Melisa Sözen

Melisa Sözen

Melisa Sözen Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Melisa Sözen Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Melisa Sözen
Melisa Sözen İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Melisa Sözen Kelimesinin Anlamı?
Melisa Sözen Ne Demek?
Melisa Sözen Ne Demektir?
Melisa Sözen Analizi?
Melisa Sözen
Melisa Sözen Anlamı Nedir?
Melisa Sözen Ne Demektir?
Melisa Sözen Açıklaması Nedir?
Melisa Sözen Cevabı Nedir?
Melisa Sözen Kelimesinin Anlamı?
Melisa Sözen Kelimesinin Anlamı Nedir?
Melisa Sözen Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Melisa Sözen Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Melisa Sözen (d. 6 Temmuz 1985; İstanbul),[4] Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur.

6 Temmuz 1985 tarihinde İstanbul'da doğan Sözen, Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Çeşitli tiyatro oyunları, film ve dizilerde görev aldı. 2004/2005 yılları arasında yayınlanan, ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın yazdığı ve yönettiği Çemberimde Gül Oya'da Feriha rolünü canlandırmıştır. 2008 yılının yazında NTV'de "Dünyayı Kurtaran Kadın" isimli, çevre hakkında bilinçlendirmeye dayalı bir televizyon programı sundu. 2009 yılında Casus Kızlar: Her Şey Nasıl Başladı? filminde Clover karakterini seslendirdi. Aynı sene içinde de çekimleri Mardin'de gerçekleştirilen 'da Narin Bulut karakterini canlandırmıştır. 2012/2013 yıllarında adlı dizide Yağmur ve Sabah karakterlerini canlandırmıştır. Ayrıca Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye ödüllü Kış Uykusu adlı filminde Nihal karakterini canlandırmıştır. 2014/2015 sezonunda 'un yönettiği, 'da sergilenen 'Kalp Düğümü' adlı oyunda rol aldı. 2015'te Beş Kardeş isimli dizide rol aldı.

Filmografi

Yıl Film Rol Notlar
1997 Baba Evi Dizi
2000 Dizi
2001 Bana Şans Dile Tuba Melisa Sözen'in ilk filmi
2001 Nisan Yağmuru Nilüfer Dizi
2001 Özgür Dizi
2002 Asmalı Konak Konuk oyuncu
2002 İçerideki Zeynep Kısa film
2003 Şebnem Dizi
2003 Şıh kızı Sinem Dizi
2003 Fatoş Dizi
2003 Okul Ceyda Sinema filmi
2004 Nermin Dizi
2004 Çemberimde Gül Oya Feriha TV dizisi
2004 O Şimdi Mahkum Aylin Sinema filmi
2005 Beşinci Boyut İş Kadını Özlem Güler Ekergil TV dizisi
2005 Cenneti Beklerken Leyla Sinema filmi
2005 Lara TV filmi
2005 Çarpışma Çantası çalınan kadın Kısa film
2006 Cansu Kısa film
2006 Eve Giden Yol 1914 Safiye Sinema filmi
2006 Azap Yolu Burcu TV dizisi
2006 Mukaddes-Ece TV dizisi
2007 Hakkını Helal Et Gamze Dizi
2007 Bıçak Sırtı Nisan Ertuğrul TV dizisi
2008 TV filmi
2009 Bir Bulut Olsam Narin Bulut Dizi
2009 Casus Kızlar Clover Seslendirme
2010 Av Mevsimi Asiye Sinema Filmi
2010 Aylin Solmaz Dizi
2010 Kollama Avukat Pınar Büyük Dizi
2011 Ayşe Dizi
2012 Muhteşem Yüzyıl Nora (Efsun) TV dizisi
2012 Pazarları Hiç Sevmem Deniz Sinema filmi
2012 Yağmur & Sabah TV dizisi
2014 Ece Dizi
2014 Kış Uykusu Nihal film
2014 Sinema filmi
2015 Bir Varmış Bir Yokmuş Nehir Film
2015 Beş Kardeş Fahriye Dizi
2016 Hayat Şarkısı İpek Dizi
2017 Le Bureau des légendes Esrin Dizi
2017 Çember İpek Eryılmaz Dizi
2017 7 Yüz Dizi
2018 Yeşim Dizi
2019 Damien veut changer le monde Selma Film
2020 Alef Yaşar Dizi
2020 Kırmızı Oda Alya Dizi

Ödülleri

Kaynakça

  1. ^ http://www.sinematurk.com/kisi/6315-melisa-sozen/
  2. ^ http://m.sabah.com.tr/multimedya/galeri/magazin/melisa-sozen-ile-alican-yucesoy-evlendi
  3. ^ http://m.t24.com.tr/haber/alican-yucesoy-ile-melisa-sozen-bosandi,251653
  4. ^ "melisa sözen". id iletisim. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2015. 
  5. ^ "3. İsmail Dümbüllü ödülleri sahiplerini buldu". CNN Türk. 26 Ağustos 2008. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2015. 
  6. ^ Durmaz, Sayit (29 Mart 2011). "Av Mevsimi ve Çoğunluk'a 4'er ödül". Akşam. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2015. 
  7. ^ "Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri sahiplerini buldu". Hürriyet. 5 Mayıs 2015. 11 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2015. 

Dış bağlantılar