Hidra (müzisyen)

Hidra (müzisyen)

Hidra (müzisyen) Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Hidra (müzisyen) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Hidra (müzisyen)
Hidra (müzisyen) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Hidra (müzisyen) Kelimesinin Anlamı?
Hidra (müzisyen) Ne Demek?
Hidra (müzisyen) Ne Demektir?
Hidra (müzisyen) Analizi?
Hidra (müzisyen)
Hidra (müzisyen) Anlamı Nedir?
Hidra (müzisyen) Ne Demektir?
Hidra (müzisyen) Açıklaması Nedir?
Hidra (müzisyen) Cevabı Nedir?
Hidra (müzisyen) Kelimesinin Anlamı?
Hidra (müzisyen) Kelimesinin Anlamı Nedir?
Hidra (müzisyen) Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Hidra (müzisyen) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Hidra veya gerçek adıyla Fatih Uslu (d. 30 Nisan 1993, Durham, Birleşik Krallık), Türk rapçi ve söz yazarıdır.

Kariyeri

1993 senesinde İngiltere’nin Durham kentinde hayata gözlerini açan Uslu, müzikal kariyerine 2008 yılında başlamıştır.

İlkokul yıllarında rap müzikten etkilendi ve küçük yaşlardan beri var olan yazma, tasarlama yeteneğini rap müzik adına kullanmaya başladı.

2009 senesine kadar kendi çapında çalışmalar üreten Hidra, o sene gittiği liseyi bıraktı ve bazı yerlerde komilik yaparak hayatını sürdürdü. Daha sonra liseyi açıktan tamamladı ve Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde eğitim hayatına devam etti. Fakat iki Üniversite değiştirdikten sonra kendini tamamen rap müziğe adadı.

Lise döneminde yaptığı müziğe tam anlamıyla yoğunlaşan Hidra, 2009 yılında hazırladığı Gücüme Giden Yol isimli ilk internet albümünü 1 Ocak 2010 tarihinde dinleyicilerle buluşturdu. Çok ciddi tepkiler alamamasına rağmen kendi çevresinin dikkatini çekmeyi başardı.[kaynak belirtilmeli] Bunun yanında freestyle (doğaçlama rap) yapma yeteneği ismini kısa sürede daha geniş kitlelere yaymasına yardımcı oldu.

2010 yılında Nikotin Tedavisi albümünü çıkaran Hidra, dinleyicilerinin dikkatini daha çok çekmeyi başardı ve üretkenlik sınırlarını zorlayarak dönemin en üretken MC’lerinden biri oldu.[kaynak belirtilmeli]

2011 yılında, müzikal gelişimini devam ettirdiği dönemde, Grafit ve Kilin albümünü çıkarmış, 2012 yılında ise Freestyle Fighters isimli rap yarışmasında 56 kişi arasından 1. gelerek, Fuat Ergin gibi isimlerden olumlu eleştiriler almıştır.[kaynak belirtilmeli]

2013 senesinde yine bir freestyle yarışması olan DevRap’i kazanan Hidra, Hedefte albümüyle ilk imza günlerini yaparak kemik kitlesini tam anlamıyla oturtmaya başlamış, 2014’ün ilk çeyreğine Yenilmez isimli albümüyle giriş yapmıştır.[kaynak belirtilmeli]

Hidra, 2014 yılının sonlarına doğru Holigan albümünü tamamlamıştır ve kariyerinde olumlu yönde ilerleme almıştır.

2015 yılında daha çok diğer sanatçıların albümlerinde konuk olarak yer almıştır.

2016 yılında Hoşgeldin Dünya Senin Evin albümünü yayımlayan Hidra, bu albümden Yalnız, Karanlıktan Kaçanlar ve Rahat Ol parçalarını video klipleriyle yayımlamıştır. Bu dönemde Türkiye’nin dört bir yanında konserler vermeye devam ederken yeni projeleri üzerine de çalışmalarına devam etmiştir. Aynı sene yılında Şehinşah’ın DEEV albümüne Krang parçasında konuk olmuştur.

2017 yılında çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Hidra, Dj Artz’ın İşin Mutfağı albümünde Ritalin parçası ve Ezhel ile beraber konuk olduğu Vizyon parçasıyla stilini ortaya koymuştur. Ardından Ritalin parçasını bir video klip ile yayımlamıştır. Aynı senenin sonunda FerzanBeats ile ortak projesi olan Yarım Kalan EP’yi yayınlamış ve Şehinşah ile Nabız adında bir şarkı yayımlamıştır.

2018 yılında yeni albüm çalışmalarına başlayan Hidra, Zehir isimli şarkısını yayımlamıştır. Bu dönemde yine daha çok diğer sanatçıların albümlerine konuk olarak kendini göstermiş ve dinleyicilerinden olumlu tepkiler almaya devam etmiştir.

2019 senesine Cennetten Cehenneme isimli single ile giriş yapmış ve bu parçayı da bir video kliple yayımlamıştır. Daha sonra Panzehir isimli şarkısının video klibiyle dinleyicilerin karşısına çıkan Hidra, Show Tv’de yayınlanan Çukur dizisine Kabus isimli teklisiyle konuk olmuştur.[1][2][3]

Aynı senenin sonunda Şehinşah ile ortak teklileri olan İmza’yı video klip ile yayımlamıştır.

2020 senesinde albüm hazırlıklarını tamamlayan Hidra’nın "C-137" adını verdiği yeni albümünü 2020 yazında yayımlamıştır.

2021'in Ocak ayında Yolculuk EP'yi yayımladı.

Diskografi

Teklileri

  • Cinayet Dipnotu (2010)
  • Beyaz Şarap (2011)
  • Kabir Azabı (2012)
  • Beyaz Diş (2012)
  • Zaman Kaybı (2012)
  • Ölüme İnat (2012)
  • Duruşma (ft. İtaat) (2012)
  • Neden mi illegal (2013)
  • Neden mi İllegal 2 (2013)
  • Çünkü Bu (2013)
  • Merhamet (2013)
  • Çare Var ft. Joker, İnfaz, KDR, Şiirbaz, Kafi (2013)
  • Beddua (2013)
  • Türkçe Rap (2013)
  • Kimsin Sen (2013)
  • Karga Tulumba ve Dünyanın Umru (2014)
  • Gibi (2014)
  • Aynı Dündeyz (2014)
  • Doğrul (2015)
  • Zehir (2018)
  • Cennetten Cehenneme (2019)
  • Panzehir (2019)
  • SNIPER (2019)

Albümleri ve EP'leri[4]

Kaynakça