Telsiz İsminin Anlamı Nedir?

Telsiz İsminin Anlamı Nedir?

Telsiz İsminin Anlamı Nedir?

Telsiz İsminin Anlamı Nedir?

Telsiz İsminin Anlamı

Telsiz İsminin İstatistikleri

İsminin Anlamı Nedir?

Binlerce ismin anlamını bulun. İsim kökeni, analizi, falı, istatistikleri gibi birçok bilgiye tek tık ile ulaşın. Eğlenceli etkinlikler ile birlikte sosyal madyada paylaşın. Nerden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Yukardaki canlı aramayı kullanın veya popüler isimlere göz atın.

 

İsim, özel-genel (cins), canlı-cansız, somut-soyut tüm varlık, kavram ve olayları karşılayan sözcüklerdir. Sıfat, zarf, zamir gibi kelime grupları isim soylu kelimeler olarak kabul edilir. Türkçede isimler genel olarak kabul edilen dört farklı şekilde sınıflandırılır:

Telsiz İsmi Caiz Mi?

Telsiz İsminin Resmi Telsiz İsminin Numeraolojisi

Telsiz İsminin Anlam Falı

Telsiz İsminin Anlam Falı Telsiz İsminin Kader Sayısı Ve Kişilik Özellikleri Telsiz İsminin Analizi Telsiz İsminin Anlam Yorumu

Telsiz İsminin Numeraolojisi

Telsiz İsmi Caiz Mi? Telsiz İsmili Ünlüler Telsiz İsminin Arapça Yazılışı Telsiz İsminin Çince Yazılışı

Telsiz İsminin Resmi

Telsiz İsminin Japonca Yazılışı Telsiz İsminin Hiyeroglif (Mısır) Yazılışı Telsiz İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Telsiz İsminin Anlamı

Telsiz İsminin Anlamı, Telsiz İsminin İstatistikleri

Telsiz İsminin Resmi, Telsiz İsminin Numeraolojisi, Telsiz İsminin Anlam Falı, Telsiz İsminin Kader Sayısı Ve Kişilik Özellikleri,

Telsiz isminin sözlük anlamı

Telsiz İsminin Analizi, Telsiz İsminin Anlam Yorumu, Telsiz İsmi Caiz Mi?, Telsiz İsmili Ünlüler, Telsiz İsminin Arapça Yazılışı,

Telsiz İsminin Arapça Yazılışı

Telsiz İsminin Çince Yazılışı, Telsiz İsminin Japonca Yazılışı, Telsiz İsminin Hiyeroglif (Mısır) Yazılışı, Telsiz İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Telsiz İsminin İstatistikleri

Telsiz İsminin Anlamı Nedir?

Telsiz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bir el telsizi

Telsiz, haberleşmede kullanılan alıcı-verici bir radyo. Kabloya ihtiyaç duymadan, radyo sinyalleri ile haberleşme yapılmasına imkân veren cihazlardır. Normal radyo alıcılarından farkı, cihazın aynı zamanda yayın yapma kapasitesine sahip olmasıdır. Bu nedenle bazı dillerde "iki yönlü radyo" olarak adlandırılır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Radyo ışınlarının varlığı ilk olarak 1864 yılında James Cemlerk Maxwell tarafından teoretik olarak söylenmiş ve 1888 yılında Heinrich Hertz tarafından deneysel olarak onaylanmıştır. İlk telsiz bağlantısı 1896 yılında ünlü bilim insanı Guglielmo Marconi tarafından gerçekleştirilmiştir.[kaynak belirtilmeli] Marconi bunu gerçekleştirmek için, radyo ışınlarının varlığını kanıtlayan Heinrich Hertz tarafından yapılan, bir telsiz vericisi ve alıcısı, anten telleri ve elektro manyetik dalgalar için bir göstergeç kullanmıştır. II. Dünya Savaşı’ndan günümüze, Erich Zepler tarafından geliştirilen telsiz tasarım tekniği kullanılmaktadır.

Çalışma prensibi[değiştir | kaynağı değiştir]

Her telsiz belirli bir frekans aralığında çalışır. Bağlantıya geçmek istediğiniz kişiyle aynı frekansta bulunmanız gerekmektedir. Her ülkede frekans aralıklarını belirleyen kurumlar vardır. Türkiye'de bu kurumun adı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'dur.

Telsiz cihazları, genel olarak, bir istasyonun gönderme yapması sırasında diğerinin dinlemede bulunması esasına dayanarak çalışır. Simplex haberleşme olarak tanımlanan bu yöntemde, her iki istasyon aynı frekansı kullanır. Aynı anda iki istasyonun konuşması ise, iki farklı frekansın kullanılmasıyla olasıdır ve "duplex haberleşme" olarak anılır.

