Nefise Karatay

Nefise Karatay

Nefise Karatay Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Nefise Karatay Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Nefise Karatay
Nefise Karatay İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Nefise Karatay Kelimesinin Anlamı?
Nefise Karatay Ne Demek?
Nefise Karatay Ne Demektir?
Nefise Karatay Analizi?
Nefise Karatay
Nefise Karatay Anlamı Nedir?
Nefise Karatay Ne Demektir?
Nefise Karatay Açıklaması Nedir?
Nefise Karatay Cevabı Nedir?
Nefise Karatay Kelimesinin Anlamı?
Nefise Karatay Kelimesinin Anlamı Nedir?
Nefise Karatay Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Nefise Karatay Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Nefise Karatay (d. 26 Nisan 1976; Hessen, Almanya) Türk oyuncu, sunucu ve eski manken.

Nefise Karatay 26 Nisan 1976 yılında Hessen'de dünyaya geldi. 1997 yılında Number One TV'de kendi hazırladığı bir müzik programı sundu. Aynı yıl InterStar 'ın düzenlediği yarışmada Türkiye Güzeli seçildi. Ardından profesyonel mankenlik kariyerine başladı. 1998 yılında Hakan Peker'in 'Bir Efsane' şarkısının klibinde oynadı. 2001 yılında nişanlısı Mehmet Ali Erbil ile birlikte Elele dergisine iddialı pozlar verdi. 2007–2008 yılları arasında Kurtlar Vadisi Pusu dizinde canlandırdığı Ahu Toros karakteriyle tanındı. 16 Temmuz 2012 yılında Yusuf Day ile evlendi.[1] Ağustos 2015 yılında kızı Maya dünyaya geldi.[2]

Filmografi

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
2001 İkinci Şans
2007 O Kadın
2008 Para=Dolar Yasemin
2011 Kara Murat: Mora'nın Ateşi
2018 Direniş Karatay Fatma Bacı
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1995 Mirasyediler
1997 Eltiler Yaprak
1997 Number One
2001 Yeni Hayat Yasemin
2001 Avcı Suzan Nober
2002 Beşik Kertmesi
2002 Kurşun Asker
2004 Uy Başıma Gelenler Zeynep
2005 Emret Komutanım Nadide Konuk Oyuncu-45. Bölüm
2005 Üç Kadın Naz
2005 Çılgın Yuva Azra
2006 Meçhule Gidenler
2007–2008 Kurtlar Vadisi Pusu Ahu Toros 26 bölüm (1–26)
2009–2016 Afiş
2020 Bir Annenin Günahı Nazan Güngör 5 bölüm (1–5)

Kaynakça

  1. ^ "Nefise Karatay Marries Yusuf Day at Esma Sultan Mansion". CNN Türk. 16 Temmuz 2012. 28 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2013. 
  2. ^ http://www.hurriyet.com.tr/nefise-karatay-dogum-yapti-29889877 "Nefise Karatay gave birth to her daughter, Maya Day."

Dış Bağlantılar