Öykü Karayel

Öykü Karayel

Öykü Karayel Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Öykü Karayel Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Öykü Karayel
Öykü Karayel İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Öykü Karayel Kelimesinin Anlamı?
Öykü Karayel Ne Demek?
Öykü Karayel Ne Demektir?
Öykü Karayel Analizi?
Öykü Karayel
Öykü Karayel Anlamı Nedir?
Öykü Karayel Ne Demektir?
Öykü Karayel Açıklaması Nedir?
Öykü Karayel Cevabı Nedir?
Öykü Karayel Kelimesinin Anlamı?
Öykü Karayel Kelimesinin Anlamı Nedir?
Öykü Karayel Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Öykü Karayel Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Öykü Karayel (d. 20 Ağustos 1990, İstanbul), Türk oyuncudur.

Hayatı

1990 yılında İstanbul’da doğan Öykü Karayel, Çemberlitaş Kız Lisesi mezunudur. İkiz kardeşi vardır.[4] Kenter Tiyatrosu’nda kısa bir eğitim aldıktan sonra, 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne girdi. Henüz konservatuvar öğrencisiyken Krek’in Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı oyunu için yapılan seçmelere katıldı ve 30 aday arasından Ayşe rolünü oynamaya hak kazandı. İlk profesyonel deneyimi olan; Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı tiyatro oyunundaki Ayşe rolüyle, 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde, Efes Özel Ödülü’[2] ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Genç Yetenek Ödülü’nü almayı başardı. Performansıyla önce senarist Ece Yörenç'in ardından da yapımcı Kerem Çatay'ın ilgisini çekip 20 yaşında oyuncu olmuştur. Kuzey Güney adlı tv dizisinde, Cemre Çayak karakterini canlandırmıştır. 2014 yılındaki ilk oyunu Moda Sahnesi'nde Katil Joe ile seyircilerin karşısına çıkıyor. Kara Para Aşk adlı TV dizisine 30. bölüm ile dahil olmuş ve dizide İpek karakterini oynamaktadır.[5]

Filmografi

Sinema ve Televizyon[6][7][8][9][10]
Yıl Yapım Rolü Notlar Türü Kanal
2015 Bulantı Aslı Başrol Oyuncusu Film
2016 Toz Azra Naziri Başrol Oyuncusu Film
2017 İşe Yarar Bir Şey Canan Başrol Oyuncusu Film
2018 Put Şeylere Elif Başrol Oyuncusu Film
2011-2013 Kuzey Güney Cemre Çayak Tekinoğlu Başrol Oyuncusu Dizi Kanal D
2014-2015 Kara Para Aşk İpek Yardımcı Oyuncu Dizi Atv
2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem Dilruba Sultan Yardımcı Oyuncu Dizi FOX TV
Star TV
2017-2018 Kalp Atışı Eylül Erdem Başrol Oyuncusu Dizi Show TV
2018-2019 Muhteşem İkili Yağmur Bulut Başrol Oyuncusu Dizi Kanal D
2019 Jet Sosyete Sinem Konuk oyuncu (45. bölüm) Dizi TV8
2020 Bir Başkadır Meryem Başrol Oyuncusu İnternet dizisi Netflix

Oynadığı tiyatro oyunları

Tiyatro Oyunları[11][12]
Yıl Başlık Rolü Notlar
2019 Terk Danışan rolü (yazan:

) Dasdas Tiyatrosu

2014 Dottie Smith (yazan:

Tracy Letts) tiyatro.iN

2010 Güzel Şeyler Bizim Tarafta Ayşe (yazan:

Berkun Oya)

