Merve Boluğur

Merve Boluğur

Merve Boluğur Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Merve Boluğur Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Merve Boluğur
Merve Boluğur İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Merve Boluğur Kelimesinin Anlamı?
Merve Boluğur Ne Demek?
Merve Boluğur Ne Demektir?
Merve Boluğur Analizi?
Merve Boluğur
Merve Boluğur Anlamı Nedir?
Merve Boluğur Ne Demektir?
Merve Boluğur Açıklaması Nedir?
Merve Boluğur Cevabı Nedir?
Merve Boluğur Kelimesinin Anlamı?
Merve Boluğur Kelimesinin Anlamı Nedir?
Merve Boluğur Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Merve Boluğur Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Merve Boluğur (d. 16 Eylül 1987, İstanbul) Türk oyuncudur.

Kariyeri

Merve Boluğur daha önce birkaç filmde rol almış, reklam filmlerinde oynamıştır. 2006-2007 yıllarında yayımlanan televizyon dizisi Acemi Cadı'da Ayşegül adlı bir cadıyı canlandırarak başrol oynamış ve bu sayede tanınmıştır. Daha sonra da TRT'de yayımlanan Aşk Yeniden adlı dizide Eylül adında bir karakteri canlandırmıştır. 2009 yılında Star TV'de yayımlanan Kül ve Ateş dizisinde Hayal İsfendiyar adlı karakteri canlandırarak oyunculuğuna devam etmiştir. Kolpa'nın Kadınım şarkısının klibinde Çağkan Çulha ile birlikte oynamıştır. Keremcem'in Yutkunamıyorum şarkısının klibinde de oynamıştır. Küçük Sırlar adlı dizide Ayşegül karakterini canlandırmıştır. Kuzey Güney adlı dizide ise Zeynep karakterini canlandırmıştır. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Nurbanu Sultan'ı canlandırmıştır.

Kadir Has Üniversitesinin hazırlığında kalmış ve bırakmıştır.[1] Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünde eğitim almıştır. Mayıs 2012 ayı itibarıyla Rexona markasının reklam yüzü olmuştur. 2014 yılında Maybelline New York'un ilk Türk marka yüzü olmuştur. Murat Dalkılıç'ın 2016'da çıkardığı Epik adlı albümündeki Boya Gitsin şarkısında eşiyle düet yapmıştır. 2018 yılı Mart ayında "Merve Boluğur" adlı kozmetik markasını kurmuştur ve ilk ürünü kırmızı ruj olmuştur.

Özel hayatı

Anne tarafından Yugoslav göçmeni kökenli, baba tarafından ise İzmirlidir.[2] 24 Ağustos 2015 tarihinde Murat Dalkılıç ile evlendi. Çift 11 Eylül 2017 tarihinde boşandı.[3]

Filmografi

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
2006 Keloğlan Kara Prens'e Karşı Birgül
2007 Gomeda Aysen
2008 Hoşçakal Güzin Bahar Televizyon filmi
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2006–2007 Acemi Cadı Ayşegül 58 bölüm (1–58)
2007 Aşk Yeniden Eylül
2009 Kül ve Ateş Hayal İsfendiyar 9 bölüm (1–9)
2010–2011 Küçük Sırlar Ayşegül Yalçın 55 bölüm (1–55)
2011–2013 Kuzey Güney Zeynep Çiçek 69 bölüm (11–80)
2013–2014 Muhteşem Yüzyıl Nurbanu Sultan 35 bölüm (104–139)
2015 Beyaz Show Kendisi Konuk
2017 İçimdeki Fırtına Ezgi Kara Bademli 6 bölüm (1–6)
Reklam
Yıl Yapım Notlar
2005 Cornetto Cornetto Algida
2009 Burger King Burger King Acılı Whopper
2012 Rexona Reklam Yüzü
2014 Maybelline New York The Colossal Kajal
2015 Colossal Go Extreme Leather Black Maskara
Color Sensational 547 Kırmızı Ruj
Yeni Affinitone Fondöten
2016 Sevgililer Günü Özel

Ödüllleri

Sonuç Yıl Ödül Kategori Yapım
Kazandı 2010 Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri Yılın Umut Vadeden Kadın Oyuncusu
Kazandı 2011 TelevizyonDizisi.com Yılın En İyi Yardımcı Kadın Oyuncusu
Adaylık 2012 Elle Stil Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Kuzey Güney
Kazandı 2017 İstanbul Moda Rehberi Ödülleri Yılın En Tarz Kadın Oyuncusu
Kazandı İstanbul Kültür Üniversitesi Kariyer Onursal Ödülleri Yılın En Tarz Oyuncusu

Kaynakça

Dış Bağlantılar