Rojda Demirer

Rojda Demirer

Rojda Demirer Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Rojda Demirer Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Rojda Demirer
Rojda Demirer İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Rojda Demirer Kelimesinin Anlamı?
Rojda Demirer Ne Demek?
Rojda Demirer Ne Demektir?
Rojda Demirer Analizi?
Rojda Demirer
Rojda Demirer Anlamı Nedir?
Rojda Demirer Ne Demektir?
Rojda Demirer Açıklaması Nedir?
Rojda Demirer Cevabı Nedir?
Rojda Demirer Kelimesinin Anlamı?
Rojda Demirer Kelimesinin Anlamı Nedir?
Rojda Demirer Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Rojda Demirer Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Rojda Demirer (d. 12 Ağustos 1980, Ankara, Türkiye), Kürt kökenli[2] Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Yaşam öyküsü

Rojda Demirer, 12 Ağustos 1980 yılında Ankara'da doğmuştur. Baba tarafından Diyarbakırlıdır.[3] 1988 yılında (9 yaşındayken) TRT Ankara Radyosu Çocuk Saati sınavlarını kazanarak radyo tiyatrosu yapmaya başlamıştır. Bunu daha sonra TRT' de çocuk dizileri, program sunuculukları ve film, dizi ve çizgi film dublajları takip etmiştir. 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümüne girerek 2001 yılında mezun olmuştur. 2003-2008 yılları arasında da Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda kadrolu sanatçı olarak görev almıştır.[3] Birkaç dizide de rol almaya başlamıştı.

Rol aldığı oyunlar

Filmografi

Sinema
Yıl Adı Rol
2002 Ceren
2012 Meltem
2019 Geniş Aile Komşu Kızı Zeynep
Televizyon
Yıl Adı Rol
2021- Maraşlı Firuzan
2020- Saygı Hasret Yakar
2018-2019 Çarpışma Belma
2017 Adı Efsane Seçil
2016 Kördüğüm Neslihan
2015 Dr. Ayla
2014 Yedikule Süreyya / Sultan
2012-2013 Alev Alev Alev
2011-2012 Elde Var Hayat Elif Öğretmen
2010-2011 Geniş Aile Zeynep Meyveli
2009-2010 Melekler Korusun Esin Kömürcü Tülek
2007 Sevgili Dünürüm Ayperi
2006 Sema
2006 Zeynep
2006 Candan Öte Görkem
2005 Eda
2004 Biricik
2004 Demet
2003 Ebru

Reklam Filmleri

Reklam Filmleri
Molped
Ülker Bravo

Sahip olduğu ödüller

Ödülleri
Yıl Ödül Kategori Dizi - Film
2003 Altın Kelebek Ödülleri Umut Vadeden Kadın Oyuncu
2010 2010 İsmail Cem Televizyon Ödülleri En İyi Gençlik Dizisi Yardımcı Kadın Oyuncu Melekler Korusun
2011 Yıldız Teknik Üniversitesi En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu
2011 Kavram Eğitim Kurumları En İyi Kadın Oyuncu

Kaynakça

  1. ^ "İsmail Cem Ödülleri Websitesi". 3 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2011. 
  2. ^ Gören, Ömer (1 Aralık 2012). "Anne olmak istiyorum". Posta. 7 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2016. Aslen Diyarbakırlı olup 12.08.1980 yılında Ankara’da doğdum. Raman Aşireti’ne bağlı ama Kürtçe bilmeyen bir Kürt kızıyım. 
  3. ^ a b Sevda Alkan (26 Ağustos 2003). "Sultan'ın kızı, 'cici' olmak istemiyormuş". Yeni Şafak. 18 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2013.