Lisans gerektirmeyen 27 MHz bandında kullanılan "halk bandı" (citizen band) telsizlerde, bir istasyonun konuşmasını tamamladığında "roger beep" olarak adlandırılan tiz bir ses yayınlanır veya görüşmesini bitiren istasyon, mesajının bittiğini bildirir. Radyo amatörleri arasında "roger beep" kullanılmaz, zira görüşme sonunda Q kodlarından örneğin QSL "mesajım alındı mı?" kullanılır.

Radyo amatörleri, uzun dalga olarak adlandırılan çok düşük frekanslardan başlayarak, kısa dalga ağırlıklı olmak üzere, çok yüksek frekanslarda çalışma olanağına sahiptir.

Amatör Telsiz kullanmak için her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de ehliyet almanız zorunludur. CB ve PMR Telsiz kullanmak için , Yeni Telsiz Kanununa ve KMT yönetmeliğine göre ruhsat veya ehliyete ihtiyaç yoktur.

Belgesiz haberleşme yapmak çeşitli cezalar içeren yaptırımlara sahiptir. Bunların temel amacı haberleşme güvenliğini ve kalitesini korumaktır.

Telsiz ehliyeti almak için KEGM'nin https://www.kiyiemniyeti.gov.tr/ehizmetler/amator_telsiz_sinavi_on_basvuru adresinden kimlik bilgilerinizle e-devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



İsminin Anlamı Nedir? Kategorisinden Haberler


  • Telsiz İsminin Anlamı Nedir? Nedir?:Telsiz İsminin Anlamı Nedir? Nedir?
  • Telsiz İsminin Anlamı Nedir? İsminin Anlamı:Telsiz İsminin Anlamı Nedir? İsminin Anlamı
  • Telsiz İsminin Anlamı Nedir? İsminin İstatistikleri:Telsiz İsminin Anlamı Nedir? İsminin İstatistikleri
  • Telsiz İsminin Anlamı Nedir? İsminin Analizi:Telsiz İsminin Anlamı Nedir? İsminin Analizi

Amarcord, V. Charles, Eğrelti, Lamport, Buckinghamshire, Lessines, Filipin Adaları, Ferdinand (Bulgaristan çarı), Theodoro Prensliği, 1981 Le Mans 24 Saat Yarışı, Paladyum, A Matter of Life and Death (albüm), Glasgow, Kentucky, Asya Kalkınma Bankası, Kamera türleri listesi, Sitta oenochlamys, Günlüce, Emet, Spermophilus citellus, Komedi Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Primetime Emmy Ödülü, Dževad Poturak, Fångad av en stormvind, Asian Development Bank, Erkekler Süper Kupa (hentbol), Bileşik sayı, Gorontalo (şehir), II. George (İngiltere Kralı), Hüseyin Kaptan Gradaşçeviç, Leg press, Necla Kelek, Mesalazin, Niyazlar, Yeşilova, Memory Stick, V. Henry (oyun), Ben Fero, Dragon Quest, Berlin Muharebesi muharebe düzeni, Vasıta eki, 2023 Gazze insani krizi, Meredith Baxter, Little Mix, Berlandiera lyrata, Avrupa Birliğinin Enerji Politikası, Kurbat İvanov, POSCO, Black Jack (marka), NGC 2618, Pleystein, Karahisar, Tavas, Tataristan, I. Franz (Kutsal Roma İmparatoru), Gokkun, Ezoterizm, 2019 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi, António de Spínola, İnönü, Karşıyaka, Aaron Ramsdale, Kevin J. Anderson, Dünyanın dış çekirdeği, Sarthe, Gotthard Karayolu Tüneli, Yusuf Ahlatçı, Ovapınar, Ardahan, Sound of Freedom, Seyfert galaksisi, VII. Karl (Kutsal Roma imparatoru), Theater an der Wien, Beşar Vilayeti, Erol Kardeseci, Daitō, Osaka, Anastasiya Gimazetdinova, Batmazlık, Yuri Lodygin, Amun, Sürpriz Yumurta, İki hörgüçlü deve, Hindistan ekonomisi, Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı, Avusturya Egemenliğindeki Sırbistan, Türk Kağanlığı, Puente Viesgo, Carpineti, Football Manager 2022, Coop (İsviçre), .45 ACP, Kady (futbolcu), Brezilya ekonomisi, NGC 5816, Rita Levi Montalcini, Porsche 944, Péter Balázs, Avusturya Veraset Savaşları, Gül Yüzlü Sevdigim, Avrupa mutfakları listesi, Megadermatidae, Napoli Krallığı krallar listesi, Sébastien Le Prestre de Vauban, Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı, 1660 Büyük İstanbul Yangını, Solomon (Macaristan Kralı), Harpagolestes uintensis, VI. Karl (Kutsal Roma İmparatoru),
Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı, Meryem Tanrıverdi Göktaş Kimdir?,