Stromae Kimdir?

Stromae Kimdir?

Stromae Kimdir?

Stromae Nereli

Stromae Kaç Yaşında? Stromae Boyu Kaç Stromae Kaç Kilo Stromae Doğum Tarihi Stromae Ne Demektir? Stromae Anlamı Nedir?
Stromae Kimdir? , Stromae Nereli , Stromae Kaç Yaşında? , Stromae Boyu Kaç , Stromae Kaç Kilo , Stromae Doğum Tarihi , Stromae Ne Demektir? , Stromae Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Stromae
Stromae Kelimesinin Anlamı Nedir? Stromae Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Stromae Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Stromae - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Stromae - Oranlamak Stromae - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Stromae - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Stromae - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Stromae - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Stromae
Stromae Nedir? Stromae Ne demek? , Stromae Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Stromae
Stromae Kelimesinin Anlamı? Stromae Ne Demek? Stromae Ne Demektir? ,Stromae Analizi?
Stromae
Stromae Anlamı Nedir? Stromae Ne Demektir?, Stromae Açıklaması Nedir? , Stromae Cevabı Nedir? , Stromae Kelimesinin Anlamı?

Stromae Kimdir?

Stromae

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Stromae
Stromae, 2011
Genel bilgiler
Doğum adıPaul Van Haver
Doğum12 Mart 1985 (39 yaşında)
Etterbeek, Brüksel Bölgesi, Belçika
TarzlarHouse music, New Beat, Elektronik müzik
MesleklerŞarkıcı, söz yazarı
Çalgılarbateri, klavye
Etkin yıllar2005–günümüz
Müzik şirketiVertigo Records, Mercury Records, (Universal Music Group)
Resmî sitestromae.net

Paul Van Haver ya da sahne adıyla Stromae ([stʁɔmaj]; d. 12 Mart 1985), Belçikalı şarkıcı ve söz yazarı. Kendi tarzını hip hop ve elektronik müzik olarak tanımlamıştır. Haftalar boyunca çok sayıda ülkede birinci sıraya yerleşen Alors on danse şarkısıyla ünlü olmuştur.

Aile hayatı ve çocukluğu[değiştir | kaynağı değiştir]

Stromae, Ruanda kökenli mimar bir baba ve Flaman bir annenin çocuğu olarak Brüksel'de dünyaya geldi. Stromae, 9 yaşındayken Tutsi olan babası Ruanda Soykırımı'nda öldürüldü.[1] Bir Cizvit okuluna giderken 11 yaşında Jacques Brel'i dinleyerek müziğe olan ilgisini keşfetti. Bateri çalmayı öğrendiği 'l'Académie Musicale de Jette'de eğitime başladı. Bu müziğe ilk adımı olmuştur. İlk ürünlerini Son müzik türünde vermiştir.

Müzik kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

2000-2007: ilk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

2000'de Opsmaestro takma adıyla bir rapçi olarak tanındı. Sonradan şimdiki sahne adı olan Stromae adını almıştır. (Stromae Fransızcada öğretmen anlamına gelen Maestronun anagramıdır.)

18 yaşında "J.E.D.I." isimli bir rapçiyle "Suspicion" isimli bir rap grubu kurdu. "Faut que t'arrête le Rap..." isimli yapımcılığını ve müziğini kendilerinin üstlendiği bir video yaptılar. Bu videodan sonra J.E.D.I. iki kişilik gruptan ayrılma kararı aldı.

Stromae, özel okulunun eğitim masraflarını karşılayabilmek için part-time olarak otel sektöründe çalışmaya başladı, fakat bu durum okuldaki performansını etkiledi. Institut national de radioélectricité et cinématographie okuluna kayıt olduktan kısa bir süre sonra ilk albümü olan "Juste un cerveau, un flow, un fond et un mic..."i yayınladı.

