Pelin Akil

Pelin Akil

Pelin Akil Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Pelin Akil Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Pelin Akil
Pelin Akil İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Pelin Akil Kelimesinin Anlamı?
Pelin Akil Ne Demek?
Pelin Akil Ne Demektir?
Pelin Akil Analizi?
Pelin Akil
Pelin Akil Anlamı Nedir?
Pelin Akil Ne Demektir?
Pelin Akil Açıklaması Nedir?
Pelin Akil Cevabı Nedir?
Pelin Akil Kelimesinin Anlamı?
Pelin Akil Kelimesinin Anlamı Nedir?
Pelin Akil Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Pelin Akil Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Pelin Akil, (d. 17 Nisan 1986, İstanbul) Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur.

Rent Müzikali, Marika'nın Serveti, Abim Geldi, İstanbulname, Depo, Sersefil-Korkuyorum sevgilim ve Closer gibi tiyatro oyunlarında yer almıştır. Pelin Akili biz ilk olarak 2007-2011 yılları arasında FOX TV'de yayımlanan Arka Sıradakiler dizisiyle tanıdık, ardından TRT 1'de yayınlanan Pana Film'in yapımcısı olduğu Kurt Kanunu dizisinde Ballı Naciye rolünu oynadı, Kurt Kanunun'da oynadığı süreçte bir de TRT 1'de yayımlanan Seksenler dizisinde Seçil karakterine can veriyordu. Daha sonra Pelin Akil başka projelerde yer aldı ama 6. sezonda tekrar Seksenler dizisine dahil olmuştur. 2012 yılında Show TV'de yayımlanan Suskunlar dizisinde Nisan karakterini canlandıran Pelin Akil daha sonra karşımıza 2014 yılında TRT 1'de yayınlanan Kızıl Elma dizisiyle çıktı. 2015'te Show TV'de yayımlanan Ne Münasebet dizisinde Nil karakterine can vermiştir. Bunların yanı sıra Atv'de de yayınlanan Aile İṣi ve yine Star TV de yayımlanan Çember gibi projelerde yer almıstır. Pelin Akil sadece dizilerde oynamadı, hem beyaz perdede hem tiyatro oyunlarıyla karşımıza çıkmaya devam etti.[1][2][3]

Tiyatro oyunları

  • Marika'nın Serveti
  • Rent Müzikali
  • Abim Geldi[4]
  • İstanbulname[5][6]
  • Closer[7]
  • Sersefil-Korkuyorum sevgilim [8]
  • Depo
  • Son 5 yil

Filmografi

Yıl Proje Oynadığı Rol
2020- Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Bahar Sincanlı
2018 Bittin Sen Pelin [9]
2018 Keşif Semiha
2017 Çember Ayșe
2017 Damat Takımı Sera
2017 Deli Așk Neșe
2016 Aile İşi Müjde
2015 Ne Münasebet Nil
2015 Sakli Elif
2014 Aşktan Kaçılmaz Yasemin
2014 Kızılelma Zeynep Gevher
2013 İnadına Yaşamak Sedef
2013 Su ve Ateş Nupelda
2013 Ana (Kisa film) Bir Hayat Kadını
2013 Osmanlı Tokadı Irmak Güzel
2012 Suskunlar Nisan
2012/2016 Seksenler Seçil
2012 Kurt Kanunu Ballı Naciye
2008-2011 Arka Sıradakiler Zehra

Programlar

Reklam

Yıl Reklam Ürün
2020 Bepanthol Krem
2020 Sleepy Bebek Bezi
2017 Cif Temizlik Aleti
2008 Kașmir Halı Halı
2008 İstikbal Yatak
2007 Ülker Caramio Çikolata
2007 Braun Elektrikli Alet
2007 Uno Ekmek

Klip

Yil Klip
2014 Kolpa - Gurur Benim Neyime

Dublaj

Proje Karakter
High School Musical 3 Sharpay

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2018. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2018. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2018. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2018. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2019. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2018. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2019. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2019. 

Dış bağlantılar