Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?,

Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?,

Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?,

Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?,

Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?,

Waze

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Waze
Geliştirici(ler)Google
İlk yayınlanma2006 (18 yıl önce) (2006)
Güncel sürüm4.33 (iOS)

4.33.0.1 (Android) 3.7.4.5 (Windows Phone 8–8.1, Windows 10 Mobile) 2.1.99 (Symbian) 2.0.2.304 (BlackBerry)

2.1.99.114 (Windows Mobile 6.x) / 29 Kasım 2017 (6 yıl önce) (2017-11-29)
Geliştirme durumuAktif
PlatformAndroid, iOS, Windows 10 Mobile
ErişilebilirlikÇokdilli
TürGPS navigasyon yazılımı
LisansSahipli yazılım
Resmî sitesiwww.waze.com Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Waze, GPS destekli bir GPS navigasyon yazılımıdır. Waze, uygulamasını, indirmek ve kullanmakta özgür olan, topluluk temelli bir GPS navigasyon uygulaması olarak tanımlıyor. Akıllı telefonlarda ve GPS desteği bulunan tabletlerde çalışır, bir hücresel ağ üzerinden yere bağımlı bilgileri indirirken turn-by-turn navigasyon, kullanıcı tarafından gönderilen seyahat saatleri ve güzergâh bilgileri sağlar.[1][2]

Uygulama, ilk önce Ehud Shabtai, Amir Shinar ve Uri Levine tarafından kurulmuş bir İsrail şirketi Waze Mobile tarafından geliştirildi ve popülerleştirildi. Daha sonra iki İsrail girişim sermayesi şirketi Magma ve Vertex ve erken aşamalı bir Amerikan girişim sermayesi şirketi Bluerun Ventures tarafından finanse edildi. Waze Mobile 2013'te Google tarafından satın alındı.

Waze, Dropbox, Flipboard ve diğerlerini geride koyarak 2013 Mobile World Congress'nde En İyi Genel Uygulama ödülünü kazandı.[3]

Gelişim[değiştir | kaynağı değiştir]

2006 yılında "FreeMap İsrail", İsrailli programcı Ehud Shabtai tarafından topluluk projesi olarak kurulan ve geliştirilen bir projeydi. Topluluk kullanıcılarının yardımıyla kalabalığın desteğiyle, İsrail haritasının ibranice ücretsiz bir sayısal veri tabanını yaratmayı ve onun ücretsiz içerik, güncelleme ve dağıtımını sağlamayı hedefledi. Shabtai, 2008 yılında Waze adlı bir şirketi kurarak projeyi ticarileştirdi.[4] Şirket adı 2009 yılında Waze Mobile Ltd olarak değiştirildi.

Aralık 2011'de Waze, Ra'anana'da 70, İsrail'de 10 ve Palo Alto'da 10 kişiden oluşan 80 kişiyi istihdam etti. 2010 yılında, şirket ikinci tur fonda 25 milyon dolarlık kaynak sağladı.[5][6] 2011'de konuma dayalı reklamcılıkla para kazanmayı ve Asya'ya genişlemeyi planlayan şirket, ek 30 milyon dolarlık finansman sağlamıştır. 2011'de uygulama, sokak fuarları ve protesto gösterileri gibi yerel etkinlikler de dahil olmak üzere gerçek zamanlı, topluluk tarafından kürlenmiş ilgi çekici noktaları gösterecek şekilde güncellendi.[7]

Ocak 2012 itibarıyla uygulama, dünya çapında 12 milyon kez indirildi.[8] Temmuz 2012'de Waze, 20 milyon kullanıcıya ulaştığını ve bunların yarısını altı ay içinde işe aldığını açıkladı. Yahoo! 'ya göre Haziran 2013 itibarıyla yaklaşık 50 milyon Waze kullanıcısı vardı. Haziran 2012'de Waze, gerçek zamanlı yakıt fiyatları sunmak için bir güncelleme başlattı. Tüm Waze gerçek zamanlı güncellemelerde olduğu gibi, fiyatlar kullanıcılar tarafından gönderilir; ancak bu özellik her ülkede mevcut değildir.

