Ruhsar Öcal

Ruhsar Öcal

Ruhsar Öcal Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Ruhsar Öcal Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Ruhsar Öcal
Ruhsar Öcal İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Ruhsar Öcal Kelimesinin Anlamı?
Ruhsar Öcal Ne Demek?
Ruhsar Öcal Ne Demektir?
Ruhsar Öcal Analizi?
Ruhsar Öcal
Ruhsar Öcal Anlamı Nedir?
Ruhsar Öcal Ne Demektir?
Ruhsar Öcal Açıklaması Nedir?
Ruhsar Öcal Cevabı Nedir?
Ruhsar Öcal Kelimesinin Anlamı?
Ruhsar Öcal Kelimesinin Anlamı Nedir?
Ruhsar Öcal Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Ruhsar Öcal Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Ruhsar Öcal, (d. 9 Eylül 1959), Türk opera solisti, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Yaşamı

İstanbul Devlet Konservatuvarı Opera Şan Yüksek Bölümü'nü bitirdikten sonra İstanbul Devlet Opera ve Balesi kadrosunda solist olan Ruhsar Öcal, birçok opera, operet ve müzikalde başrol oynadı. Ses türü soprano'dur[1]. Sadri Alışık Kültür Merkezi, Dormen Tiyatrosu, BKM gibi özel tiyatro topluluklarında görev yaptı. 1992-1993 yıllarında İstanbul Şehir Tiyatroları prodüksiyonu olan Evita müzikalinde Evita'yı oynadı. 1995 yılından itibaren kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde de çeşitli rollerde oynadı. 1996 yılında Gurbetçiler dizisindeki "Helga Yenge" rolüyle çıkış yapan sanatçı, Hisseli Harikalar Kumpanyası'nın ikinci versiyonunda rol aldı. Haldun Dormen'in yönetmenliğinde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi bünyesinde Folklorama adlı bir projeyi hayata geçirdi[2].

Operalar

Müzikaller

Filmografi

  • Hükümsüz - 2021
  • Yol Ayrımı - 2017
  • Küçük Ağa - 2014 - 2015 " Nur "
  • Sürgün - 2014 Maria
  • Canım Benim - 2012 Semra
  • Tövbeler Tövbesi - 2010 Gencay
  • Osmanlı Cumhuriyeti - 2008 Saliha Sultan
  • Affedilmeyen - 2007 Kerime
  • Vazgeç Gönlüm - 2007 Belgin
  • Azize - 2005 Verda
  • Müjgan Bey - 2004 Hicran
  • Hayalet - 2004 Manolya
  • Bir Tatlı Huzur - 2002
  • Direklerarası - 1999
  • - 1996 Helga
  • Sahte Dünyalar - 1995
  • Azmi - 1995

Kaynakça

  1. ^ "Ah bir sponsor olsa". Milliyet. 28 Şubat 2002. 
  2. ^ "Anadolu türküleri opera sahnesinde". Milliyet. 26 Ocak 2003. 

Dış bağlantılar