Nur Fettahoğlu

Nur Fettahoğlu

Nur Fettahoğlu Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Nur Fettahoğlu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Nur Fettahoğlu
Nur Fettahoğlu İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Nur Fettahoğlu Kelimesinin Anlamı?
Nur Fettahoğlu Ne Demek?
Nur Fettahoğlu Ne Demektir?
Nur Fettahoğlu Analizi?
Nur Fettahoğlu
Nur Fettahoğlu Anlamı Nedir?
Nur Fettahoğlu Ne Demektir?
Nur Fettahoğlu Açıklaması Nedir?
Nur Fettahoğlu Cevabı Nedir?
Nur Fettahoğlu Kelimesinin Anlamı?
Nur Fettahoğlu Kelimesinin Anlamı Nedir?
Nur Fettahoğlu Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Nur Fettahoğlu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Asiye Nur Fettahoğlu ya da kısaca Nur Fettahoğlu (d. 12 Kasım 1980, Duisburg, Almanya), Türk oyuncu ve eski spikerdir. Özellikle Aşk-ı Memnu adlı dizideki Peyker rolüyle ve Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Mahidevran Sultan rolüyle tanınmıştır.[2]

Hayatı ve kariyeri

Nur Fettahoğlu 12 Kasım 1980'de Sinan ve Fatma Fettahoğlu'nun beş çocuğundan biri olarak Duisburg, Almanya'da doğdu. Baba tarafından Arnavut kökenli Giritli, anne tarafından ise Kosovalı Arnavut olan aile üyeleri Rize’ye göç etmiştir.[3][4]

Sırasıyla Beşiktaş Lisesi ve Haliç Üniversitesi Moda Tasarım Bölümünden mezun olan Nur, çeşitli bankalarda görev aldıktan sonra, Sky Türk'te borsa spikerliği yapmaya başladı. Nur, oyunculuğa ile başladı, ardından Gönül Salıncağı'nda rol aldı ve Aşk-ı Memnu'daki Peyker rolüyle de yıldızı parladı. Ayrıca Atasay, Luna, Dove gibi firmaların reklam filmlerinde oynamıştır. Kurtlar Vadisi Filistin filminde Necati Şaşmaz'la başrolü paylaştı. Ayrıca Muhteşem Yüzyıl adlı dizide Mahidevran Sultan'ı canlandırmıştır. Mahidevran Sultan rolünde yardımcı başrol olarak birçok ödül almış, beğeni toplamıştır. Ardından Kanal D ekranlarında Hayat Yolunda adlı dizide Şafak adında bir doktoru canlandırmıştır. Filinta dizisine katılmıştır. Dizide Boris Zaharyas'ın can düşmanı Süreyya rolünde yer almıştır.

Filmografisi

Yıl Başlık Rol Notlar
2007 Aylin Arısoy Televizyon dizisi
2007 Tülay Cenk
2008-2010 Aşk-ı Memnu Peyker Yöreoğlu Önal
2011 Kurtlar Vadisi Filistin Simone Sinema filmi
2011 Gişe Memuru Kadın
2011-2014 Muhteşem Yüzyıl Mahidevran Sultan Televizyon dizisi
2014-2015 Şafak Günay
2015-2016 Filinta Süreyya
2017 Fi Billur İnternet dizisi
2017-2018 Payitaht "Abdülhamid" Abhaz Prensesi Efsun Televizyon dizisi
2018 Bozkır Dilara Eroğlu İnternet dizisi
2019 Kardeş Çocukları Umay Karay Televizyon dizisi
2020 Babil Eda
2021 Hükümsüz Melek İnternet dizisi
2021- Kağıt Ev Aylin Fırtına Televizyon dizisi

Ödüller

Yıl Ödül Kategori Dizi - Film
2011 En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Muhteşem Yüzyıl
2012 En İyi Dönem Dizisi Yardımcı Kadın Oyuncusu Muhteşem Yüzyıl
2013 TUROB Başarılı Türk Dizileri Teşekkür Ödülü Muhteşem Yüzyıl
2013 En İyi Dönem Dizisi Yardımcı Kadın Oyuncusu Muhteşem Yüzyıl

Kaynakça

Dış bağlantılar