Nevra Serezli

Nevra Serezli

Nevra Serezli Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Nevra Serezli Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Nevra Serezli
Nevra Serezli İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Nevra Serezli Kelimesinin Anlamı?
Nevra Serezli Ne Demek?
Nevra Serezli Ne Demektir?
Nevra Serezli Analizi?
Nevra Serezli
Nevra Serezli Anlamı Nedir?
Nevra Serezli Ne Demektir?
Nevra Serezli Açıklaması Nedir?
Nevra Serezli Cevabı Nedir?
Nevra Serezli Kelimesinin Anlamı?
Nevra Serezli Kelimesinin Anlamı Nedir?
Nevra Serezli Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Nevra Serezli Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Nevra Serezli (d. 9 Ağustos 1944; Ankara), Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı. Tiyatro Sanatçısı Metin Serezli'nin eşi.

Amerikan Kız Koleji’nden mezun olduktan sonra ABD'de 1 yıl LCC'de tiyatro eğitimi gören sanatçı, 1966’da Dormen Tiyatrosunda "Cengiz Hanın Bisikleti" oyunuyla profesyonel sanat hayatına başladı.[2] 1967'de Ankara Sanat Tiyatrosunda, 1971-1978 yılları arasında Altan Erbulak ve eşi Metin Serezli ile, 1984-1989 arası Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda çalıştı. 1990'da tekrar Dormen Tiyatrosunda bir süre görev yaptıktan sonra, Tiyatro İstanbul topluluğuna katıldı.

Ayrıca dublaj sanatçılığı da yaparak, TV reklamlarında rol alan Serezli, dizi filmlerde de oynadı. Türk televizyonlarının uzun soluklu dizilerinden biri olan Sihirli Annem'de 6 sezon (2003-2011) boyunca Dudu karakterini canlandırmıştır. Nevra Serezli en son Kocan Kadar Konuş adlı sinema filminde Peyker Karakterini canlandırdı.

Filmografi

Başlık Yıl Rol
İşte Bu Benim Masalım 2020 Aleyna'nın Anneannesi
Kocan Kadar Konuş: Diriliş 2016 Peyker
Git Başımdan 2015 Yasemin
Kocan Kadar Konuş 2015 Peyker
Gönül İşleri 2015 Süreyya Üstün
2014 Zeynep Hanım
Senin Hikayen 2013 Meral
Bebek İşi 2013 Suzan
Salih Kuşu 2013 Zakkum
Sihirli Annem 2011 Dudu
Başrolde Aşk 2011 Gönül Hanım
Altın Kızlar 2009 Gönül
Sevgili Dünürüm 2007 Güneş
Unutulmayanlar 2006 Leyla
2003 Konuk Oyuncu
Sihirli Annem 2003-2006 Dudu
2002 Leman
Vay Anam Vay 2001-2002 Kibar Ana
2000 Melek
1999
Yerim Seni 1997
Şahane Züğürtler 1994
1994
Sonradan Görmeler 1994 Şükran Partal
1989
1988
Hisseli Harikalar Kumpanyası 1988 Süheyla Deniz
Güler Misin Ağlar Mısın 1988 Nevra
Kavanozdaki Adam 1987 İnci
Başlık Yıl Rol
Şendul Şaban 1985 Necla
Aşık Oldum 1985 Güzin Bostancı
Atla Gel Şaban 1984 Zehra
Metres 1983 Müzeyyen
Dönme Dolap 1983 Lamia
Kılıbık 1983 Mihrimah
1980 Meral
Zübük 1980 Yektane
Ne Olacak Şimdi 1979 Özden Aksüt
Şıpsevdi 1977 Eleni
Özgürlüğün Bedeli 1977
1976
1976 Fahriye Başaran
1976 Nevin
1976 Nurten
1974
Kara Tren 1966 Kibar Ana

Rol aldığı oyunlardan bazıları[3]

Kaynakça

  1. ^ Saban, Nedim (10:30). Nedim Saban ile Tiyatro Sohbetleri : Nevra Serezli. Migros Türkiye. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2021 – YouTube vasıtasıyla.  Tarih değerini gözden geçirin: |tarih= (yardım)
  2. ^ "Metin'in parası yoktu, beni istemeye tek bir gül ve bir gofretle geldi". Posta gazetesi. 21 Temmuz 2013. 28 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Çevre Tiyatrosu". Çevre Tiyatrosu. 1967. 
  4. ^ http://www.tiyatrokare.com.tr/oyun/agaclar-ayakta-olur-18

Dış bağlantılar