 3,5 Deli Bedriye
2007 Fedai Yıldız Akar
2008 Akasya Durağı Konuk oyuncu
2012
2018 Jet Sosyete Kendisi 20. bölüm

TV programları

Ödülleri ve adaylıkları

Yıl Ödül Töreni Kategori Sonuç
1997 3. Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk-Fantezi Müzik Kadın Sanatçı Kazandı
1998 4. Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk-Fantezi Müzik Kadın Sanatçı Kazandı
2001 7. Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk-Fantezi Müzik Kadın Sanatçı Adaylık
2002 8. Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk-Fantezi Müzik Kadın Sanatçı Adaylık
30.Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Sunucu Kazandı
2004 31. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Sunucu Kazandı
2005 11. Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk-Fantezi Müzik Kadın Sanatçı Adaylık
2006 33. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Sunucu Kazandı
2007 34. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Sunucu Kazandı
2008 14. Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk-Fantezi Müzik Kadın Sanatçı Adaylık
35. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Sunucu Kazandı

Kaynakça

  1. ^ a b "Seda Sayan 4 yaş küçüldü". Hürriyet. 26 Aralık 2017. 27 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2017. 
  2. ^ a b "Seda yaşını büyütmüş". Hürriyet. 17 Mayıs 2004. 13 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2015. 
  3. ^ "Mahkeme Seda Sayan kararını verdi". Sabah. 19 Şubat 2014. 

Dış bağlantılar