Meltem Savcı

Meltem Savcı

Meltem Savcı Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Meltem Savcı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Meltem Savcı
Meltem Savcı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Meltem Savcı Kelimesinin Anlamı?
Meltem Savcı Ne Demek?
Meltem Savcı Ne Demektir?
Meltem Savcı Analizi?
Meltem Savcı
Meltem Savcı Anlamı Nedir?
Meltem Savcı Ne Demektir?
Meltem Savcı Açıklaması Nedir?
Meltem Savcı Cevabı Nedir?
Meltem Savcı Kelimesinin Anlamı?
Meltem Savcı Kelimesinin Anlamı Nedir?
Meltem Savcı Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Meltem Savcı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Meltem Savcı, (d. 22 Ekim 1952, Gaziantep), gazeteci, çevirmen, eleştirmen, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Meltem Savcı, Ankara Koleji'nin ardından, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olduktan sonra, bitirdiği okulda araştırma ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çevirmenlik mesleğinde TRT adına çalışarak, film ve dizi çevirileri, televizyonda sunuculuk yaptı.

Sinema eleştirmenliği ve basın danışmanlığı görevlerini de yürüten sanatçının yazdığı eleştiri yazıları gazetelerde yayımlandı. Üniversite öğrenciliği yıllarında okul tiyatro topluluğunda ve Türk Amerikan Derneği ile, Fransız Kültür Merkezi tiyatrolarında sahneye çıkarak Türkçe, İngilizce ve Fransızca oyunlarda rol aldı.

Çasod üyesi olnan ve 1986 yılından itibaren kamera karşısına geçen Savcı, rol aldığı sinema ve diziler arasında, Ihlamurlar Altında dizisi ile tanındı. Sanatçının Sessiz Çığlık adlı filme alınan bir de senaryo çalışması bulunmakta olup, 6. İstanbul Uluslararası Kısa Fİlm Festivali'nde seçici kurul üyeliği yapmıştır.

Bazı çevirileri

  • Vivaldi, Mozart, Beethoven, Ravel, Liszt Klasik Müzik Koleksiyonu, 2002, Boyut Yayınları, ISBN 978-975-521-619-5
  • Gershwin, Handel, Mendelssohn, Schubert, Mahler Klasik Müzik Koleksiyonu, 2002, Boyut Yayınları, ISBN 978-975-521-621-8
  • Grieg, Rachmaninov, Saint-Saens, Schumann, Rimsky-Korsakov, Mussorgsky Klasik Müzik Koleksiyonu, 2002, Boyut Yayınları, ISBN 978-975-521-623-2
  • Chopin, Tchaikovsky, Haydn, Orff, Brahms Klasik Müzik Koleksiyonu, 2002, Boyut yayınları, ISBN 978-975-521-620-1
  • Bach, Verdi, Berlioz, Dvorak, Bizet Klasik Müzik Koleksiyonu, 2002, Boyut yayınları, ISBN 978-975-521-622-5
  • Smetana, Strauss, Debussy, Rossini, Wagner Klasik Müzik Koleksiyonu, 2002, Boyut Yayınları, ISBN 978-975-521-624-9
  • Bana Çiçek Gönderme, 1999, Epsilon Yayınları, ISBN 975-331-198-2
  • Aynadaki Görüntü, 1999, Epsilon Yayınları, ISBN 975-331-179-6

Filmografisi

  • Keşanlı Ali Destanı - 2012
  • Senaryo: Sessiz Çığlık - 1994
  • Mahşer-Nabucco'nun Zehri - 2007
  • Yolculuk - 2005
  • Ateşli Topraklar - 2005
  • Ihlamurlar Altında - 2005
  • Giz - 2003
  • Asmalı Konak - 2002
  • Vasiyet - 2001
  • Güneşin Battığı Yer - 2000
  • Mırıl Mırıl Münevver - 2000
  • Oyunlar ve Gerçekler - 2000
  • Yarın Geç Olmayacak - 2000
  • Hanım Ağa - 2000
  • Harem Suare - 1999
  • Hepsi Bir Düştü - 1999
  • Nihavend Mucize - 1997
  • Sıdıka - 1997
  • Şaban ile Şirin - 1997
  • Baba Evi - 1997
  • İlişkiler - 1997
  • Yumuşak Ten - 1994
  • Bir Aşk Uğruna - 1994
  • Kaygısızlar - 1994
  • Mavi Sürgün - 1993
  • Tatlı Betüş - 1993
  • Hoşçakal Umut - 1993
  • Yaz Evi - 1993
  • Gölge Oyunu - 1992
  • Anadolu'nun Kadın Erenleri - 1991
  • Bir Kadın - 1991
  • - 1991
  • Kirli Sarı - 1989
  • İstanbul - 1989
  • Bizimkiler - 1989
  • Gece Dansı Tutsakları - 1988
  • Bir Irmağa Yolculuk - 1988
  • Bir Çember Kırılırken - 1987
  • Rumuz Goncagül - 1987
  • - 1987
  • - 1986
  • Erkekler de Ağlar - 1986
  • Davacı - 1986

Dış bağlantılar