Ross Shor Lynch (d. 29 Aralık 1995) Amerikalı oyuncu, şarkıcı, çalgıcı ve dansçı. En bilinen rolü Disney Channel yapımı Austin ve Ally dizisindeki Austin karakteridir. Kardeşleri Riker Lynch Rydel Lynch Rocky Lynch ve en yakın arkadaşlarından biri Ellington Ratliff ile kurdukları R5 adında bir müzik grupları vardır. Grup 2018'de dağılmıştır. Kardeşi Rocky Lynch ile The Driver Era adlı bir grup kurmuştur.[kaynak belirtilmeli]

Yaşamı ve kariyeri

Ross Lynch; beş kardeş arasında 2. en genç çocuk olarak (Riker Lynch, Rydel Lynch, Rocky Lynch, Ross Lynch, ) Littleton, Kolorado'da doğdu ve büyüdü.Annesi Stormie Lynch babası Mark Lynch'dir. Dördüncü sınıftan itibaren evde eğitim almaya başladı. Gitar çalmayı ve şarkı söylemeyi öğrendi. Ayrıca ve Julianne Hough kuzenleridir.2009 yılında Lil Miss Swagger şarkısında dansçı olarak klipte bulundu.2011 yılında Disney Channel yapımı olan Austin and Ally dizisinde Austin karakterini canlandırmaya başladı.2013 yılında yine Disney yapımı olan Teen Beach Movie filminde Brady rolünü canlandırdı. 2015 yılında Teen Beach Movie'nin devam filmi olan Teen Beach 2 filminde Brady karakterini canlandırdı.Ayrıca 2017 yılında çıkacak Status Update filminde başrol oynamakta.

Özel hayatı

Mart 2015 tarihinden beri model ve aktris olan Courtney Eaton ile birliktedir.

Filmografi

Yıl İsim Karakter Notlar
2009 So You Think You Can Dance Él mismo "Rage Boyz Crew" ile birlikte
Kendisini oynadı. Disney XD kanalının kısa formda dizisi, 1 bölüm oynadı.
2010 Grapple Aaron Kısa film
2011–2016 Austin ve Ally Austin Moon Başrol, Disney Channel orijinal dizi serisi
2013 Teen Beach Movie Brady Başrol, Disney Channel orijinal filmi
2015 Teen Beach 2 Brady Başrol, Disney Channel orijinal filmi
2017 ? Başrol

Diskografi

Tekliler

  • "A Billion Hits"
  • "Not A Love Song"
  • "Heard It On The Radio"
  • Na Na Na

Albümler /

  • Ready Set Rock
  • Loud EP
  • Louder
  • Sometime Last Night
  • : Austin & Ally: Turn It Up
  • Austin & Ally
  • Austin & Ally: Take It from the Top

Müzik videoları

Şarkı Yıl Notlar
"Lil Miss Swagger" 2009 şarkısı (Dansçı olarak klipte bulundu.)
"Without You" 2010 R5 kardeşler şarkısı
"Never" R5 kardeşler şarkısı
"Can't Get Enough of You" R5 kardeşler şarkısı
"Love Me" R5 kardeşler cover'ı - Justin Bieber şarkısıdır.
"Ordinary Girl" Hannah Montana şarkısının klibinde yer aldı. (Sınıfın içerisinde)
"Marry You" 2011 R5 kardeşler cover'ı - Bruno Mars şarkısıdır.
"Say You'll Stay" R5 kardeşler şarkısı
"A Billion Hits" Austin & Ally dizisi şarkısı
"Double Take" Austin & Ally dizisi şarkısı
"Better Together" 2012 Austin & Ally dizisi şarkısı
"Better Than This" 2014 Austin& Ally dizisi şarkısı
"Heart Made Up On You" 2014 R5
"Smile" 2014
"Let's Not Be Alone" 2015
"All Night"
"I Know You Got Away"
"Dark Side" 2016