Ödüller

Yıl Ödül Kategori Dizi - Film Sonuç
2011 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri[13] Efes Özel Ödülü Güzel Şeyler Bizim Tarafta Kazandı
2011 Tiyatro Eleştirmenleri Birliği[14] Genç Yetenek Ödülü Güzel Şeyler Bizim Tarafta Kazandı
2011 XI. Direklerarası Seyirci Ödülleri[15][16] Kerem Yılmazer Genç Yetenek Teşvik Ödülü Güzel Şeyler Bizim Tarafta Kazandı
2014 Haydarpaşa Lisesi[17] En iyi Kadın Oyuncu ödülü Kuzey Güney Kazandı
2015 19. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri[18] En iyi yardımcı Kadın Oyuncu Katil Joe Adaylık
2016 53. Uluslararası Antalya Film Festivali[19] Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Toz Adaylık
2017 17. Sinema Burada Film Festivali[20] Başarı Ödülü Toz Kazandı
2017 Shangai Film Festivali En iyi Kadın Oyuncu Toz Adaylık
2017 7. Malatya Uluslararası Film Festivali[21] En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu İşe Yarar Bir Şey Kazandı
2017 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali[22] En İyi Kadın Oyuncu İşe Yarar Bir Şey Kazandı
2017 44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri[23] En İyi Kadın Oyuncu Kalp Atışı Adaylık
2017 44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri[24] En İyi Dizi Çifti (Gökhan Alkan) Kalp Atışı Kazandı
2017 İstanbul Büyükşehir Şehit Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi[25] En İyi Kadın Oyuncu Kalp Atışı Kazandı
2018 50. Siyad Ödülleri[26] En İyi Kadın Oyuncu İşe Yarar Bir Şey Adaylık
2018 23. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri[27] Yardımcı rolde en başarılı kadın oyuncu İşe Yarar Bir Şey Kazandı
2018 21. Uçan Süpürge Kadın Film Festivali[28] Genç Cadı ödülü Bulantı , Toz , İşe Yarar Bir şey Kazandı
2018 11.Uluslararası Elazığ Çayda Çıra Film Festivali[29] En İyi Kadın Oyuncu Toz Kazandı
2021 Galatasaray üniversitesinin en ödülleri[30] En iyi kadın dizi oyuncusu Bir Başkadır Kazandı

Kaynakça

  1. ^ Kitchen, Xhtml. "Öykü Karayel ~ Sinematurk.com". www.sinematurk.com. 
  2. ^ a b "16. Sadri Alışık Sinema Ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri Sahiplerini Buldu". haberler.com. 22 Nisan 2011. 16 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2015. 
  3. ^ "Haydarpaşa Lisesi 80 Yaşında". 31 Aralık 2014. 16 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2015. 
  4. ^ "Öykü Karayel ikiz kardeşinin yaşadığı zorluğu anlattı!". 27 Aralık 2012. 17 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2015. 
  5. ^ "Öykü Karayel Kara Para Aşk'ta". 14 Aralık 2014. 16 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2015. 
  6. ^ Kitchen, Xhtml. "Öykü Karayel ~ Sinematurk.com". eski.sinematurk.com. 
  7. ^ "Öykü Karayel". IMDb. 
  8. ^ "Öykü Karayel oynadığı diziler". Diziler.com. 
  9. ^ "Öykü Karayel". Beyazperde. 
  10. ^ "Öykü Karayel Filmleri - Sinemalar.com". m.sinemalar.com. 
  11. ^ "Öykü Karayel | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 
  12. ^ "Kişiler: Öykü Karayel". tiyatronline.com. 
  13. ^ "16. Sadri Alışık ödülleri verildi". www.dunya.com. 
  14. ^ "Tiyatro Ödülleri | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 
  15. ^ "11. Direklerarası Seyirci Ödülleri 2010-2011". tiyatronline.com. 
  16. ^ "XI . Direklerarası Seyirci Ödülleri açıklandı". www.cumhuriyet.com.tr. 
  17. ^ Merkezi, Yazar: Haber (4 Nis 2014). "Haydarpaşa Lisesi'nin 80. yılında Yıldızlar Geçidi…". 
  18. ^ "Tiyatronun en iyileri seçiliyor". 21 Nisan 2014. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2015. 
  19. ^ "53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde neler yaşandı". www.ntv.com.tr. 
  20. ^ İzmir, Bizim. "Bizim İzmir". Bizim İzmir. 
  21. ^ "7. Uluslararası Malatya Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu". İzdiham Dergi. 17 Kas 2017. 
  22. ^ "'5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali' sona erdi". www.aa.com.tr. 
  23. ^ "44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri için finalistler belli oldu! - Son Dakika Magazin Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 
  24. ^ "İstanbul Haberleri - 44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri sahiplerini buldu - Yerel Haberler". www.hurriyet.com.tr. 
  25. ^ "'2017 Medya ve PR ödülleri' sahiplerini buldu". www.aa.com.tr. 
  26. ^ "50. Siyad Ödülleri Adayları Belirlendi!". Artfulliving. 
  27. ^ "23. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri sahiplerini buldu". www.ntv.com.tr. 
  28. ^ Gazetesi, Evrensel. "Uçan Süpürge'nin Genç Cadı Ödülü Öykü Karayel'e". Evrensel.net. 
  29. ^ Gazetesi, Tünaydın. "Elazığ 11. Uluslararası Çaydaçıra Kültür ve Sanat Festivali ile sanatı bir kere daha ağırladı - Tünaydın Gazetesi". Tünaydın Gazetesi - Günlük Siyasi Gazete. 
  30. ^ "Sinematur". www.sinematur.com. 

Dış bağlantılar