Pelinsu Pir

Pelinsu Pir

Pelinsu Pir Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Pelinsu Pir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Pelinsu Pir
Pelinsu Pir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Pelinsu Pir Kelimesinin Anlamı?
Pelinsu Pir Ne Demek?
Pelinsu Pir Ne Demektir?
Pelinsu Pir Analizi?
Pelinsu Pir
Pelinsu Pir Anlamı Nedir?
Pelinsu Pir Ne Demektir?
Pelinsu Pir Açıklaması Nedir?
Pelinsu Pir Cevabı Nedir?
Pelinsu Pir Kelimesinin Anlamı?
Pelinsu Pir Kelimesinin Anlamı Nedir?
Pelinsu Pir Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Pelinsu Pir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Pelinsu Pir (d. 1971, İstanbul), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Ali Poyrazoğlu Tiyatrosunda eğitim aldı, 1987'de aynı yerde sanat hayatına başladı. Ahmet Uğurlu ile Karşı Tiyatroda, İstanbul Komedi Tiyatrosunda ve BKM oyuncularında yer aldı. Sinema ve dizi filmlerde oynadı, sunuculuk yaptı. Türkiye'nin ilk kadın Stand - Up sanatçısı olma özelliğini taşır. 2015 yılında oyuncu Levent Tülek ile evlenmiştir.

Rol aldığı oyunlar

  • Seçimler, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu
  • Dünyalar, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu
  • Yanımdaki Yatak, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu
  • Hamlet II Orijinaline Beş Basar, Ahmet Uğurlu- Karşı Tiyatro
  • Herşeye Karşıyız, Ahmet Uğurlu – Karşı Tiyatro
  • Gökkuşağında Şenlik Var, İstanbul Komedi Tiyatrosu
  • Plastik Sevgilim, İstanbul Komedi Tiyatrosu
  • Dikkat Kadın Var, İstanbul Komedi Tiyatrosu
  • Nası Yani, Stand Up Gösterisi
  • Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar, BKM Organizasyon
  • Aşk Köpekliktir (Okuma Tiyatrosu), Mateo - Turgut Yasalar

Filmografisi

  • Behzat Ç.-2010
  • Kızlar Yurdu - 2006
  • Savcının Karısı - 2005
  • Nizam - 2005
  • Beybaba / Koltuk - 2003
  • Sultan Makamı - 2003
  • Cümbüşiye - 2000
  • Parça Pinçik - 2000
  • Belkıs Hanımın Konağı - 1992
  • Şen Dullar - 1991
  • Aşkın İlk Yarısı
  • Sevgili Bayan
  • Arkadaşım Şeytan
  • The Favorite (Gözde)
  • Pazartesi Hikâyeleri
  • Aramızda Kalsın
  • Kim Bunlar
  • Şen Dullar
  • Gençler
  • Karşı Show
  • Parça Pinçik

Dış bağlantılar