2007-2008: ilk EP ve plak kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Brüksel'deki film okula devam ettiği dönemde 2007'de sadece müzik kariyerine odaklanmaya karar verdi. Sonuç olarak ilk EP'si olan "Juste un cerveau, un flow, un fond et un mic…" albümüyle müzik sektörüne ilk adımını attı. "Because Music" ve "Kilomaître" ile 2008'de 4 yıllık sözleşme imzaladı.

2009-2012: uluslararası alanda başarısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Paul 2009'da NRJ müzik radyosunda genç eğitimci olarak işe başladı. Müzik yönetmeni, Vincent Verbelen ilk şarkısı olan Alors on danse'in başarısından çok etkilendi ve radyoda ilk canlı performansını yapmasına karar verdi. Dinleyicilerden (Anna Wintour, Jean-Claude Van Damme ve dönemin Fransız başbakanı Nicolas Sarkozy gibi önemli isimler dahil) son derece coşkulu tepkiler alan Stromae'nin kariyeri de başlamış oldu. Albüm satışları hızla yükseldi ve haftalarca Belçika müzik listelerinde bir numarada kaldı.

Vertigo Records,Mercury Records Fransa etiketiyle (Universal Music Group) uluslararası lisans anlaşmasını imzaladı.

Mayıs 2010'da Alors on danse şarkısı Belçika, Fransa, Hollanda, Yunanistan, Almanya, Avusturya, Türkiye, İsviçre, İtalya, Danimarka, Romanya ve Çekya'da müzik listelerinin bir numarasına yerleşti.

2 Eylül'de Kanye West'le beraber Alors on danse şarkısına remix yaptı.[2] 2010'da En İyi Çıkış Yapan Hollandalı ve Belçikalı kategorisinde MTV Müzik Ödülleri'ne aday oldu.

Müziği ve etkisi hakkında şunları söylemiştir: "Küçük bir grupla rap müzik yapıyordum. Fransız şarkılarını taklit ettiğimizi düşünüyordum, ama ben daha çok Amerikan tarzı müzik yapmak istiyordum fakat Avrupa tarzını bırakamıyordum. Ve 1990'ların Eurodanceını yeniden keşfettim. Bir süre bu müzikten utanmıştık fakat aslında bu türde keşfedilecek çok şey varmış. Bu müzik kaynağını house ve salsadan alıyordu. Ayrıca Jacques Brel'e büyük bir hayranlık duydum -üzerimde büyük bir etki bırakmıştı-fakat aynı zamanda çocukken dinlediğim; bütün Afrika'da yayılan Kongo dansı rumba ve Küba dansı son gibi diğer türlerden de etkilenmiştim. "Stromae ayrıca ileride o zaman kurulacak Swag+5 rap grubu ve rapçi T-Jay'le bir ortaklık kurmakta ısrar etmişti. Bu ortaklık olmadı fakat Stromae bu Amerikan tarzı grubun büyük bir hayranı olarak kalmıştır.[3] Eleştirmen Mooley Moodcraft Stromae için: "90'ların elektro synthini ve temposunu sakin bir havayla sunuyor."

2011'de European Border Breakers Ödülünün on kazananından biri olmuştur. 9 Şubat 2012'de içinde Alors on danse'in de yer aldığı Cheese albümünü yayınladı ve Victoires de la Musiqueda En İyi Dans Albümü ödülünü kazandı.

23 Mayıs'ta Fransız TV show Taratata'da Black Eyed Peas'le birlikte Alors on danse ve Don't Stop the Party'i harmanlayıp seslendirdi. Stromae ayrıca 24-25 Haziran'da Stade De France'da ilk iki konserini vereceğini duyurdu.[4] Stromae önceden will.i.am ile NRJ Müzik Ödülleri'nde tanışmıştır.will.i.am Stromae'ye Alors on danse'i çok beğendiğini ve birlikte çalışmak istediğini söylemiştir.