Waze, Kasım 2012'den bu yana, uygulamanızdan para kazanma konusunda satıcılara ve reklamverenlere, konuma göre reklam vermek için bir web arayüzü önerdi; burada, telefon belirli bir konumda olduğunda küçük bir simgenin göründüğü yerde kullanıcıya katılmaya teşvik ediyor.[9] Ayrıca, TV haber istasyonlarına mevcut trafik raporlarını ve uyarıları doğrudan Waze uygulamasından yayınlamak için bir web arayüzü sunar; hizmet Haziran 2013'e kadar 25 ABD dolarına haber istasyonu tarafından kullanılmıştı. Ayrıca, Rio de Janeiro'da, 24 Temmuz 2013 tarihinden beri Rio'nun Operasyon Merkezi olan Rio Centro de Operações'de (46), 2012'den bu yana New York ve New Jersey'de de kullanılmaktadır.[10]

Haziran 2013'te Waze, belirli bir ülkede Fransa Bisiklet Turu (Tour de France) önemli olaylar sırasında gelecekteki yol kapanmalarını ve gerçek zamanlı trafik güncellemelerini mümkün kılan bir küresel yerelleştirme projesi başlattı.

Spotify, Mart 2017'de, Waze'le olan ortaklığını ilan etti. Waze'lerin doğrudan Waze uygulamasında Spotify ile müzik çalabileceği ve Android platformunda Spotify uygulaması hakkında Waze'in yönergelerini alabileceği entegre bir deneyim sunacaktı. Altı ay sonra, bu özellik iOS platformunda sunuldu.[11]

Google tarafından satın alınması[değiştir | kaynağı değiştir]

Söylentilere göre, Facebook ve diğer şirketler Waze'i satın almakla ilgilendi; ancak bir anlaşmaya varılamadı. Haziran 2013'te Google, Waze'i 1.3 milyar dolar karşılığında satın alarak haritalama işine yenilik ekledi.[12] Daha sonra fiyatın aslında 966 milyon ABD doları olduğu açıklandı. Anlaşmanın bir parçası olarak, Waze'in 100 çalışanının her biri, İsrail'in ileri teknoloji tarihinde çalışanlara yapılan en büyük ödeme olan yaklaşık 1.2 milyon dolar alacaktı.

Haziran 2013'te ABD Federal Ticaret Komisyonu, Google'ın Waze'i satın almasının rekabet hukukunu ihlal edip etmeyeceğini düşünmeye başladı. Waze, mobil haritalama sektöründe Google'ın kendi Google Haritalarına çok az rakip oldu. FTC, Google'ın Waze'i satın almasına itiraz etmeyeceğini kararlaştırdı.[13] Birleşik Krallık Office of Fair Trading Odası ve İsrail Antitröst Kurumu da bunu soruşturdu ve satın almalarına izin verdi.

Google, Waze'i satın almasının ardından, şirketin 2013 yılının ilk yarısında satın almalara 1,3 milyar dolar harcadığını; ancak başlangıçta medya kaynaklarında sunulan 1,1 milyar dolarlık rakam yerine Waze'in satın alımının 966 milyon dolar olduğunu açıklayan Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu'na (SEC) "10-Q" dosyası gönderdi.[14]

Desteklenen ağlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Waze, harita verilerini, seyahat zamanlarını ve trafik bilgilerini kullanıcılardan toplar ve Waze'e hiçbir bedel ödemeden Waze sunucusuna iletir. Waze kullanıcıları ("Wazers") kazaları, trafik sıkışıklığını, hız ve polis tuzaklarıyla ilgili bilgi verebilir ve çevrimiçi harita düzenleyicisinden yol, yer işaretleri, ev numaraları vb. güncelleyebilirler. Waze, kullanıcıların hızı ve konumu dahil olmak üzere anonim bilgiler gönderir.[15]

Toplanan bilgilere dayanarak, Waze daha sonra yönlendirme ve gerçek zamanlı trafik güncelleştirmeleri sağlayacak bir konumdadır. Waze, bir ülkenin yakıt fiyatlarını etkinleştirdiği takdirde, Waze ayrıca bir kullanıcının yakınında veya rotaları boyunca en ucuz yakıt istasyonunu belirleyebilir.

