Meltem Özsavaş

Meltem Özsavaş

Meltem Özsavaş Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Meltem Özsavaş Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Meltem Özsavaş
Meltem Özsavaş İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Meltem Özsavaş Kelimesinin Anlamı?
Meltem Özsavaş Ne Demek?
Meltem Özsavaş Ne Demektir?
Meltem Özsavaş Analizi?
Meltem Özsavaş
Meltem Özsavaş Anlamı Nedir?
Meltem Özsavaş Ne Demektir?
Meltem Özsavaş Açıklaması Nedir?
Meltem Özsavaş Cevabı Nedir?
Meltem Özsavaş Kelimesinin Anlamı?
Meltem Özsavaş Kelimesinin Anlamı Nedir?
Meltem Özsavaş Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Meltem Özsavaş Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Meltem Özsavaş, Türk tiyatro, sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır. Özsavaş ayrıca sahne, drama, fonetik ve dans eğitmenliği ile birlikte kukla manipülatörlüğü de yapmaktadır.

Biyografi

Özsavaş 1991 ile 1995 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim görerek mezun olmuştur. 1995 ile 1997 tarihlerinde Ankara ilinde Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başlamıştır. Aynı yıllarda TRT, Star TV ve Show TV'de film ve dizilerde seslendirmeler yapmıştır. Ayrıca Capital Radio'da da seslendirmeler yapan Özsavaş, TRT 1, TRT 2, TRT int kanallarında drama çalışmalarına katkıda bulunmuştur. 1997 yılında, İzmit Şehir Tiyatrosunun kurucu oyuncuları arasında yer almış, burada pek çok tiyatro oyununda rol almıştır.

Özsavaş, oyunculuğunun yanı sıra; Akademi İstanbul ve Kocaeli Şehir Tiyatrolarının, Tiyatro okulunda eğitimci olarak çalışmıştır. Açık Tiyatro projeleri kapsamında da, birçok ülkede turneler ile tiyatro oyunlarında rol almıştır.

Filmografi

Tiyatro oyunları

  • Türkmen Düğünü, 1995
  • Küçük Nasrettin, 1996
  • Budala, 1997
  • Hamlet, William Shakespeare, 1997, Yönetmen: Işıl Kasapoğlu (Asistanlık'ta yapmıştır)
  • Töre, Turgut Özakman, 1997, Yönetmen: Şakir Gürzumar
  • Mutfak Kazaları, Perihan Mağden, 1997, Yönetmen: Emre Koyuncuoğlu
  • Devamı Olan Rüya, , 1997, Yönetmen: Arzu Bigat Baril
  • Lysistrata, Aristofanes, 1998, Yönetmen: Bülent Emin Yarar
  • Nasrettin Hoca, 1998, Yönetmen: Işıl Kasapoğlu
  • Roberto Zucco, , 1998, Yönetmen: Işıl Kasapoğlu
  • Sokağa Çıkma Yasağı, Civan Canova, 1998, Yönetmen: Cüneyt Çalışkur
  • 3 Kuruşluk Opera, Bertolt Brecht, 1999, Yönetmen: Malcolm Keith Kay
  • Hayat Devam Ediyor, Özen Yula, 2000, Yönetmen: Emre Koyuncuoğlu
  • Kuvayi Milliye Destanı, Nâzım Hikmet, 2000, Yönetmen: Melih Düzenli
  • Bir Şehnaz Oyun, Turgut Özakman, 2001, Yönetmen: Yücel Erten
  • Bahar Noktası, Shakespeare, 2002, Yönetmen: Yücel Erten
  • Barış, Aristofanes, 2003, Yönetmen: Yücel Erten [1]
  • Robinson Dans Öğreniyor, 2004, Yönetmen: Melih Düzenli
  • Dallar Yeşil Olmalı, Vedat Türkali, 2005, Yönetmen: Veysel Sami Berikan [2]
  • Rumuz Goncagül, Oktay Arayıcı, 2006, Yönetmen: Nurhan Karadağ
  • Çocuğum, , 2007, Yönetmen: Ali Hürol [3]
  • Oyun Nasıl Oynanmalı, 2008, Yönetmen: Ömer Akgüllü
  • Ayışığında Şamata, 2009, Haldun Taner, Yönetmen: Aydın Sigalı
  • İkinin Biri, , 2011, Yönetmen:Haldun Dormen
  • Kösem Sultan, Turan Oflazoğlu, 2012, Yönetmen: Murat Atak
  • Dişi Horoz, , 2013, Yönetmen: Mehmet Beyazıt [4][5]
  • Canlı Maymun Lokantası, 2013, Yönetmen: Murat Karasu [6][7]

Filmler

  • , 2007
  • Benim Anne, 2013 [8]

Diziler

Kaynakça

  1. ^ "Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi´nde ´Barış´". ibb.gov.tr. 24 Mayıs 2004. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2013. 
  2. ^ "Sevgi yürekte yeşerir". milliyet.com.tr. 2 Mart 2003. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2013. 
  3. ^ ""Çocuğum" tiyatro". hurriyet.com.tr. 6 Mart 2007. 19 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2013. 
  4. ^ "Dişi Horoz Adapazarı'nda Sahnelendi". haber3.com. 31 Ocak 2013. 21 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2013. 
  5. ^ "'Dişi Horoz' büyük alkış aldı". yazete.com. 21 Kasım 2012. 21 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2013. 
  6. ^ "Kültüre yüzünü dönen yerel yönetim". stargazete.com. 25 Ekim 2013. 21 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2013. 
  7. ^ "Kocaeli Şehir Tiyatroları Yeni Sezona Hazırlanıyor". haberler. 9 Eylül 2013. 17 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2013. 
  8. ^ "Tv Filmi "^Benim Anne"". timefor.tv. 9 Eylül 2013. 25 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2013. 

Dış bağlantılar