Pelin Karahan

Pelin Karahan

Pelin Karahan Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Pelin Karahan Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Pelin Karahan
Pelin Karahan İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Pelin Karahan Kelimesinin Anlamı?
Pelin Karahan Ne Demek?
Pelin Karahan Ne Demektir?
Pelin Karahan Analizi?
Pelin Karahan
Pelin Karahan Anlamı Nedir?
Pelin Karahan Ne Demektir?
Pelin Karahan Açıklaması Nedir?
Pelin Karahan Cevabı Nedir?
Pelin Karahan Kelimesinin Anlamı?
Pelin Karahan Kelimesinin Anlamı Nedir?
Pelin Karahan Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Pelin Karahan Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Vildan Pelin Karahan Güntay (d. 6 Ekim 1984), Türk oyuncu ve sunucu.

Hayatı

Ankara’da doğup büyüyen Karahan, ayrıca anneanne tarafından Arnavut kökenlidir.[4]Karahan, İlkokulu Arı Koleji’nde okudu. Ortaokulun bir bölümünü Ankara Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nda ve Ödemiş İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Aynı yıl Polis Koleji'ni kazandı. Daha sonra Polis Kolejini bırakıp Ankara Sokullu Mehmet Paşa Lisesi’ne devam etti ve başarıyla mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Turizm İşletme’den mezun oldu. Karahan, okul yıllarında çeşitli faaliyetlere büyük katılım gösterdi. İstanbul’a çalışmak için geldiğinde ek iş olarak çalışmak için Erberk Ajans’a kaydoldu. Bu ajans aracılığıyla Çağan Irmak ile Demirdöküm reklam filmini çekti. Daha sonra Kavak Yelleri dizisinin seçmelerine katıldı ve Aslı rolüne seçildi. Bu dizide Dağhan Külegeç ile olan uyumu göz doldurdu ve efsane iki aşık Aslı Efe'yi AsEf'i yaşattı. Reklamların devamı da geldi. Nestle Kit-Kat, Coca Cola Light, Ülker Royal Golf, Yedigün, Carrefour, Penti, Komili Şampuan, İpana reklam filmlerinde de oynadı. Muhteşem Yüzyıl adlı dizide Mihrimah Sultan'ı canlandırdı.

TRT Okul'da "Bir Evde" adlı hayvan bakımı programını sundu.

Show TV'de "Pelin Karahan ile Nefis Tarifler" adlı yemek programını sundu.

Özel hayatı

Ekim 2011 yılında pilates eğitmeni Erdinç Bekiroğlu ile Barselona'da evlendi. Ancak Bekiroğlu'ndan 2013 yılı Kasım ayında boşandı.[2] 24 Haziran 2014'te iş adamı Bedri Güntay ile Adile Sultan Sarayı'nda evlendi.[5] Bu evlilikten iki çocuk sahibi oldu.

Filmografisi

Televizyon
Yıl Dizi Rol Not
2007 - 2011 Kavak Yelleri Aslı Zeybek Televizyon dizisi
2012 - 2014 Muhteşem Yüzyıl Mihrimah Sultan Televizyon dizisi
2012 Mavi Kelebekler Konuk Oyuncu Televizyon dizisi
2015 - 2016 Aylin Harmanlı Televizyon dizisi
2018 Tülin Televizyon dizisi
2021- Bir Zamanlar Kıbrıs İnci Dereli Televizyon dizisi

Sunucu

  • Bir evde (20 dakika) (TRT Okul)
  • Pelin Karahan ile Nefis Tarifler (Show TV)

Ödüller

Ödülleri
Yıl Ödül Kategori Dizi - Film
2011 Medya ve Sanat Ödülleri En Başarılı Kadın Dizi Oyuncusu Kavak Yelleri
2015 BIAF-Beirut İnternational Awards Festival En İyi Kadın Oyuncu Muhteşem Yüzyıl

Reklam Filmleri

Reklam Filmleri
Demirdöküm
Coca Cola
Yedigün
Kit Kat
Komili Şampuan
Penti
İpana

Kaynakça

  1. ^ "Pelin Karahan kimdir, kaç yaşında?". Hürriyet. 11 Eylül 2017. 9 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2018. 
  2. ^ a b "Pelin Karahan boşandı!". haberturk.com. 19 Kasım 2013. 5 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2013. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2015. 
  4. ^ https://youtu.be/fyGGxuId9D4
  5. ^ "Pelin Karahan Bedri Güntay ile dünya evine girdi". ensonhaber.com. 24 Haziran 2014. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2014. 

Dış bağlantılar