Tobias Linderoth Kimdir?

Tobias Linderoth Kimdir?

Tobias Linderoth Kimdir? Tobias Linderoth Nereli Tobias Linderoth Kaç Yaşında? Tobias Linderoth Boyu Kaç Tobias Linderoth Kaç Kilo Tobias Linderoth Doğum Tarihi Tobias Linderoth Ne Demektir? Tobias Linderoth Anlamı Nedir?

Tobias Linderoth Kimdir? Tobias Linderoth Nereli Tobias Linderoth Kaç Yaşında? Tobias Linderoth Boyu Kaç Tobias Linderoth Kaç Kilo

Tobias Linderoth Kimdir?

Tobias Linderoth

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tobias Linderoth
Kişisel bilgileri
Tam adı Tobias Jan Håkan Linderoth
Doğum tarihi 21 Nisan 1979 (44 yaşında)
Doğum yeri Marsilya, Fransa
Boyu 1,77 m (5 ft 9+12 in)
Mevkisi Defansif orta saha
Altyapı kariyeri
1985-1992 Mjällby
1992-1995 Hässleholm
1995-1996 Feyenoord
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
1996-1998 Elfsborg 57 (4)
1998-2001 Stabæk 68 (9)
2001-2004 Everton 40 (0)
2004-2007 Kopenhag 82 (4)
2007-2010 Galatasaray 13 (0)
Toplam 260 (17)
Millî takım kariyeri
1999-2008 İsveç İsveç 76 (2)
Teknik direktörlük kariyeri
2020- Skövde

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


Tobias Jan Håkan Linderoth (d. 21 Nisan 1979; Marsilya, Fransa) İsveçli eski futbolcu ve teknik direktör. Ünlü futbol adamı, Viborg Kulübü teknik direktörü ve çiftçi Anders Linderoth'un oğlu olan Tobias Linderoth, babasının futbolcu olarak formasını giydiği Marsilya'da dünyaya geldi.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Tobias Linderoth'a Fransa doğumlu olduğu için hem Fransa'dan, İsveç'ten, Şili'den, İspanya'dan ve Belçika'dan teklif gelmiştir. Ama kendisi tam Şili'yi seçerken, İsveç millî takımında forma giyen Bosna kökenli yıldız arkadaşı Zlatan Ibrahimović, Linderoth'un İsveç millî takımına geçmesinde etkin olmuştur.

Futbola 1985'te, Mjällby AIF altyapısında başlayan Tobias Linderoth, 7 yıl bu kulüpte kaldı. Ardından 1992'de IFK Hässleholm'e, 1995'te Feyenoord'a giden Linderoth, 1996'da ülkesi İsveç'e dönüp IF Elfsborg kulübünde profesyonel futbol kariyerine başladı.

Elfsborg ile iki sezonda 57 maç yapıp 4 gol attı. Sonra Norveç ekibi Stabæk'a transfer olan Linderoth, bu kulüpte 68 maçta 9 golle oynadı. Buradaki performansıyla dikkatleri çeken İsveçli yıldız, 2001'de Premier League'e gitti ve Everton FC forması giydi. Üç sezonluk Premier League kariyerinde 40 maça çıktı.

2004'te Danimarka'ya gitti ve FC København'ı zirveye taşıyan kadronun temel taşı oldu. Üç sezondaki 127 maçın tamamında ilk on birde başladı. Performansını 6 golle süsleyen Linderoth, iki de Danimarka şampiyonluğu yaşadı. Linderoth bu sürede 2 kırmızı, 41 sarı kart gördü. İsveç millî takımında da kilit rol üstlenen Tobias Linderoth, ikinci kaptanı olduğu ekiple 1999'dan beri 74 maça çıktı, 2 gol attı. 2002 ve 2006 FIFA Dünya Kupası, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden İsveçli yıldız, 2002 FIFA Dünya Kupası'nda bir maçta 96 dakika sahada kalıp 14.69 km koşarak adından söz ettirdi.

Eşi Maria Linderoth ile 25 Ekim 2006'da ilk kez çocuk sevinci yaşayan Tobias Linderoth, aynı yıl ülkesinde “Yılın En İyi Orta Saha Oyuncusu” seçildi. 2007'de Galatasaray kadrosuna katılan “Tobb” ve “Tobi” lakaplı futbolcu, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en flaş transferlerinden birine imza attı. Performansıyla kısa sürede futbolseverleri kendine hayran bırakan İsveçli oyuncu, tam da Türkiye'ye alıştığı dönemde kalçasından sakatlanarak sezonu kapattı. 1,5 sezonda sadece 14 maç oynadı. Galatasaray'a gelene kadar Avrupa liglerindeki en istikrarlı oyunculardan birisi olan Linderoth burada sakatlıklardan bir türlü kurtulamadı. Yaşadığı sakatlıklar ve bunlara bağlı olarak geçirdiği operasyonlar nedeniyle 2.5 sezon Florya'daki sağlık merkezinde rehabilitasyon süreci geçiren Linderoth'un sözleşmesi 2009-2010 sezonu devre arasında 22 Ocak 2010 tarihinde tek taraflı olarak feshedilmiştir.

