Şenol Çorlu Kimdir?

Şenol Çorlu Kimdir?

Şenol Çorlu Kimdir? Şenol Çorlu Nereli Şenol Çorlu Kaç Yaşında? Şenol Çorlu Boyu Kaç Şenol Çorlu Kaç Kilo Şenol Çorlu Doğum Tarihi Şenol Çorlu Ne Demektir? Şenol Çorlu Anlamı Nedir?

Şenol Çorlu Kimdir? Şenol Çorlu Nereli Şenol Çorlu Kaç Yaşında? Şenol Çorlu Boyu Kaç Şenol Çorlu Kaç Kilo

Şenol Çorlu Kimdir?

Şenol Çorlu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şenol Çorlu
Kişisel bilgileri
Doğum tarihi 3 Aralık 1961 (62 yaşında)
Doğum yeri Ankara, Türkiye
Mevkisi Orta saha
Altyapı kariyeri
Petrol Ofisi
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
0000-1979 Petrol Ofisi
1979-1981 Orduspor 56 (9)
1981-1984 Sakaryaspor 91 (20)
1984-1992 Fenerbahçe 207 (51)
1991Antalyaspor (kiralık) 6 (1)
Toplam 360 (81)
Millî takım kariyeri
 Türkiye 30 (4)

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


Şenol Çorlu (d. 3 Aralık 1961, Ankara), eski Türk millî futbolcudur. Fenerbahçe'de yıldızı parlamıştır. 2008-09 sezonu itibarıyla Fenerbahçe futbol takımının altyapı direktörlüğü görevini yürütmektedir.

Futbol kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Petrol Ofisi takımında profesyonel oldu ve attığı gollerle ulusal takımın teknik kadrosunun da dikkatini çekti. 15 Ekim 1978'de Avrupa Şampiyonası eleme maçında Polonya'ya karşı genç millî formayı giydi. 1979 yılında o dönemde 1. Ligde oynayan Orduspor'a transfer oldu. 2 Aralık 1980'de bir başka Avrupa Şampiyonası eleme maçında Çekoslovakya'ya karşı ümit millî formayı giydi.

1. lig[değiştir | kaynağı değiştir]

1981 yılında ise 1. lig'e yeni çıkan Sakaryaspor'a geçti. 1981-82 yılında şampiyonluğa oynayan Sakaryaspor'da yıldızı iyice parlayan Çorlu, 23 Eylül 1981'de Sovyetler Birliği'ne karşı FIFA Dünya Kupası eleme maçında il kez A millî formayı sırtına geçirme şerefine ulaştı. 13 Nisan 1983 tarihinde oynanan Bulgaristan maçında ümit millî takımda ilk golünü attı.

Fenerbahçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Futboluyla giderek A millî takımın değişmez elemanlarından biri olmaya başlayan Çorlu 1984-85 sezonunun başında Fenerbahçe'ye transfer oldu. 7 Ekim 1984 tarihinde oynanan ve Fenerbahçe'nin 7-0 kazandığı maçta sarı-lacivertli forma ile ilk gollerini attı. o sezon 8 gole imza atan Çorlu, takımının Lig, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Donanma Kupası'nı kazanarak sezonu 3 kupayla kapamasına katkı sağladı.

1985-86 sezonuna Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası'nı kazanarak başlayan Fenerbahçe'de kupayı getiren maçta Galatasaray'ı 2-0 yenerken galibiyeti perçinleyen gol Çorlu'dan gelmişti. Ancak bir önceki sezon son dönemlerin rekor gol sayısıyla şampiyon olan takımın forvetinden Sbrenko Repcic'in transfer olması, Selçuk Yula'nın uzun süre sakat kalması ve İlyas Tüfekçi'nin formsuzluğu nedeniyle 1985-86 sezonunda Fenerbahçe gol yollarında sıkıntı yaşarken Şenol Çorlu takımın o sezon attığı 40 golün 14'üne imza atarak bir anlamda takımını sırtladı.

Bordeaux maçı[değiştir | kaynağı değiştir]

Fenerbahçe'nin o sezon yakaladığı en büyük başarı ise Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1984 Avrupa Şampiyonu Fransa'nın şampiyonu Bordeaux'yu elemesiydi. ASALA teröründen dolayı Türkiye-Fransa ilişkilerin iyice gerginleştiği bir döneme denk gelen eşleşmede, tüm Türk takımlarının istisnasız ilk turlarda elendiği bir dönemde Fenerbahçe rakibini 18 Eylül 1985'te deplasmanda 3-2 yenerek büyük sükse yapmış, skor 1-1 iken ve Fransız takımı müthiş bir baskı kurmuşken maçı koparan ikinci gol Şenol Çorlu'dan gelmişti. Bu gol, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki 50. golü olarak tarihe geçti. 0-0 biten rövanşta ise yine Çorlu'nun bir golü geçerli sayılmamıştı.

1986-87 sezonunda kazanılan Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası'nda Galatasaray'a attığı iki golle pay sahibi olduysa da aynı sezon ligde bir önceki sezondaki verimliliğini gösteremedi ve 7 golde kaldı. 1987-88 sezonunda ise sadece 4 gol atabildi. Fenerbahçe'nin 103 gol atarak şampiyon olduğu 1988-89 sezonunda ise ilk onbirde kendine yer bulamadı.

