Leman Çıdamlı

Leman Çıdamlı

Leman Çıdamlı Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Leman Çıdamlı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Leman Çıdamlı
Leman Çıdamlı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Leman Çıdamlı Kelimesinin Anlamı?
Leman Çıdamlı Ne Demek?
Leman Çıdamlı Ne Demektir?
Leman Çıdamlı Analizi?
Leman Çıdamlı
Leman Çıdamlı Anlamı Nedir?
Leman Çıdamlı Ne Demektir?
Leman Çıdamlı Açıklaması Nedir?
Leman Çıdamlı Cevabı Nedir?
Leman Çıdamlı Kelimesinin Anlamı?
Leman Çıdamlı Kelimesinin Anlamı Nedir?
Leman Çıdamlı Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Leman Çıdamlı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Leman Çıdamlı (d. 1 Ocak 1932 - ö. 18 Aralık 2012[1]), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

1974'te sinema filmi çekilen ve televizyon dizisi olarak da ekranlara gelen Kaynanalar adlı yapımda canlandırdığı "Nuriye Kantar" tiplemesiyle tanınır. "Nuriye Kantar" tiplemesinin yanı sıra "Mahallenin Muhtarları" dizisinde yaklaşık 10 yıl boyunca canlandırdığı kaynana Seher karakteriyle de akıllarda yer edinmiştir. Akciğer kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören Leman Çıdamlı 80 yaşında öldü; cenazesi ise Pendik; Şeyhli Mezarlığı'nda kısa süre önce vefat eden eşi Nejat Çıdamlı'nın yanına defnedildi. Kızı 'de kendisi gibi oyuncudur.

Filmografisi

  • Aşk Oyunu (2005)
  • Sen Ne Dilersen (2005)
  • Cennet Mahallesi (2004) - Suna
  • Büyükannenin Konağı (2003) - Büyükanne
  • Şöhretler Kebapçısı (2003)
  • Bedel (2000) - Meryem
  • Yasemince (1997) - Zehra
  • Gülşen Abi (1994) - Naciye
  • Nasreddin Hoca (1993)
  • Çılgın Aşıklar (1993)
  • Mahallenin Muhtarları (1992) - Seher
  • Varyemez (1991) - Melek
  • Zehir Hafiye (1989) - Zeynep'in Halası
  • Bıçkın (1988) - Osman'ın Ninesi
  • Kaynanalar (1988) - Nuriye Kantar
  • Aşkın Gözü Kördür (1987)
  • Perihan Abla (1986)
  • Kahkaha Marketi (1986) - Kabzımal Cemile
  • Bizim Kız (1977) - Toto Karaca seslendirmesi
  • Bülbül Ailesi (1976) - Asiye
  • Kaynanalar (1975) - Nuriye Kantar
  • Nöri Gantar Ailesi (1975) - Nuriye Kantar
  • Kanlı Deniz (1974) - Tonyalı'nın Karısı
  • Köyden İndim Şehire (1974) - Ali Rıza'nın Karısı
  • Kaynanalar (1974) - Nuriye Kantar

Kaynakça

  1. ^ "Leman Çıdamlı Hayatını Kaybetti". hurriyet.com.tr. 24 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2012. 

Dış bağlantılar