2011'de En İyi Çıkış Yapan Belçikalı kategorisinde MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde aday gösterildi.[5]

2013-günümüz: Racine carrée[değiştir | kaynağı değiştir]

İkinci albümü 13 Mayıs 2013'te yayınlandıktan sonra ilk single'ı "Papaoutai" olmuştur. Belçika ve Fransa'da 1. numara, Hollanda'da 2. numara, İsviçre ve Almanya'da 7.numaraya yerleşmiştir.

22 Mayıs 2013'te, Stromae'nin sabaha karşı bir tren istasyonunda içkili görüntülerinin olduğu amatör videolar YouTube'da yayınlandı.[6] Görüntüler yalanlandı. Birkaç gün sonra bu görüntülerin müzik videosuna ait olduğu ortaya çıktı. Bunu Fransız TV Showu Ce soir ou jamaisda yeni single'ı "Formidable" hakkında konuşurken onayladı. Şarkı sarhoş bir adamın kız arkadaşından ayrılmasını anlatıyordu. Görüntüler 22 Mayıs'ta tamamen doğaçlama olarak gizli kameralarla çekilmişti. Aynı zamanda klipte vatandaşların cep telefonlarıyla görüntü aldığı ve üç polis memurunun şarkıcıyla konuştuğu görülür.[7][8]

26 Temmuz 2013'te Facebook[9] ve Twitter[10] hesaplarından ikinci stüdyo albümü Racine carrée ya da ı tamamladığını 16 Ağustos 2013'te yayınlayacağını duyurdu. 25 Ağustos 2013'te,Fransız festivali Rock en Seine de Papaoutaii söylediği Major Lazer'ın showuna katıldı. Eylül 2013'te, Belçikalı rock grubu Mintzkov "Formidable/Wonderful" şarkılarını Studio Brussel'de İngilizce olarak yorumladı. Kasım 2013'te, Stromae MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde En İyi Çıkış Yapan Belçikalı kategorisinde ödül aldı.[11][12]

18 Aralık 2013'te Racine Carree ismini verdiği albümünden “Tous Les Mêmes”[13] isimli parçasının klibini yayınladı.

15 Eki 2021'de "Santé" isimli klibini yayınladı.[14]

Kişisel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Stromae'nin bir portresi.

Stromae Haziran 2011'de eski Miss Belgium güzeli Tatiana Silva ile ilişkisi olduğunu onayladı.[15] Aralık 2012'de ayrıldılar.[16]

Coralie Barbier adlı eşiyle 2015'te Katolik inanç esaslarına uygun bir şekilde evlendi. 2018'de bir çocuğu oldu.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Stüdyo albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Genişletilmiş versiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2007: Juste un cerveau, un flow, un fond et un mic…

Karışık[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2006: Freestyle Finest
  • 2009: Mixture Elecstro