Tüm alacakları ödenen İsveçli orta saha oyuncusu, ülkesinde de futbola bir türlü geri dönüş yapamayınca 12 Kasım 2010 tarihinde futbolu bıraktığını açıklamıştır.[1]

Teknik direktör kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Emekli olduktan sonra, Linderoth IF Elfsborg'un gençlik akademisinin yöneticisi olarak on yıl geçirdi. Linderoth, 18 Kasım 2020'de İsveç'in 3. liginde yer alan Skövde AIK'nin teknik direktörü seçildi.[2]

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Arjantin'de 1978 FIFA Dünya Kupası'nda oynayan eski bir İsveçli uluslararası futbol koçu Anders Linderoth'un oğludur[3] ve Tobias, Anders'in Marsilya'da oynarken Fransa'da doğdu. 25 Ekim 2006'da Tobias ve eşi Maria, ilk çocuklarını doğurduğunda ebeveyn oldular.

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Linderoth'tan futbola veda!". 22 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2010. 
  2. ^ "Välkommen till Skövde AIK, Tobias!". Skövde AIK. 18 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "World Cup Trivia - Fathers, Sons and Brothers, Uncles and Nephews". RSSSF. 2 Ekim 2014. 26 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Tobias Linderoth Kimdir? Kimdir?:Tobias Linderoth Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Tobias Linderoth Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Tobias Linderoth Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Tobias Linderoth Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Tobias Linderoth Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Tobias Linderoth Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Tobias Linderoth Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Tobias Linderoth Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Tobias Linderoth Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Tobias Linderoth Kimdir? Kaç Yaşında?:Tobias Linderoth Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Tobias Linderoth Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Tobias Linderoth Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Tobias Linderoth Kimdir? Nereli?:Tobias Linderoth Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Tobias Linderoth Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Tobias Linderoth Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Tobias Linderoth Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Apollinaris, Pariotrigona, Paratrigonoides, Plasniça Belediyesi, Oxytrigona, İjitsa, Artı değer, Thaiphantes, Nannotrigona, Knuth yukarı ok gösterimi, Aydıncık Adaları, Mardin Artuklu Üniversitesi, Meliwillea, En İyi Belgesel Film Akademi Ödülü, Hylotrupes, Kalkınmada Öncelikli Bölgeler, Esat Bey, Phymatodes, Leurotrigona, Meliponula, 33. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti, Liotrigona, Harpenden, Psychotria rakotoniaina, Polimeks, Geotrigona, Kir ve Karzin şehristanı, Geniotrigona, Suzan Farmer, Gaurochromis, Theridion desertum, 1219, Frieseomelitta, Cephalotrigona, 2012 Güney Kore başkanlık seçimi, Yoldaki İşaretler, Perigracilia, Sphyrapicus varius, Bayrak Partisi (Türkiye), Ekaterina Riazanova, Apotrigona, Johnnie Walker, Dihammaphora, Callidiellum, Mansaf, Kenta Kano, Soya fasulyesi, Ezio Auditore da Firenze, Ampersand, Frontinus, İstihbarat teşkilatları listesi, Aisa Hakimcan, Ömer Tuğrul İnançer, Mutluluk, Oliver Cromwell, Hosea Kutako Uluslararası Havalimanı, Ördek gagalı dinozor, Sentosa, Çoğulculuk, Physocnemum, Virüs mutasyonu, Elatotrypes, Antipathella, Rubén Rayos, Torpediniformes, Motherwell FC, Digitized Sky Survey, Nelinho, Disteniini, Municipium, Theropithecus gelada, Mezzosoprano, Moğol Özerk Hükûmeti, Camilla (Birleşik Krallık kraliçesi), Hun hükümdarları listesi, Callidiini, Graciliini, Cleomenini, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Dimitrios Kolovetsios, Beyaz ballıbaba, Diriliş Partisi, Camilla Parker Bowles, Aslı Enver, Solanum stuckertii, National Park Service, Honduras Ulusal Marşı, Yeşilburç Barajı, Kahverengi orman toprakları, Lubomír Zaorálek, Krater Gölü Ulusal Parkı, Lampropterus, Chibchea elqui, Psychotria alainii, Prodysderina, Trochosa melloi, Pseudopilema, Heterachthes, Bulbophyllum drymoglossum, Gümüşhane Havalimanı,
Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?,