Nilüfer Açıkalın

Nilüfer Açıkalın

Nilüfer Açıkalın Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Nilüfer Açıkalın Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Nilüfer Açıkalın
Nilüfer Açıkalın İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Nilüfer Açıkalın Kelimesinin Anlamı?
Nilüfer Açıkalın Ne Demek?
Nilüfer Açıkalın Ne Demektir?
Nilüfer Açıkalın Analizi?
Nilüfer Açıkalın
Nilüfer Açıkalın Anlamı Nedir?
Nilüfer Açıkalın Ne Demektir?
Nilüfer Açıkalın Açıklaması Nedir?
Nilüfer Açıkalın Cevabı Nedir?
Nilüfer Açıkalın Kelimesinin Anlamı?
Nilüfer Açıkalın Kelimesinin Anlamı Nedir?
Nilüfer Açıkalın Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Nilüfer Açıkalın Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Nilüfer Açıkalın asıl soyadı ile Nilüfer Küçükçavdar (d. 1967, İstanbul), Sinema ve tiyatro oyuncusu, öykü yazarı ve müzisyen.

1967'de Makedonya göçmeni bir ailede doğan Açıkalın, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde oyunculuk eğitimi alarak mezun oldu. 1987'den bu yana tiyatro, sinema ve TV'de oyunculuk yapmakta. 1988 yılında oynadığı ilk filmi Süreyya Duru'nun 'Ada' filminde Türkan Şoray 'ın kızı rolünü oynadı.

Kısa öykülerinden oluşan dört öykü kitabı yazan sanatçı, bir dönem Devlet Tiyatrolarında da çalıştı. 1987 yılında Peker Açıkalın'la evlenir, 1994 yılında ise boşanmışlardır. Günümüzde yönetmen Orhan Oğuz ile beraberdir.

2014 ve 2015 yılında Başka Şarkılar adını taşıyan iki albüm çalışması yapmıştır.[1]

Sahip olduğu ödüller

Kitapları

  • Bıçak Sırtı, Gendaş Yayınları, 1999, ISBN 975-308-099-9
  • Saklı Safkan, Chiviyazıları yayını, 2002, ISBN 975-8663-15-1
  • Çocuk Oyuncağı Değil, Gendaş Yayınları, 2000, ISBN 975-308-281-9
  • İyiler Yalnız Gezer, Biz+ yayınları, 2007, ISBN 9944-1-1402-2
  • Yıkık Aşklar Diyarı, Biz+ yayınları 2007
  • Çatlak Zamanlar, Biz+ yayınları 2007
  • Yoldan Çıkmış Öyküler, Phoenix Yayınları 2008

Filmografisi

  • Yeşilçam - 2021
  • Çırak - 2015
  • Büyük Sürgün Kafkasya - 2015
  • Çekmeceler - 2015
  • Hayde Bre - 2010
  • Mazi Yarası - 2009
  • Meleğin Sırları - 2008
  • Hepimiz Kardeşiz - 2005
  • Otel İstanbul - 2005
  • Bekleme Odası - 2003
  • Serseri Aşıklar - 2003
  • Havada Bulut - 2002
  • Kiralık Kadın - 2000
  • Artık Sevmeyeceğim - 2000
  • Beyoğlu Rüyası - 2000
  • Şaşı Felek Çıkmazı - 2000
  • Dansöz - 2000
  • Güle Güle - 1999
  • Kimsecikler - 1999
  • Harem Suare - 1999
  • Kara Kentin Çocukları - 1999
  • Karanlıkta Biri Var - 1998
  • Deniz Bekliyordu - 1996
  • Şövalye, Pamuk Prenses ve Hain - 1996
  • Beşi Bir Yerde - 1996
  • Sihirli Ceket - 1996
  • Yer Çekimli Aşklar - 1995
  • Gülşen Abi - 1994
  • Çılgın Aşıklar - 1993
  • Şaşkın Gelin - 1993
  • Yağmur Beklerken - 1992
  • Talaz - 1992
  • İlk Aşk - 1991
  • Ada - 1988
  • Zengin Mutfağı

Rol aldığı bazı oyunlar

Kaynakça

Özel
  1. ^ "Nilüfer Açıkalın ve [[Hayko Cepkin]] ‘Lapa Lapa’ karlar altında". Akşam. 18 Mart 2015. 14 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2015.  URL–vikibağı karışıklığı (yardım)
  2. ^ "Nürnberg'te 'Çekmeceler'den ödül çıktı!". Radikal. 22 Mart 2015. 10 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2015. 
Genel
  • Tanzimat'tan Bugüne Edebiyatçılar Ansiklopedisi. 1 (3. bas.). İstanbul: YKY. Mart 2010. s. 11. ISBN 9789750805684. 

Dış bağlantılar