Leyla Altın

Leyla Altın

Leyla Altın Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Leyla Altın Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Leyla Altın
Leyla Altın İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Leyla Altın Kelimesinin Anlamı?
Leyla Altın Ne Demek?
Leyla Altın Ne Demektir?
Leyla Altın Analizi?
Leyla Altın
Leyla Altın Anlamı Nedir?
Leyla Altın Ne Demektir?
Leyla Altın Açıklaması Nedir?
Leyla Altın Cevabı Nedir?
Leyla Altın Kelimesinin Anlamı?
Leyla Altın Kelimesinin Anlamı Nedir?
Leyla Altın Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Leyla Altın Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Leyla Altın (d. 17 Şubat 1941, Rize, Türkiye), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Sanat hayatına henüz yedi yaşındayken bir filmde rol alarak başlayan Leyla Altın, genç yaşlarda Şehir Tiyatroları kadrosuna girerek, bu kurumda birçok oyunda görev yaptı. Sinema ve dizi film oyunculuğunu tiyatroyla beraber yürüttü.

Şehir Tiyatrosu kadrolarından emekli olan sanatçı, 2001 yılında oturduğu apartmanın yöneticisini omzundan iterek daire kapısı önüne düşmesi üzerine ölümüne sebebiyet vermekten, üç yıl hapis cezası almıştı. Verilen mahkûmiyet kararının haksızlığı ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerekçeleriyle Altın tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurulmuştur. Altın; kendisi gibi oyuncu olan 'ın kardeşidir.

Filmografisi

  • Günah Olmasa - 1987
  • Duyar mısın Feryadımı - 1985
  • Hüzün - 1984
  • Hacı Arif Bey - 1982
  • Kırık Bir Aşk Hikâyesi - 1981
  • Türk Komandoları (İstanbul 44) - 1967
  • Kara Tren - 1966
  • İnatçı Gelin - 1965
  • Altın Kalpler - 1961
  • Mor Sevda - 1961
  • Ölürüm de Ayrılmam - 1959
  • İftira - 1958
  • Ayrılık - 1958
  • Çitlenbik - 1958
  • Dişi Canavar - 1957
  • Dertli Gönül - 1957
  • Kurt Mustafa - 1957
  • Kanlı Çevre - 1957
  • Lekeli Soy - 1957
  • Pusu - 1957
  • Uçurum - 1957
  • Son Mektup - 1957
  • Papatya - 1956
  • Ana Hasreti - 1956
  • Kadın Severse - 1955
  • Yaban Kız - 1954
  • Evlat Acısı - 1954
  • Şafak Sökecek - 1951
  • Sönen Rüya - 1948

Dış bağlantılar