Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında?

Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında?

Serpil Güvenç Kimdir? , Serpil Güvenç Nereli , Serpil Güvenç Kaç Yaşında? , Serpil Güvenç Boyu Kaç , Serpil Güvenç Kaç Kilo , Serpil Güvenç Doğum Tarihi , Serpil Güvenç Ne Demektir? , Serpil Güvenç Anlamı Nedir?

Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Serpil Güvenç Boyu Kaç Serpil Güvenç Kaç Kilo Serpil Güvenç Doğum Tarihi Serpil Güvenç Ne Demektir? Serpil Güvenç Anlamı Nedir?

Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında?

Serpil Güvenç

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sıdıka Serpil Güvenç
Doğum01 Ağustos 1948 (75 yaşında)
İstanbul
MeslekYazar, Çevirmen, siyasetçi, Köşe yazarı
MilliyetTürkiye
TürPolitika, Edebiyat

Sıdıka Serpil Çelenk Güvenç (d. 01 Ağustos 1948, İstanbul), Türk yazar, çevirmen, siyasetçi, köşe yazarı.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıdıka Serpil Güvenç, 1948 yılında İstanbul'da ev hanımı Zeliha Hanım ve makine mühendisi Mehmet Hakkı Sayar Bey'in kızı Şekibe Hanım ve ev hanımı Sıdıka Hanım ile züccaciyeci Mustafa Çelenk Bey'in oğlu, Denizler'in avukatı Av. Halit Çelenk'in ilk çocukları olarak dünyaya geldi. 1955 yılında ilkokula Samsun'da Mustafa Kemal İlkokulu'nda başlayan Güvenç 1960 yılında, yatılı okumak üzere, girdiği TED Ankara Koleji'nde hazırlık da dahil 7 yıl okudu. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümünden 1972 yılında kimya yüksek mühendisi olarak mezun oldu. Aslında 1971 yılında mezun olması gerekiyordu; fakat Vahap Erdoğdu ve arkadaşları davasından, o zamanlar nişanlısı olan Kaya Güvenç ile birlikte, tutuklandığı için sınavlara alınmadı. 1972 Temmuzunda girdiği Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu'nda Sevgi Soysal ve Gülay Göktürk'le birlikte üç ay hapis yattı.

Deniz Gezmiş'lerin dava sürecinde dışarıdan gelenlere Kaya Güvenç ile tercümanlık yapıp imza toplamaya çalışıyorlar. Nusret Fişek ve Faruk Erem imza vermiyorlar. Hacettepe Sosyalist Fikir Kulübü yönetim kurulu üyeliği yapan Güvenç, ilk çıkan İleri'de (Hacettepe Üniversitesi yayın organı) yazdı ve burada üniversite Öğrenci Birliği adına yazdığı Diyalektik ve Tarihi Materyalizm adlı broşürü de yayınlandı.

1972 Eylül ayında Irak Sefareti'nde sefir sekreteri olarak iş hayatına atılan Sıdıka Serpil Güvenç, 1973 Ocak ayında Ankara Üniversitesi Sağlık Koleji'nde kimya öğretmeni olarak işe başladı. 1974-1982 yılları arasında MTA'da çalışan Güvenç, 1982 - 1984 yılları arasında da Libya Trablus Koleji'nde kimya öğretmenliği yaptı. 1986-2002 yılları arasında TED Ankara Koleji'nde kimya öğretmenliği yaptıktan sonra, 2001-2004 yılları arasında ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'nde Yüksek Lisans yaptı.

1998-2004 yılları arasında 68'liler vakfı yönetim kurulunda bulundu. Yurtsever Cephe ve İşçi Birliği'nde çalışmalar yaptı. 2007 yılında Yurtsever Cephe Ankara milletvekili adayı oldu.[1] Türkiye İnsan Hakları Kurumu Vakfı kurucu üyesi olan Güvenç halen Sol Cephe ve Haziran Hareketi içerisinde aktif çalışmaktadır.[2]

Kimya Mühendisleri Odası'ında dergiye haşhaş sorunu ile ilgili yazılar yazan Güvenç, Vahap Erdoğdu'nun 2 yıl kadar yayınladığı Yeni Ülke'de de yazmaya başlar. Evli ve Sanem ve Özer adlarında 2 çocuk annesi olan Sıdıka Serpil Güvenç, Aratos dergisi, Sol Cephe, İşçi Birliği, Evrensel Kültür, RED, Evrensel, Cumhuriyet ve Sol gazetesinde de yazılar yazmıştır ve halen Sol Portal'da köşe yazarlığına devam etmektedir.[3]

