Hande Erçel

Hande Erçel

Hande Erçel Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Hande Erçel Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Hande Erçel
Hande Erçel İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Hande Erçel Kelimesinin Anlamı?
Hande Erçel Ne Demek?
Hande Erçel Ne Demektir?
Hande Erçel Analizi?
Hande Erçel
Hande Erçel Anlamı Nedir?
Hande Erçel Ne Demektir?
Hande Erçel Açıklaması Nedir?
Hande Erçel Cevabı Nedir?
Hande Erçel Kelimesinin Anlamı?
Hande Erçel Kelimesinin Anlamı Nedir?
Hande Erçel Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Hande Erçel Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Hande Erçel (d. 24 Kasım 1993, Bandırma[1]), Türk oyuncu ve model. Aşk Laftan Anlamaz dizisinde Burak Deniz'in karşısında Hayat Uzun rolüyle tanınmaktadır.

Biyografi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde okumaya devam etmektedir.[1] 2012'de Azerbaycan'da yapılan güzellik yarışmasına katılmış ve ikinci olmuştur.[2]

Kanal D'de yayınlanan Güneşin Kızları dizisinde Selin Yılmaz Mertoğlu karakterini canlandırmıştır.[1] Haziran 2016'da Aşk Laftan Anlamaz dizisinde canlandırdığı Hayat Uzun Sarsılmaz karakteriyle ekranlara geri döndü.

Filmografi

Yıl Tür Proje Rol Notlar Kanal
2013 Dizi Tatar Ramazan Kendisi Yardımcı oyuncu ATV
2013 Dizi Çalıkuşu Zahide Yardımcı oyuncu Kanal D
2014 Dizi Meryem Yardımcı oyuncu Show TV
Dizi Hayat Ağacı Selen Karahanlı Yardımcı oyuncu TRT 1
2015-2016 Dizi Güneşin Kızları Selin Yılmaz/Mertoğlu Başrol oyuncusu Kanal D
2016-2017 Dizi Aşk Laftan Anlamaz Hayat Uzun/Sarsılmaz Başrol oyuncusu Show TV
2017-2018 Dizi Siyah İnci Hazal Başrol oyuncusu Star TV
2019 Dizi Halka Müjde Akay Başrol oyuncusu TRT 1
2019 Dizi Azize Azize Günay Başrol oyuncusu Kanal D
2020- Dizi Sen Çal Kapımı Eda Yıldız Başrol oyuncusu FOX
Reklamları
Yıl Başlık Ürün Kaynak
2016 L'Oréal Paris Casting Creme Gloss [3]
2017 Defacto Cuk Oturur Mükemmel Durur [4]
2020 Nocturne [kaynak belirtilmeli]
2021 Signal [kaynak belirtilmeli]
Dergi Çekimleri
Dergi Yıl
BeStyle 2016
InStyle 2017
Elele 2017
Originel Magazin 2017
Loffıcıel 2017
InStyle 2019
Elele 2019
Marie Claire 2019
InStyle 2020
Marie Claire 2020
MAG 2020
HELLO 2021

Ödülleri ve adaylıkları

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2012 Miss Civilization of Turkey Birincilik Kazandı[5]
Miss Civilization of The World İkincilik Kazandı[5][6]
2015 42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri Pantene Yıldızı Parlayanlar Güneşin Kızları Kazandı
2016 23. İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri En Başarılı Kadın Dizi Oyuncusu Kazandı[7]
2. Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Kazandı
7. KTÜ Medya Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu Kazandı[8]
7. İMK Sosyal Medya Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Aşk Laftan Anlamaz Adaylık
2017 1. Müzikonair Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Adaylık
Yeditepe Üniversitesi 5. Dilek Ödülleri En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Kazandı[9]
1. Türkiye Çocuk Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Adaylık
2. Türkiye Gençlik Ödulleri En İyi Kadin Dizi Oyuncusu Kazandı
İstanbul Moda Rehberi Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Kazandı
44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Romantik Komedi & Komedi Kadın Oyuncusu Kazandı
2018 Marketing Türkiye The One Ödülleri Kişisel Marka Kadın Ödülü Siyah İnci Kazandı

Kişisel hayat

Kaya Erçel ve Aylin Erçel'in kızı ve Gamze Erçel'in kız kardeşidir.

Kaynakça

  1. ^ a b c "Hande Erçel - Oyuncular - Güneşin Kızları". kanald.com.tr. 21 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2016. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2016. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2016. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2017. 
  5. ^ a b "Hande Erçel'e sürpriz teklif". Mynet.com. 29 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2016. 
  6. ^ Setaç Virancık (13 Şubat 2016). "Hande Erçel: Korku denen duygu bana zıt". hurriyet.com.tr. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2016. 23 yaşındaki Erçel, 2012 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Miss Civilization of the World yarışmasında 2’nci oldu. 
  7. ^ "23. İTÜ EMÖS BaşArı Ödülleri Sahipleri ile Buluşuyor!". kralmuzik.com.tr. 18 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2016. 
  8. ^ "KTÜ TV". ktu.edu.tr. 18 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2016. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2017. 

Dış bağlantılar