Video albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Araç kiti[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Tracing Stromae's Rwandan roots | The New Times | Rwanda". web.archive.org. 4 Ağustos 2019. 4 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2024. 
  2. ^ Stromae feat. Kanye West – Alors on danse 3 Temmuz 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. YouTube (2010-09-02). Retrieved on 2012-02-22.
  3. ^ The Observer, 5 September 2010
  4. ^ Black Eyed Peas at Stade De France | MSN Arabia Entertainment 8 Ekim 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Arabia.msn.com (2011-07-26). Retrieved on 2012-02-22.
  5. ^ MTV EMA 2011 :: 06.11.2011 :: Belfast :: Stromae 25 Nisan 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Be.mtvema.com (2011-11-06). Retrieved on 2012-02-22.
  6. ^ Stromae bourré à Bruxelles 18 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. YouTube (2013-05-23)
  7. ^ "Stromae - Formidable (ceci n'est pas une leçon)". 27 Mayıs 2013. 17 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2013. 
  8. ^ "VIDEO. Formidable : le clip de Stromae nous a tous buzzés" (Fransızca). lexpress.fr. 27 Mayıs 2013. 26 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2013. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2013. 
  10. ^ Stromae [@Stromae] (26 Temmuz 2013). "It's done. My 2nd album will be released on August 19th and you can already pre-order it. Its name is √ (square root) t.co/U0vOzE2dLq" (Tweet). Erişim tarihi: 22 Temmuz 2020Twitter vasıtasıyla. 
  11. ^ Thijs, Tommy (18 Eylül 2013). "Dit zijn de genomineerden voor de MTV European Music Awards". De Morgen (Felemenkçe). 24 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013. 
  12. ^ "2013 MTV EMA: Highlights of the show & winners". MTV. 10 Kasım 2013. 11 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2013. 
  13. ^ "Stromae'nin Yeni 'hit'i "Tous Les Mêmes"". 27 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2014. 
  14. ^ "Sante". 15 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ LD (17 Haziran 2011). "Stromae confirme être en couple avec Tatiana Silva". Cine Télé Revue (Fransızca). 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2013. 
  16. ^ Delvaux, Catherine (26 Nisan 2013). "Stromae et Tatiana Silva ont rompu" (Fransızca). 7SUR7.be. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Stromae Kimdir? Kimdir?:Stromae Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Stromae Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Stromae Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Stromae Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Stromae Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Stromae Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Stromae Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Stromae Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Stromae Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Stromae Kimdir? Kaç Yaşında?:Stromae Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Stromae Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Stromae Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Stromae Kimdir? Nereli?:Stromae Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Stromae Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Stromae Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Stromae Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Psychotria infundibularis, Psychotria impressinervia, Psychotria insueta, Beşiktaş (atletizm takımı), Süperkıta döngüsü, Psychotria plantaginoidea, Dušan Tadić, Psychotria piresii, Bülent Uygun, Beşiktaş başkanları listesi, Psychotria phanerophlebia, Mantıksal pozitivizm, Beşiktaş Esports, Psychotria petitii, OpenDocument, Beşiktaş (futbol takımı) sezonları listesi, Psychotria pendula, Psychotria pearcei, Metin Ali Feyyaz, Konayev, Nesticus inconcinnus, Evlilik Öpücüğü, Beşiktaş (plaj futbol takımı), Psychotria parvula, Zoli Ádok, Scottie Pippen, Solanum campanulatum, Oxyria, Akat, Beşiktaş, Psychotria parvistipulata, Beşiktaş (rezerv takımı), Psychotria parkeri, Academy Award for Best Animated Short Film, Psychotria papuana, Mayarí, Otto Ohlendorf, Doğu Timor başbakanları listesi, Danimarka Silahlı Kuvvetleri, The White Buffalo, Vasiliy Smıslov, Psychotria pallida, Golbol, Psychotria irwinii, Psychotria johnsii, Entropy, Psychotria pallens, Aziz Patrick Haçı, Yalçın Kurtbay, Psychotria jugalis, Peter Mohila, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü, Psychotria kaduana, Rol yapma oyunu, Enver Akova, Psychotria katikii, Hristiyan deizmi, Etkin piyasalar hipotezi, 2023 Türkiye anayasa krizi, Psychotria paeonia, Psychotria klossii, Murmansk Oblast, Psychotria klainei, Kozo Tashima, Hayvan hakları savunucusu filmler listesi, İsveç Doğa Tarihi Müzesi, Rudolf Hess, Crystal Palace National Sports Centre, 1277, Sarah Woodhead, Fransiyum, Kars milletvekilleri, Ivan Rebroff, Barış, Karabağlar, Kızılören, Araç, Turgay Semercioğlu, Kamçatka Krayı, Henoteizm, The Night House, Conquest (1937 film), Jocelyn Bell Burnell, Julius J. Epstein, Astronomi tarihi, Hotline Bling, Dağ mukallidi, Psychotria lantzii, Biyoloji, Mustafa Dalcı, Psychotria lasianthifolia, Va dire à lamour, Psychotria leitana, Psychotria leleana, 1972 Yaz Olimpiyatları, Psychotria linderi, Psychotria longipetiolata, Murat Ağırel, Trombon, 2004 Acıbadem saldırısı, Golbat, Besteci, Büyük dükalık,
Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?,