Melis Birkan

Melis Birkan

Melis Birkan Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Melis Birkan Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Melis Birkan
Melis Birkan İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Melis Birkan Kelimesinin Anlamı?
Melis Birkan Ne Demek?
Melis Birkan Ne Demektir?
Melis Birkan Analizi?
Melis Birkan
Melis Birkan Anlamı Nedir?
Melis Birkan Ne Demektir?
Melis Birkan Açıklaması Nedir?
Melis Birkan Cevabı Nedir?
Melis Birkan Kelimesinin Anlamı?
Melis Birkan Kelimesinin Anlamı Nedir?
Melis Birkan Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Melis Birkan Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Melis Birkan (15 Temmuz 1982, Ankara[2]), Türk dizi ve sinema oyuncusu.

İlköğretim ve lise yıllarında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda bale dersleri aldı. Aynı üniversitede modern dans eğitimini tamamladı. Yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı Ulak ve Issız Adam filmlerinde başrol oyuncusu olarak yer aldı. Leyla ile Mecnun dizisinin 3. sezonundaki "Leyla" rolünde oynadı.

Filmografi

Yıl Film Rol Notlar ve ödüller
2005 Çapkın Kiraz Televizyon dizisi
2006 İyi ki Varsın Gizem Televizyon dizisi
2006 Barda Nil
2006-2008 Köprü Elmas Televizyon dizisi
2007 Amerikalılar Karadeniz'de 2 Çiçek
2007 Komedi Dükkanı Konuk oyuncu
2007 Ulak Emine (Ümmü)
2008 Ayışığı Zeynep Televizyon dizisi
2008 Issız Adam Ada En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2009 Bu Kalp Seni Unutur mu? Cemile Televizyon dizisi
2009 Adını Sen Koy Aybige
2009 Avrupa Yakası Konuk oyuncu Televizyon dizisi
2010 Deli Saraylı Hüma Televizyon dizisi
2012 İşler Güçler Konuk oyuncu Televizyon dizisi
2012-2013 Leyla ile Mecnun Leyla Televizyon dizisi
2013 Saklı Kalan Defne-Gülce Başar Televizyon dizisi
2015 Büyük Sürgün Kafkasya Safiye Televizyon dizisi
2016 46 Yok Olan Ceyla Televizyon dizisi
2016 Müdür Ne'aptın? Konuk oyuncu
2016 Sen Benim HerŞeyimsin Pınar
2019 Söz Linda Televizyon dizisi
2020 Sefirin Kızı Canan Televizyon dizisi
2020 Menajerimi Ara Kendisi Televizyon dizisi

Kaynakça

  1. ^ "Sadri Alışık Ödülleri dağıtıldı". Hürriyet. 15 Nisan 2009. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2012. 
  2. ^ "Sevişme sahnesi değil, 'yaprak sarma' zorladı". Milliyet. 22 Kasım 2008. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2012. 

Dış bağlantılar