Neslihan Atagül

Neslihan Atagül

Neslihan Atagül Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Neslihan Atagül Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Neslihan Atagül
Neslihan Atagül İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Neslihan Atagül Kelimesinin Anlamı?
Neslihan Atagül Ne Demek?
Neslihan Atagül Ne Demektir?
Neslihan Atagül Analizi?
Neslihan Atagül
Neslihan Atagül Anlamı Nedir?
Neslihan Atagül Ne Demektir?
Neslihan Atagül Açıklaması Nedir?
Neslihan Atagül Cevabı Nedir?
Neslihan Atagül Kelimesinin Anlamı?
Neslihan Atagül Kelimesinin Anlamı Nedir?
Neslihan Atagül Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Neslihan Atagül Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Neslihan Atagül Doğulu (d. 20 Ağustos 1992, İstanbul), Çerkes asıllı[1] Türk oyuncu.

İlk yıllar ve kariyeri

Neslihan Atagül, 20 Ağustos 1992 tarihinde İstanbul'da doğdu. Annesi Beyaz Rus, babası Çerkes kökenlidir.[1] 2005 yılında Erberk Ajans'a kayıt yaptırdıktan 2 ay sonra bir reklam filminde oynamıştır. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde okumaktadır.

Neslihan Atagül Doğulu, oyunculuk hayatına ilk kez 2006'da Yaprak Dökümü dizisinde Deniz karakteriyle adım atmıştır. Yine 2006 yılında İlk Aşk filminde oynadı ve bu film ile Altın Koza Film Festivali'nde "Umut Veren Genç Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü. 18 Kasım 2011 tarihinde Atv’de yayına başlayın, Mahsun Kırmızıgül’ün senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı ilk dizi çalışması olan "Hayat Devam Ediyor" adı dizide Neslihan Atagül, Fikret Kuşkan, Menderes Samancılar gibi ustalarla oynamıştır. 2012 yılında otobüslerin uğradığı bir mola yerinde çalışan iki gencin öyküsünü anlatan filmde Zehra rolüne hayat verdi. Araf filminde rol alan Atagül, 2013 yılında Peyami Safa'nın aynı adlı romanından uyarlanan ve yönetmenliğini Sadullah Çelen’in yaptığı, başrollerini Kadir Doğulu ile Paylaştığı Fatih Harbiye adlı televizyon dizisinde oynadı.

2015 yılında senaryosunu Levent Kazak'ın yazdığı, yönetmenliğini Abdullah Oğuz'un yaptığı Senden Bana Kalan adlı sinema filminde Ekin Koç ile başrolleri paylaştı. Ekim 2015 ayında Star TV'de gösterilmeye başlayan, yönetmenliğini Hilal Saral'ın yaptığı başrollerinde Burak Özçivit ve Atagül'ün oynadığı Kara Sevda adlı dizide Zerrin Tekindor ve Kaan Urgancıoğlu da oynamıştır. 2016-2019 yılları arasında Pantene markasının reklam yüzü oldu. Aynı yılın eylül ayında yine aynı markanın bir reklam filminde daha yer aldı. Aksiyon sahnelerinin yer aldığı reklam filmi Madrid'de çekildi.

25 Kasım 2015 tarihinde, 3 yıla yakındır beraber olduğu Kadir Doğulu ile nişanlanmış daha sonra da evlenmiştir. Aynı yılda ise babası kalp krizinden vefat etti. 2018 yılında Puhu TV'de başlayan Dip internet dizisinde Bilge karakterine hayat vermiştir. Neslihan Atagül 2018'de Polaroid ve Bulgari 'nin yüzü oldu. Aralık 2019 tarihinde Star TV'de yayımlanmaya başlayan Sefirin Kızı dizisinde Nare karakterine hayat vermiştir. 11 Ocak 2021 tarihinde yayımlanan 35. bölümü ile sağlık sorunları / bağırsak geçirgenliği nedeniyle diziden ayrılmıştır.

Fiziksel özellikleri

  • Kilosu: 47 kg
  • Boyu: 1.69
  • Saç rengi: Açık kumral
  • Göz rengi: yeşil
  • Ölçüleri: 90-60-89

Filmografi

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2006 İlk Aşk Genç Bahar
2011 Araf Zehra
2015 Senden Bana Kalan Elif Başrol Oyuncusu
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
2006-2010 Yaprak Dökümü Deniz
2011 Canım Babam Pınar
2011-2012 Hayat Devam Ediyor Şirin Bakırcı
2013-2014 Fatih Harbiye Neriman Solmaz Başrol Oyuncusu
2015-2017 Kara Sevda Nihan Sezin Soydere Başrol Oyuncusu
2019-2021 Sefirin Kızı Nare Çelebi Başrol Oyuncusu
İnternet
Yıl Başlık Rolü Notlar
2018 Dip Bilge Koral Başrol Oyuncusu
Reklam
Yıl Marka Rolü
2005 Kendisi
2005 Sütaş Kendisi
2016-2019 Pantene marka elçisi
2017-2019 Puma marka elçisi
2018-2020 Polaroid marka elçisi
2018 Bulgari kendisi
2020 Pembe Top Sahada Kendisi

Ödülleri ve adaylıkları

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2007 14.Altın Koza Film Festivali Umut Veren Genç Kadın Oyuncu İlk Aşk Kazandı
2012 Moskova 2morrow Film Festivali Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu Araf Kazandı
19.Altın Koza Film Festivali Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Kazandı
25.Tokyo Uluslararası Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu [2] Kazandı
Pune Uluslararası Film Festivali En İyi Performans Kazandı
45.Sinema Yazarları Derneği Ödülleri Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Kazandı
2013 16.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali En Genç Cadı Kazandı
2016 16.Magazinci.com İnternet Medyası (En İyiler) Yılın Kadın Dizi Oyuncusu Kara Sevda Kazandı
Ayaklı Gazete Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Kazandı
MGD 22.Altın Objektif Ödülleri En İyi Kadın Drama Oyuncusu Kazandı
2017 1.Müzikonair Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Kazandı
2020 3. Uluslararası İzmir Film Festivali Altın Artemis Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Sefirin Kızı Kazandı
SE-SAM Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar Ödül Töreni Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyan İsim Kazandı
2021 1.Sinemaport Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Sefirin Kızı Kazandı

Kaynakça

  1. ^ a b "Ayıp olur istemem!". Sabah. 5 Ekim 2012. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2014. 
  2. ^ "Festival Ödül Sayfası". 25. Tokyo Uluslararası Film Festivali İnternet Sitesi. 17 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2021.