Waze dünyanın herhangi bir yerinde kullanılabilir; ancak haritaları yaratmaya ve verileri yararlı hale getirmek için verileri güncellemeye yetecek ilk kullanıcıları gerektirir. Halihazırda sadece 13 ülke tam haritaya sahiptir; diğerleri eksik haritalı olarak, kullanıcıların yolları kaydetmesini ve haritaları düzenlemesini gerektiriyor.

Waze adım adım sesli navigasyon, gerçek zamanlı trafik ve yere özgü diğer uyarıları sunar. Waze, kullanıcıları puan sunarak trafik veya yol tehlikelerini bildirmeye teşvik eder.[16] Eklentiler işlevleri genişletir ve bu etkileşimi uygulama ile kişiselleştirir. Örneğin, eklentiler, Foursquare ve Facebook arkadaşlarını Waze'e entegre edebilir veya yüksek suç alanı üzerinden araba kullanırken kullanıcıyı uyarabilir. 2017'de, motosiklet kullanıcıları için bir seçenek yanı sıra, araç parkuru şeritleri kullanmaya uygun kişiler için özel bir rota eklendi.

Sistem[değiştir | kaynağı değiştir]

Waze, Android ve iPhone'u desteklerken, Symbian, BlackBerry 10 (BlackBerry Q10 hariç), Windows Phone 8 ve Windows Mobile 5.0 sürümü kullanımdan kaldırılmıştır.[17] Temmuz 2013'te Waze, hem iPhone hem de Android'i desteklemeyi planladıklarını ve yeni platformları desteklemeyi düşündüklerini söyledi. Eski platformlar (Symbian, WM, BlackBerry) tam yerel kullanıcı arayüzünü veya dayandıkları diğer uygulama programlama arayüzlerini desteklemediğinden mevcut sürümlerin çalışmaya devam etmesine rağmen bunları artık destekleyemediklerini iddia ettiler.

Hükümetle etkileşim[değiştir | kaynağı değiştir]

Waze trafik analizi, yol planlaması ve acil iş gücü gönderimi için Bağlı Vatandaş Programını (ÇKP) icat etti ve başlattı. 200'den fazla hükûmet, ulaştırma ve belediye departmanı tarafından kullanılan ücretsiz bir veri paylaşım programıdır. Waze hem hükûmet verisine katkıda bulunur, hem de hükûmet verilerini kullanır.

2014 yılında Rio de Janeiro trafik yönetim sistemi için veri toplamaya başladı. Rio, hem Waze navigasyon uygulamasını ve toplu taşıma uygulaması Moovit kullanan sürücülerden gerçek zamanlı veriler toplar Rio ayrıca, bisiklet sporunun hareketlerini izlemek için bisiklet siparişi sahibi Strava'nın sahipleriyle görüşüyordu. Başlangıçta uygulamanın paylaştığı veriler tamamen anonim olmasına rağmen, insanlar, kendileri için fayda sağlıyorsa, akıllı telefonlarıyla izlenmeye razı olursa, daha ayrıntılı tanımlama ayrıntılarının mümkün olduğu kaydedildi.[18]

