Oya Başar

Oya Başar

Oya Başar Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Oya Başar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Oya Başar
Oya Başar İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Oya Başar Kelimesinin Anlamı?
Oya Başar Ne Demek?
Oya Başar Ne Demektir?
Oya Başar Analizi?
Oya Başar
Oya Başar Anlamı Nedir?
Oya Başar Ne Demektir?
Oya Başar Açıklaması Nedir?
Oya Başar Cevabı Nedir?
Oya Başar Kelimesinin Anlamı?
Oya Başar Kelimesinin Anlamı Nedir?
Oya Başar Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Oya Başar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Oya Başar (d. 11 Şubat 1956, İstanbul), Türk komedyen, sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu.

Erken yaşamı

Yaklaşık 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na giren Oya Başar, İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Devekuşu Kabare başta olmak üzere İstanbul Tiyatrosu ve Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha birçok tiyatroda çalıştı. Televizyon dizileri yaptı. Ardından Levent Kırca ile adlarını taşıyan tiyatro kuruldu. Kariyerinde önemli bir yere sahip 1986 yılında başlayan Olacak O Kadar televizyon dizisinde de eşi ile birlikte oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. 2007 yılında yakalandığı meme kanseri hastalığı sonrası çalışmalarına ara vermeyen Başar, hastalığını atlatmıştır.[1] Son dönemde Şehir tiyatrolarına tekrar dönerek, müzikal oyun Yedi Kocalı Hürmüz oyununu oynadı. Oya Başar, TV ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.

Özel hayatı

Levent Kırca ile 1985 yılında evlenen Oya Başar'ın bu evliliğinden Umut Kırca ve Ayşe Kırca isimli iki çocuğu vardır. 2000 yılında boşanma kararı almış Kırca ve Başar çifti,[2] 2001 yılında tekrar evlenmiş ancak 2005 yılında tekrar boşanmışlardır. 2015 yılında eski eşi Levent Kırca'nın vefatının ardından "Benim onunla 35 yılım geçti. Hayatımın 35 yılı gitti" demiştir.[3]

Sosyal medya ağlarında adına açılan hesaplarla ilgili açıklama yapan Oya Başar, hiçbir sosyal medya ağında hesabının bulunmadığını belirterek, bu mecralarda yazılan iletilerin dikkate alınmamasını ifade etmiştir.[4]

Filmografi

Filmler
Yıl Başlık Rolü Notlar
1966 Hemşire İlk sinema filmi.
1974 Gazete Çalışanı
1976 Öğretmen
1976 Bitmeyen Şarkı Nebahat
1976
1976 Sevim
1976 Hizmetçi
1976
1976 Döndü
1977 Emine
1977
1977
1977 Fadimenin Kardeşi
1978 Neşeli Günler Ayşen Gruda Seslendirmesi
1979 Çilekeş Suna
1982 Nesrin
1982 Ayşe
2001 Son Necla Fidan
2002
2015 Yusuf Yusuf Kadriye
2016
Televizyon dizileri
Yıl Başlık Rolü Notlar
1974 İlk televizyon dizisi
1986-2005 Olacak O Kadar Nebalet
2002 Hatun
2004
2006 Sev Kardeşim Meryem Yardımcı Karakter
2008-2010 Benim Annem Bir Melek Neriman Turuncu Başrol
2011-2013 Alemin Kıralı Asalet Başrol
2014-2015 Roman Havası Zarife Hoyrat Başrol
2015-2017 O Hayat Benim Sultan Yardımcı Karakter
2018 Meleklerin Aşkı Rukiye İnançlı Efe Başrol

Tiyatro oyunları

Kaynakça

  1. ^ Ömer Gören (7 Aralık 2013). "Protez memeyi hiç dert etmedim". Posta. 3 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2016. 
  2. ^ "Levent Kırca-Oya Başar çifti boşandı". NTV.com.tr. 9 Haziran 2000. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2016. 
  3. ^ Serkan Öztürk (17 Ekim 2015). "Oya Başar: Hayatımın 35 yılı gitti". Habertürk. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2016. 
  4. ^ "Oya Başar'dan sosyal medya açıklaması". 5 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2016. 

Dış bağlantılar