Şebnem Bozoklu

Şebnem Bozoklu

Şebnem Bozoklu Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Şebnem Bozoklu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Şebnem Bozoklu
Şebnem Bozoklu İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Şebnem Bozoklu Kelimesinin Anlamı?
Şebnem Bozoklu Ne Demek?
Şebnem Bozoklu Ne Demektir?
Şebnem Bozoklu Analizi?
Şebnem Bozoklu
Şebnem Bozoklu Anlamı Nedir?
Şebnem Bozoklu Ne Demektir?
Şebnem Bozoklu Açıklaması Nedir?
Şebnem Bozoklu Cevabı Nedir?
Şebnem Bozoklu Kelimesinin Anlamı?
Şebnem Bozoklu Kelimesinin Anlamı Nedir?
Şebnem Bozoklu Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Şebnem Bozoklu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Şebnem Bozoklu (d. 25 Ağustos 1979, İstanbul), Türk oyuncu.

Baba tarafından Ispartalı; anne tarafından Mısır kökenli Siirtli bir ailenin çocuğudur. Anneannesinin, annesinin, teyzesinin bir araya geldiklerinde hep Arapça konuştuğunu bir röportajda belirtmiştir. Çift Moda'da tanışmıştır. Çocukluğu Suadiye'de geçmiştir.[2]

1996'da Kadıköy Kız Lisesi'ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden 2000 yılında mezun oldu. 2001 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Oyunculuk Bölümü'ne başlayan Bozoklu, 2004'te oradan mezun oldu. 2005-2006 yılları arasında Çisenti Tiyatro'da Sanat Dansı ile Mondi'nin yönetmenliğini yaptı. 2006-2007 yılları arasında TRT'nin Hazır Mısınız? yapımında canlı yayın sunuculuğu yaptı. Aynı yıllar arasında TRT'nin Elma Kurdu yapımında hem solistlik hem de kukla oynatıcılığı yaptı. Bozoklu, Canım Ailem'deki Meliha rolüyle göstermiş olduğu başarıdan ötürü 36. Hürriyet Altın Kelebek'in (2009) En İyi Kadın Komedi Oyuncu ödülüne lâyık görülmüştür. 32. Radyo-Televizyon Gazetecileri Derneği Oskarları (2010) En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.[3]

Filmografi

  • Babam Çok Değişti (2020) - Aslı Pamuk
  • Gel Dese Aşk (2020) - Yasemin
  • Biz Böyleyiz (2020) - Dolunay
  • Türk İşi Dondurma (2019) - Gülsüm
  • Şahsiyet (2018) - Zuhal
  • Cebimdeki Yabancı (2018) - Esra
  • (2016) - Merve
  • Albüm (2016) - Bahar
  • (2016) - Gülsüm
  • (2016) - Perihan
  • Yok Artık! (2015) - Yapımcı (ayrıca filmde Asuman rolünü üstlenmiştir.) [4]
  • Niyazi Gül Dörtnala (2015) - Hediye
  • Ümmü Sıbyan:Zifir (2014) - Yapımcı
  • Ulan İstanbul (2014-2015) - Yaren Nevizade
  • Galip Derviş (2013) - Sevin Sezgin (Konuk Oyuncu)
  • - Ceyda
  • Bizim Yenge - Filiz
  • Canım Ailem (2008-2010) - Meliha/Meloş
  • Derman, - Vildan
  • Tiyatro Kılçık Ayşegül Hindistan'da
  • Müjdat Gezen Tiyatrosu, Hamlet
  • Müjdat Gezen Tiyatrosu, Böylesi Bir Aşk
  • Emret Komutanım
  • Selena (Bakıcı Ceylan)
  • Çisenti Sanat, Alaaddin'in Sihirli Lambası
  • Çisenti Sanat, Dikkatli Çocuk
  • Vesaire Vesaire (film)
  • Öğleden Sonra (film)
  • Müjdat Gezen Sanat Merkezi Oyuncuları, Sihirli Flüt Müzikali
  • Müjdat Gezen Oyuncuları, Karmakarışık
  • Müjdat Gezen Oyuncuları, A. Pantolonun Kemeridir
  • Müjdat Gezen Oyuncuları, Yalancı
  • Belirsizlik Meselesi (film)
  • Tesadüfi (film)

Tiyatro

Seslendirme

  • TRT, Avrupa Yayın Birliği Çocuk Filmleri
  • TRT, Kasaba (animasyon karakter seslendirme)
  • TRT, Gezgin ile Fırfır (animasyon karakter seslendirme)

Yardımcı yönetmenlik

Ödülleri

Kaynakça

  1. ^ Şebnem Bozoklu evlendi. Hürriyet 24 Eylül 2010.
  2. ^ Çuhadar, Bahar. Meliha'yı bir de Şebnem Bozoklu'dan dinleyin. Radikal Galeri Haber. 2009.
  3. ^ [1]SinemaTürk'te Şebnem Bozoklu
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2015. 
  5. ^ http://www.hurriyet.com.tr/kitap-sanat/hurriyet-kitap-sanata-yilin-kultur-sanat-gazetesi-odulu-41195480
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2020. 

Dış bağlantılar