Waze'in benzersiz özelliklerinden biri, kullanıcıları kitle kaynaklı bilgiye dayalı olarak yönlendirmektir. Waze kullanıcıları kazadan trafik kazalarıyla ilgili birçok olayı polis tuzaklarından haberdar edebiliyorlar. Bu veriler, Waze tarafından diğer kullanıcılara ön durumdan haberdar edilmesi veya kullanıcının bölgeyi tamamen önlemek için yeniden yönlendirmesi için yardımcı olur. Kullanıcı girdisine ek olarak Waze, yol yapımı gibi trafik olayları için devlet kurumlarından gelen bilgilere güvenir. Bunun ardında yatan fikir, veriyi ne kadar çok veriyorsa o kadar doğru olur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2009. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2022. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  12. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  13. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  14. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  15. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  16. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  17. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  18. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Haberler Kategorisinden Haberler


  • Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Nedir?:Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, ile ilgili Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Ne Demektir? Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Açıklaması Nedir? Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Cevabı Nedir? Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Kelimesinin Anlamı? Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Açıklaması?:Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Gerçek mi?:Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, ile ilgili Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Hakkında?:Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, ile ilgili Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, burada bulabilirsiniz. Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Detaylar için sitemizi geziniz Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Waze Nasıl Çalışır?, Waze Ne İşe Yarar, Waze Anlamı Nedir, Waze Nedir?, resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Model Birleşmiş Milletler, Signs, Cartoon Network (Avrupa), Sadri Alışık Ödülleri Sinema Onur Ödülü, Tcpdump, Parched with Thirst Am I and Dying, Bulut fiziği, İllere göre 2023 Türkiye genel seçimleri için yapılan anketler, George Albert Smith (film yönetmeni), Mary Winchester, Fuat Sevimay, Kanyon, Kadın karakterleri listesi, Kredi kartı, Wine in My Hand (Third from the Sun), Dzerjinsk, Live at the Hammersmith Odeon 3.3.89, Vito Volterra, Samira Said, Cochise County, Lady Gaga canlı performansları listesi, Yunanistan Krallığı, Morbid Tales (Yeniden yayımlama), Cetotheriidae, Anoka County, Parthenope, Yavuz Çetin, Rüzgâr, Leonardo Rodríguez, Tom Gabriel Fischer, Billund, 21. Afife Tiyatro Ödülleri, Odun kömürü, Churchill County, Nevada, Yamen Muharebesi, IV. Chlothar, Jair oğlu Elhanan, Hürriyet, Suruç, Vibrio, Psişik, FIFA Kulüpler Dünya Kupası kazanan teknik direktörler listesi, NGC 5200, Eski Usul ve Yeni Usul tarihler, Ferdi Elmas, UEFA Futsal Kupası, Gelgit kuvveti, Kavvali, Barbara Caine, Neutralino, İdris Adil, Lebohang Morula, Tulum (çalgı), Robert Falcon Scott, Robilante, Wesleyan University, Anima (müzik grubu), Serbest Dolaşma Birliği, Anzak Günü, Bedelli askerlik, Nsumbu Ngoy, Kadri Can, Nakdi kredi, Kanûnî Sultan Süleyman, Beymelek Lagünü, Bahçe, Tarsus, Kiribatice, Avustralya saksağanı, Rusya Federasyonu Devlet Duması, Altay Erol, Polimat, Van İskele Tren İstasyonu, Elmacık, Körfez, Flamenko, Havayolları listesi, Havayolları listesi, Carlos Tenorio, Cirith Ungol (müzik grubu), 2016 Azerbaycan ara genel seçimi, Maskat, Francisco de Vitoria, Kuzey Macaristan ve Alföld, Anadolu Beylikleri, Syarhey Tsihanouski, Karabatak, Asuman Aksoy, Tenis kayıtları ve istatistikleri listesi, Shock Value, LGBT bayrağı, Amfibi Deniz Piyade Tugayı, David Durmaz, Thermi, Metal Blade Records, Far (otomotiv), Melina Matsoukas, Yassine Benzia, Mescit Dağı, Hans Thewissen, Dzyarzhynskaya Hara, Mini Dizide En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Primetime Emmy Ödülü, Kredi kartları,
Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?,