Nezihe Becerikli

Nezihe Becerikli

Nezihe Becerikli Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Nezihe Becerikli Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Nezihe Becerikli
Nezihe Becerikli İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Nezihe Becerikli Kelimesinin Anlamı?
Nezihe Becerikli Ne Demek?
Nezihe Becerikli Ne Demektir?
Nezihe Becerikli Analizi?
Nezihe Becerikli
Nezihe Becerikli Anlamı Nedir?
Nezihe Becerikli Ne Demektir?
Nezihe Becerikli Açıklaması Nedir?
Nezihe Becerikli Cevabı Nedir?
Nezihe Becerikli Kelimesinin Anlamı?
Nezihe Becerikli Kelimesinin Anlamı Nedir?
Nezihe Becerikli Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Nezihe Becerikli Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Nezihe Becerikli, (1918, İstanbul - 15 Ocak 2000, İstanbul), Türk tiyatro ve sinema oyuncusu.

Sanat yaşamına 1932 yılında sahnelenen Yalova Türküsü ve Sarı Zeybek adlı müzikli oyunlarda balerinlikle başladı. Ardından 1933 yılında tiyatroda oynadı ama baleyi bırakmadı. Başbalerin olarak ilk yer aldığı yapımlar, Lüküs Hayat ve Delidolu adlı operetlerdi. Nezihe Becerikli, bir dönem çocuk oyunlarında rol almasının ardından Şehir Tiyatroları'na geçerek emekli olduğu 1976 yılına kadar birçok oyunda rol aldı. Sanatçı kamera karşısına da geçerek Yeşilçama adım attı. Birçok tiyatro oyunu ve sinema filminde önemli roller üstlenen Becerikli, kendisi gibi oyuncu olan Ahmet Tarık Tekçe ile bir evlilik yaşamıştı.

Filmografisi

  • Yürek Dede - 1996
  • Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey - 1995
  • Bize Nasıl Kıydınız - 1994
  • Sürgün - 1992
  • Minyeli Abdullah - 1989
  • Afife Jale - 1987
  • Kuruluş / Osmancık - 1987
  • Kırık Bir Aşk Hikayesi - 1981
  • Fatoş'un Fendi Tayfur'u Yendi - 1964
  • İki Damla Gözyaşı - 1961
  • Dertli Çoban - 1960
  • Aşkın Acıları - 1959
  • Üç Kızın Hikayesi - 1959
  • Gönülden Ağlayanlar - 1958
  • Fırtına Geçti - 1957
  • Papatya - 1956
  • Kader - 1955
  • Büyük Günah - 1955
  • Balıkçı Güzeli / 1002. Gece - 1953
  • Hürriyet Şarkısı - 1951
  • Er Meydanı - 1949
  • Ölünceye Kadar Seninim - 1949
  • Çıldıran Kadın - 1948
  • Büyük İtiraf - 1947
  • Yanık Kaval - 1947
  • Deniz Kızı - 1944
  • Dertli Pınar - 1943
  • Kahveci Güzeli - 1941
  • Allahın Cenneti - 1939

Dış bağlantılar