İkinci bahar[değiştir | kaynağı değiştir]

1989-90 sezonu Şenol Çorlu'nun yeniden sahneye çıktığı sezon oldu. Zira Çorlu Hasan Vezir'in Galatasaray'a olaylı transferinden sonra ilk onbirde kendine yer bulmaya başlamıştı. 20 Ağustos 1989 tarihinde Galatasaray'a karşı oynanan Başbakanlık Kupası maçında Fenerbahçe 2-0'lık yenilgiden 3-2'lik galibiyete ulaşarak şampiyon olurken, maçı 2-2'ye getiren gollerin ikisini de Çorlu attı. Ligi as oyuncularının neredeyse yarısı uzun süre sakatlıktan kurtulamamasına rağmen büyük bir başarıyla ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'de 16 gole imza atarak takımın en golcü futbolcusu oldu. Çorlu, bu sezondaki başarısını 30 Mayıs 1990'da Beşiktaş'a karşı 3-2'lik galibiyetle kazanılan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda da 2. golü kaydederek taçlandırdı.

1990-91 sezonu ise Şenol Çorlu için düş kırıklığı oldu. Yeni teknik direktör Guus Hiddink kendisini önce kadroda düşünmedi, sonra da libero sıkıntısı çeken takımda bu mevkide oynatmaya başladı. Bu da bir anlamda Şenol Çorlu'nun futbolculuk kariyerinin sonu oldu. Sezonu çok az maçta kadroya girerek sadece 2 golle ve formundan çok şey kaybederek tamamladı.

Jübile[değiştir | kaynağı değiştir]

1991-92 sezonunda da kadroya giremeyen Çorlu, Aralık 1991'de Antalyaspor'a kiralandı.

1992 yılında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan jübile maçıyla futbola veda etti.

Millî takım kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Çorlu, 17 kez A Millî, 10 kez de ümit millî (U21) ve 3 kez de genç millî (U18) olmak üzere 30 kez millî formayı sırtına geçirdi. Bu forma altında 4 gol attı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Şenol Çorlu Kimdir? Kimdir?:Şenol Çorlu Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Şenol Çorlu Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Şenol Çorlu Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Şenol Çorlu Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Şenol Çorlu Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Şenol Çorlu Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Şenol Çorlu Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Şenol Çorlu Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Şenol Çorlu Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Şenol Çorlu Kimdir? Kaç Yaşında?:Şenol Çorlu Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Şenol Çorlu Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Şenol Çorlu Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Şenol Çorlu Kimdir? Nereli?:Şenol Çorlu Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Şenol Çorlu Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Şenol Çorlu Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Şenol Çorlu Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Ahmet Cevdet Paşa, Uluslararası Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği, Seyrüseferci, Hazar Devleti, The Black Keys, Ashley Miller, Teistik evrim, isaac newton, Isaac Newton, Macon County, Georgia, Tentenin Maceraları (film), Çekmeköy, Colour Me Kubrick (albüm), Bayezid Paşa, Indre, Kazuyoshi Miura, Gerçel sayı, Av Zamanı, İbrahim Halil Yaşar, Mevlüt Erdinç, Mel Brooks, Willem II, Rociana del Condado, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Başkanı, Oberpleichfeld, Fuad Sinyora, Ömer Koç, Hint takvimi, 15 Minutes, 1402likler, Boğazköy simav, İstisnai asteroitler listesi, To Aru Kagaku no Railgun, Gers, İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi, Yenimahalle Tren İstasyonu, Diyarbakır Cezaevi, Behtiyar, Lot et Garonne, Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch, Attika (idari birim), The Stunt Man, Ahmed Vesim Paşa, Kızıl Darı Tarlaları, Stephane Lasme, Maicon Pereira de Oliveira, Goldfrapp, Charles Pasqua, Türk pop şarkıcıları listesi, Aude, Zoli Ádok, Nickelodeon (Güney Kore), Nickelodeon (Avustralya), Ali Utku, Kardinal lorisi, Belçika, Savcılık, Aube, Ravenclaw, Graeae, Taşmeydan Parkı, Hautes Alpes, Nuit debout, İzci selamı, Cezayir Bağımsızlık Savaşı, İphigeneia Auliste, Batıda Kan Var, Aspidura, Ahmet Oktay, Yeniköy, Karacasu, Alto Paraná ili, 1991 Le Mans 24 Saat Yarışı, Simon West, Pargalı İbrahim Paşa, Sangiovese, Naz Erayda, Tony Waiters, Kore Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, Haute Saône, Sessiz film, Binalar ve yapılar listesi, Eyalet, Yaklaş Yaklaş, Mikail, Beypazarı, Nickelodeon (Macaristan), Ferhat Bıkmaz, Nickelodeon (Yunanistan), Sami Uğurlu, Hérault, Fransa, Doğankent Kışla, Yüreğir, Cartoon Network (Tayvan), Cartoon Network (Fransa), Cartoon Network (İtalya), FIFA dünyada yılın futbolcusu ödülü, Cartoon Network (Kanada), Budist tapınağı, Güney Kore cumhurbaşkanı, The Blues Brothers, Nahcıvan Seferi, Sergei Witte,
Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?,