Nur İncegül

Nur İncegül

Nur İncegül Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Nur İncegül Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Nur İncegül
Nur İncegül İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Nur İncegül Kelimesinin Anlamı?
Nur İncegül Ne Demek?
Nur İncegül Ne Demektir?
Nur İncegül Analizi?
Nur İncegül
Nur İncegül Anlamı Nedir?
Nur İncegül Ne Demektir?
Nur İncegül Açıklaması Nedir?
Nur İncegül Cevabı Nedir?
Nur İncegül Kelimesinin Anlamı?
Nur İncegül Kelimesinin Anlamı Nedir?
Nur İncegül Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Nur İncegül Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Nur İncegül (d. 1 Ocak 1944, İstanbul - ö. 9 Şubat 2021, İstanbul), Türk kadın oyuncu ve seslendirme sanatçısı.[1]

Yaşamı

İncegül, 1 Ocak 1944'te İstanbul'da doğdu. 1984'te yönetmenliğini Ümit Efekan'ın üstlendiği Zavallılar adlı film ile oyunculuğa başladı. Yer aldığı diğer bazı prodüksiyonlar arasında; Ramo (1986), Yazgı (1987), Sonsuza yürümek (1991), Hayat çemberi (1993), Cinayet masası (1996), ve Anadolu Efsaneleri: Gelin Geldi (2005) sayılabilir. 2012 yılında son olarak Meryem adlı Tv filminde yer aldıktan sonra oyunculuk kariyerini sonlandırmıştır.[2]

Ölümü

İncegül, 9 Şubat 2021'de doğum yeri İstanbul'da akciğer kanseri nedeniyle 77 yaşında öldü. Cenazesi Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi.[3]

Filmografi

  • Hayat Çemberi (1993)
  • Danimarkalı Gelin (1993)
  • Bir Avuç Sevgi (1990)
  • Yalnızlar (1990)
  • Yalnız Değilsiniz (1990)
  • Elveda Mutluluklar (1989)
  • Belki Yarın (1988)
  • Nar Kırmızı (1988)
  • Ölesiye Sevmek (1988)
  • Sevgiler Çiçek Gibi (1988)
  • Sevdiğimi Biliyorsun (1987)
  • Yıllarım (1987)
  • Tabancamın Sapını (1987)
  • Aşk Peşinde (1987)
  • Yazgı (1987)
  • Seven Kıskanır (1986)
  • Al Dudaklım (1986)
  • Sevgi Çıkmazı (1986)
  • Nisan Bitti (1986)
  • Değişim (1986)
  • Yıkılmışım Ben (1986)
  • Manyak (1986)
  • Öksüzler (1986)
  • Yaşamak Haram Oldu (1985)

Kaynakça

Dış bağlantılar