Yapıtları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

Çevirileri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Sosyalistler için Felsefe - The Philosophy of Socialists (Erdoğan Başar ile birlikte), Maurice Cornforth, Sol Yayınları, 1965 (Çevirenlerde Sıdıka Serpil Güvenç'in adı S. H. Çelenk diye yazar; çünkü çevirmenin yaşı küçüktür ve TCK 142'den dolayı bir şey olursa cezayı babası Halit Çelenk üstlenecektir.)[7]
  • Tarımda Kapitalizm - Capitalism in Agriculture, Vladimir ilyiç Lenin, Sol Yayınları, 2003, ISBN 9789757399558[8]
  • Nazi İşgalinde Sovyet Kadınları - Unwomanly Face of War (Hilal Ünlü ile birlikte), Swetlana Aleksiyeviç, Evrensel Basım Yayın, 2015, ISBN 9756525272[9] (Telif hakkında anlaşılamadığı için Evrensel Basım Yayın kitabın basımını durdurdu.)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "2007 seçimleri Yurtsever Cephe Ankara milletvekil adayı". 16 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2017. 
  2. ^ "Haziran Siyaseti". 16 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2017. 
  3. ^ "Sol Portal". 16 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2017. 
  4. ^ "İkili Anlaşmalardan Kıbrıs'a Solun Merceğinden Dış Politika". 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2017. 
  5. ^ "Deniz'lerin Şekibe Ablası". 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2017. 
  6. ^ "Darağacına Mektuplar". 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2017. 
  7. ^ "Sosyalistler İçin Felsefe". 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2017. 
  8. ^ "Tarımda Kapitalizm". 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2017. 
  9. ^ "Nazi İşgalinde Sovyet Kadınları". 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2017. 


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Kimdir?:Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Biyografisi?:Biyografi, Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Kaç Yaşında?:Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Nereli?:Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Serpil Güvenç Kimdir? Serpil Güvenç Nereli Serpil Güvenç Kaç Yaşında? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Yasser Corona, Challenger Kruvazör Tank (A30), Zeynep Tedü, Capra aegagrus, Eagle and Child, Artin Dadyan Paşa, Denso, Tanrılar Vadisi, Hermann Göring, Sedalia, Missouri, Encyclopædia Britannicanın birinci baskısı, Duraklama dönemi Osmanlı sadrazamları listesi, Mims, Venedik Tersanesi, Teşebbüs, Gözlemevleri kodları listesi, Film (film), Libretto, Bryan Ferry, Brian Molko, Rassal yürüyüş, Piedmon, Beyin ölümü, Bulgur, Barış Koruma Kanunu, Selahaddin (il), Fatih, Bismil, Karadağ Krallığı, skolastik felsefe, NGC 725, Bağlarbaşı, Gaziosmanpaşa, Günther Rüdel, Jean de La Fontaine, Simon MacCorkindale, Maxwell, Cawood, Büyük Vatanseverlik Savaşı Sırasında Sovyet Arktik Muhafızları Anıtı, Kızılbel, Fethiye, Al Nassr, Kutbiddin Aybek, D 505, Julio Rodas, Italia 1, Zacharie Astruc, Richie Laryea, Gonio Kalesi, Katherine Mansfield, Nilde Ölüm (film, 1978), Bağımsız Ruh Ödülü, ii. mahmut türbesi, Ascension arması, Chan Chan, Endonezya Ulusal Devrimi, Yuji Okuma, Ovabayındır, Colette Deréal, Solanum rubetorum, Titus Flavius Josephus, 8. Ana Jet Üs Komutanlığı, Kadir Savun, Sauber F1 Takımı, Ya Evde Yoksan, Erich von Manstein, Neukirchen, Kate Barry (fotoğrafçı), Ölüm Oyunu (film, 1982), Jinzhong, Montabaur, Çınar Yayınları, César Award for Best Actress, Avustralya Anayasası, Chris Robinson (yönetmen), Historia Arcana, NGC 5658, Suna, Charo López, Wiglaf, Charlotte Nilsson, Ariadna Gil, Yenice, Karacasu, Nokia 3220, Serhat (şarkıcı), Oğuz Kağan Destanı, Eğrikum, Çarşamba, Jane Birkin, Karin Viard, Marina Foïs, Saniyedeki kare sayısı, Eucalyptus ignorabilis, André Bazin, Sauropodomorpha, Indicator, John Williams, Tepekışla, Pierre van Hooijdonk, 1977 Başbakanlık Kupası, 2007 Türkiye genel seçimleri, Yoboki (il), Atlético Clube Goianiense, Laci J Mailey,
Doğu Türkistan bayrağı Anlamı Nedir, Doğu Türkistan bayrağı Nasıl Oluştu, Doğu Türkistan bayrağı Tarihi, Doğu Türkistan bayrağı Renkleri, Doğu Türkistan bayrağı Tasarımı, Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?,