Özgü Namal

Özgü Namal

Özgü Namal Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Özgü Namal Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Özgü Namal
Özgü Namal İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Özgü Namal Kelimesinin Anlamı?
Özgü Namal Ne Demek?
Özgü Namal Ne Demektir?
Özgü Namal Analizi?
Özgü Namal
Özgü Namal Anlamı Nedir?
Özgü Namal Ne Demektir?
Özgü Namal Açıklaması Nedir?
Özgü Namal Cevabı Nedir?
Özgü Namal Kelimesinin Anlamı?
Özgü Namal Kelimesinin Anlamı Nedir?
Özgü Namal Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Özgü Namal Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Melahat Özgü Namal (d. 28 Aralık 1978), Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur.

Hayatı

28 Aralık 1978'de Üsküdar'da doğdu. Selanik[1] kökenli olan annesi Akile Namal emekli bir devlet memuru, Makedonya[1] kökenli babası Kubilay Namal ise emekli bir tüccardır.

1997 yılında profesyonel olarak 'nda çocuk oyunlarıyla tiyatro oyunculuğuna başlamıştır. ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Namal, daha önce ve Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda da oyunculuk eğitimi almıştır. Sinema ve tiyatro en büyük tutkusuyken, fotoğrafçılık da hobileri arasında yer almaktadır.

Kurtlar Vadisi Dizisinde Polat Alemdarın sevgilisini canlandırdığı Elif Eylül karakteriyle geniş kitlelerce tanınmıştır.

2005'te rol aldığı adlı tiyatro oyunundaki performansıyla Afife Tiyatro Ödülleri'nde yardımcı rolde yılın en başarılı müzikal ya da komedi kadın oyuncusu ödülünü elde etti.

Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin 2014-2015 sezonuna jüri olarak katılmıştır.[2]

Kişisel yaşamı

2002-2008 yılları arasında Oktay Kaynarca ile sevgiliydi. 2014'te Ahmet Serdar Oral ile yaşamaya başladı ve 2 çocuğu oldu.[3] 6 Ekim 2020'de Ahmet Serdar, kalp krizi geçirerek öldü.[4]

Filmografi

Yıl Film Rol Notlar ve ödüller
1998 Affet Bizi Hocam Nehir Televizyon dizisi
1998 İkinci Bahar Öğrenci Televizyon dizisi
1999 Kerem Ayla Televizyon dizisi
2000 Karate Can Zeliha Televizyon dizisi
2000 Fosforlu Cevriye Ayten Televizyon filmi
2001 Yeditepe İstanbul Duru Televizyon dizisi
2001 Bir Filiz Vardı Genç Filiz Televizyon dizisi
2001 Cinlerle Periler Zeynep Televizyon dizisi
2002 Beşibiryerde Ahu Televizyon dizisi
2002 Havada Bulut Yorgiya Televizyon dizisi
2002 Sır Çocukları Zeynep Ankara Uluslararası Film Festivali Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü
Sadri Alışık Ödülleri Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü
2004 Büyü Sedef
2004 Anlat İstanbul Şenay
2005 Organize İşler Umut Ocak
2003-2005 Kurtlar Vadisi Elif Eylül Televizyon dizisi
2006 Bebeğim Emel Erter Televizyon dizisi
2006 Beynelmilel Gülendam Uluslararası İstanbul Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2006 Polis Funda
2006 Koca Kafalar
2007 Sihirli Oyuncakçı Türkçe seslendirme
2007 Bratz Türkçe seslendirme
2007 Mutluluk Meryem Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
Yeşilçam Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
En İyi Uluslararası Kadın Oyuncu Ödülü[5]
Aday — Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2008 Nerede Kalmıştık Konuk oyuncu Televizyon dizisi
2008 Güneşin Oğlu Şule
2008 İncir Çekirdeği Heda
2008 Koca Kafalar Özgü
2008 O... Çocukları Dona Aday — Yeşilçam Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2008 Benim Annem Bir Melek Durusu can Televizyon dizisi
2009 Masumlar Zeynep Televizyon dizisi
2009-2011 Hanımın Çiftliği Güllü/Serap Televizyon dizisi
İsmail Cem Televizyon Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Dram)
2012 Koyu Kırmızı Ümit Televizyon dizisi
2013-2014 Merhamet Narin Televizyon dizisi

En İyi Drama Dizisi Kadın Oyuncusu

Aydın Üniversitesi Yılın En İyi Kadın Oyuncusu

2014 Özgü Narman Televizyon
2013 Ayşe Film
2014-

2015

Yetenek Sizsiniz Türkiye Özgü Namal (kendisi) Televizyon programı (Jüri)

Rol aldığı tiyatro oyunları

Kaynakça

  1. ^ a b Çelikel, Pınar (29 Aralık 2012). "Yeni yılda yeni başlangıçlar". Özgü Namal tarafından görüşme yapıldı. Hürriyet. Erişim tarihi: 6 Ekim 2014. 
  2. ^ "Özgü Namal ile Yetenek Sizsiniz'de, Hülya Avşar ile Hülya Avşar Show'da #beraberiz". Acunn. 3 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Özgü Namal anne oldu". Sabah. 5 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2015. 
  4. ^ "Son dakika… Özgü Namal'ın eşi hayatını kaybetti". Sözcü. 6 Ekim 2020. 6 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2020. 
  5. ^ Pune International Film Festival witnesses star-studded closing ceremony, Indiantelevision.com, 18 Ocak 2007. 25 Ocak 2011 tarihinde erişildi. (İngilizce)

Dış bağlantılar

Ödüller
İstanbul Film Festivali
Önce gelen:
Şerif Sezer
Babam ve Oğlum filmi ile
En İyi Kadın Oyuncu
Beynelmilel filmi ile
2007
Sonra gelen:
Ayça Damgacı
Gitmek filmi ile
Antalya Altın Portakal Film Festivali
Önce gelen:
Sibel Kekilli
Eve Dönüş filmi ile

2008
En İyi Kadın Oyuncu
Mutluluk filmi ile
2007
Sonra gelen:
Nurgül Yeşilçay
Vicdan filmi ile
İsmail Cem Televizyon Ödülleri
Önce gelen:
yok
En İyi Dizi Kadın Oyuncu
Hanımın Çiftliği dizisi ile
2010
Sonra gelen:
Ayça Bingöl
Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisi ile