Pakize Suda

Pakize Suda

Pakize Suda Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Pakize Suda Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Pakize Suda
Pakize Suda İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Pakize Suda Kelimesinin Anlamı?
Pakize Suda Ne Demek?
Pakize Suda Ne Demektir?
Pakize Suda Analizi?
Pakize Suda
Pakize Suda Anlamı Nedir?
Pakize Suda Ne Demektir?
Pakize Suda Açıklaması Nedir?
Pakize Suda Cevabı Nedir?
Pakize Suda Kelimesinin Anlamı?
Pakize Suda Kelimesinin Anlamı Nedir?
Pakize Suda Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Pakize Suda Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Pakize Suda (d. 23 Nisan 1952[1], İzmir), Türk oyuncu, kitap ve köşe yazarıdır.

17 yaşında Ege güzeli seçilen Suda, Girit Türklerindendir. Hürriyet Gazetesi'nde haftanın dört günü köşe yazısı yazdı ve 27 Aralık 2008 günü ekonomik kriz nedeniyle köşe yazarlığından ayrılmak zorunda kaldı.[2] Şu anda Gazete Habertürk'te yazmaktadır.

Kanal 1'de yaptığı çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttığı programı, Kanal 1 kapatılacağından dolayı Habertürk'e alındı ve Habertürk Televizyonunda isimli programı sundu. Şu anda TVem'de Her Şeyi Konuşalım isimli magazin programında magazin gündemini yorumlamaktadır.[3]

Kitapları

  • Ağız Tadıyla Sevişemedik
  • Yenmiş Yutulmuş Sözler

Filmografi

Oynadığı TV dizileri

  • 2006 - Sevda Çiçeği : Nazan Anne
  • 2005 - Davetsiz Misafir : Kehribar
  • 2003 - Hayat Bilgisi : Pakize
  • 2002 - Pembe Patikler : Hadiye Yenge
  • 1998 - Erguvan Yılları

Sunduğu TV programları

  • Miş Muş Lütfen Bu Konuya Girmeyelim
  • Pakize Suda İle Gece Yarısı
  • Pakizeli Günler
  • Dobra Dobra
  • Konuşa Konuşa
  • Lezzet Yolculuğu
  • Lezzete Yolculuk

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2015. 
  2. ^ "Hürriyet eski yazarı Gazete Habertürk'te yazacak,14 Şubat 2009". 2 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2010. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2015.